Στολίζουμε δέντρα και κυβερνήσεις, στο δρόμο γεννιούνται οι συνειδήσεις, Τρίτη 20/12 στις 12:30 Σβώλου και Γούναρη

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ!
👎 Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) στις 25 Αυγούστου 2022 πήρε απόφαση περί προστασίας της ανθρώπινης ζωής και αποφυγής των αμβλώσεων για να αναγνωσθεί στους Ιερούς Ναούς κατά την εορτή του γενέθλιου της Θεοτόκου στις 8 Σεπτέμβρη. Το 2019 είχε καθιερώσει ήδη τη τελευταία Κυριακή του χρόνου ως ημέρα του Αγέννητου Παιδιού. Με αφορμή αυτή τη απόφαση ο Μητροπολίτης Δωδώνης δήλωσε δημόσια πως η έννοια του βιασμού δεν υφίσταται καθώς ούτε η ερωτική συνεύρεση ούτε η σύλληψη είναι δυνατή χωρίς την συναίνεση της γυναίκας και έτσι η άμβλωση όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση είναι ανεπίτρεπτη.
👎 36 χρόνια μετά την μονιμοποίηση της άμβλωσης στην Ελλάδα, παπάδες, κλινικάρχες ,ακροδεξιές οργανώσεις και φορείς (πχ Σχολή Γονέων- Ανοιχτό πανεπιστήμιο Κατερίνης) οργανώνουν συνέδρια και εκδηλώσεις με θέμα την υπογεννητικότητα, την υπογονιμότητα και τις αμβλώσεις που ενισχύουν κατά την εκτίμησή τους το δημογραφικό πρόβλημα. Μέσα από το διαφημιστικό σποτ του συνεδρίου πέρυσι, καλούσε τη γυναίκα άνω των 40 να εκπληρώσει τον σκοπό της ζωής με το να γίνει μητέρα ενοχοποιώντας την και βάζοντας σε αντιπαράθεση την καριέρα και της κοινωνική της ζωή. Οι μαζικές κοινωνικές αντιδράσεις οδήγησαν στην ακύρωση του συνεδρίου των Ιωαννίνων, στο οποίο δίχως καμία έκπληξη είχαν δηλώσει συμμετοχή σημαντικοί θεσμικοί φορείς. (Προεδρία της Δημοκρατίας, Υπουργεία, Γενική Γραμματεία Δημογραφικής, Οικογενειακές πολιτικής και Ισότητας κ.α.) αλλά φέτος τον Ιούλιο μήνα η κυβέρνηση νομοθέτησε την αύξηση του ορίου ηλικίας στα 54 για τις εξωσωματικές γονιμοποιήσεις. Ένα μεγάλο δώρο στις αντίστοιχες κλινικές αφού μιλάμε για χιλιάδες ευρώ και ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας.
☢️ Γι’ αυτό δεν έχουν καμία πειθώ τα καταδικαστέα σχόλια στελεχών της κυβέρνησης της ΝΔ και της Ιεράς Συνόδου απέναντι στις “σοκαριστικές” δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης τον οποίο μάλιστα χαρακτηρίζουν ως συκοφάντη της Ορθόδοξης Χριστιανικής πίστης και εκκλησίας.
☢️ Δεν έχουν καμιά πειθώ όταν προχωρά ακόμα πιο βαθιά στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ αντί να το ενισχύσει για να έχουν πρόσβαση στην εξωσωματική όλες οι γυναίκες. Με το νέο νομοσχέδιο, χειρουργεία και επισκέψεις στα μέχρι τώρα “δημόσια-δωρεάν” νοσοκομεία θα γίνονται με πληρωμή. Ιδιώτες γιατροί θα δουλεύουν με μερική απασχόληση στα δημόσια νοσοκομεία και γιατροί του δημοσίου θα μπορούν να δουλεύουν και στο ιδιωτικό τομέα. Όπως γίνεται συνειδητό σε αυτές τις συνθήκες που ούτε στοιχειώδης περίθαλψη ούτε και κρίσιμα χειρουργεία θα παρέχονται δωρεάν, μια γυναίκα σωματικά κακοποιημένη ή μια γυναίκα που θέλει να κάνει άμβλωση ή να γεννήσει αν δεν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, δεν θα έχει επιλογή.
☢️ Δεν έχουν καμιά πειθώ όταν βλέπουμε τεράστιες λίστες αναμονής για χειρουργείο στα νοσοκομεία παίδων, όπου 3000 παιδιά περιμένουν σε σειρά για να χειρουργηθούν. Όταν ανατίθεται η επιμέλεια των ανήλικων ορφανών σε ΜΚΟ παπάδων και ιδιωτών χωρίς ελέγχους με αποτέλεσμα την συστηματική κακοποίησή τους. Όταν υπολειτουργούν οι υπηρεσίες πρόνοιας και φτωχά αγόρια και κορίτσια βιάζονται και εκδίδονται όπως η 12χρονη στο Κολωνό.
☢️ Δεν έχουν καμιά πειθώ όταν πολλά νέα ζευγάρια με τους πενιχρούς μισθούς, τη μεγάλη ανεργία και την έλλειψη πολιτικών στήριξης απέναντι στην ακρίβεια αδυνατούν όχι μόνο να κάνουν παιδιά αλλά να νοικιάσουν ένα σπίτι ή να πληρώσουν το ρεύμα, να καλύψουν τα δικές τους βασικές ανάγκες.
☣️ Και είναι κατάπτυστοι όταν σπέρνουν ρατσισμό με τα εξαγορασμένα ΜΜΕ για να δικαιολογήσουν δολοφονίες και βιασμούς παιδιών από τις πιο ευάλωτες ομάδες όπως των ΡΟΜΑ και των προσφύγων από κρατικούς λειτουργούς. Όταν συγ-καλύπτουν κάθε δολοφόνο, βιαστή και παραβιαστή επειδή είναι ο δικός τους άνθρωπος.
☂️ Είναι ξεκάθαρο για μας πως απέναντι στις πολιτικές της φτώχειας και των στερεοτυπικών διακρίσεων και αποδιοπομπαίων τράγων που ανακαλύπτουν κάθε φορά για να μας διαιρούν και να βασιλεύουν η λύση κρύβεται στους δικούς μας αγώνες. Στους αγώνες αλληλεγγύης στους Ρομά και στους πρόσφυγες, στις γυναίκες και στα ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα απέναντι στο θεσμικό ρατσισμό και σεξισμό, στη νεολαία ενάντια στη καταστολή, στους απεργούς της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ ενάντια στην ασυδοσία της εργοδοσίας, στις Ιρανές αδελφές μας που αντιστέκονται μήνες τώρα ενάντια στη καταπίεση και τη φτώχεια. Σ` αυτές/ά/ούς αφιερώνουμε το φετινό μας 🎄δεντράκι και σας καλούμε να το στολίσουμε μαζί.
Ραντεβού Αλ. Σβώλου και Δ. Γούναρη στις 12.30μμ Τρίτη 20 Δεκέμβρη
Συνέλευση Γυναικών 8 Μάρτη
Flourish is a painting by Vikki Angel
Μοιραστείτε το άρθρο