Εκδήλωση – Συζήτηση: ΔΙΚΕΟΣΙΝΗ ή ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ; Κώστας Φραγκούλης: Μία ακόμη κρατική δολοφονία-Οι Ρομά σε καθεστώς εξαίρεσης, Τετάρτη 21/12 στις 20:00 στον Ε.Κ.Χ. Respiro di Libertà

Εκδήλωση/συζήτηση την Τετάρτη 21/12 στις 20:00 στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Respiro di Libertà (Ολυμπιάδος με Ιουλιανού πίσω από την εκκλησία της Λαοδηγήτριας)
ΔΙΚΕΟΣΙΝΗ ή ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;
Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης διοργανώνει την Τετάρτη 21/12 στις 20:00, εκδήλωση – συζήτηση με τίτλο: «ΔΙΚΕΟΣΙΝΗ ή ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ; Κώστας Φραγκούλης: Μία ακόμη κρατική δολοφονία-Οι Ρομά σε καθεστώς εξαίρεσης». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Respiro di Libertà ( Ολυμπιάδος με Ιουλιανού, πίσω από την εκκλησία
της Λαοδηγήτριας) με καλεσμένους τους εξής ομιλητές και ομιλήτριες:
Γιώργος Τσιάκαλος, Ομότιμος καθηγητής Παιδαγωγικού στο Α.Π.Θ.
Θανάσης Καμπαγιάννης, Δικηγόρος (Σύνδεση μέσω διαδικτύου)
Ροδή Καβούνη, Νηπιαγωγός/εργαζόμενη στον οικισμό Αγία Σοφία στην Θεσσαλονίκη
Κατερίνα Μπεμπέ, Διαμεσολαβήτρια του κέντρου κοινότητας “Αγία Σοφία” παράρτημα Ρομά του Δήμου Δέλτα
Στις 05/12/22 ο Κώστας Φραγκούλης πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, έπειτα από καταδίωξη του οχήματος του. Μία καταδίωξη που κατέληξε σε μία δολοφονία-εκτέλεση από την Ελληνική Αστυνομία απέναντι σε έναν ακόμα νεαρό Ρομά, όπως έγινε και με τον Νίκο Σαμπάνη στο Πέραμα πριν από περίπου ένα χρόνο.
Από την αρχή των δολοφονιών από τα ίδια τα χέρια του Κράτους μέχρι και σήμερα γίνεται φανερό πως η ζωή, ειδικά αν είσαι Ρομά ή μετανάστρια, μάλλον δεν μετράει. Με την εφαρμογή ενός καθεστώτος εξαίρεσης πάνω στους πληθυσμούς-ανθρώπους αυτούς με εκδιώξεις από τον αστικό ιστό, γκετοποίηση, παρανομοποίηση. Μία κατάσταση εξαίρεσης που αφορά τη δικαιοσύνη, την εκπαίδευση, την εργασία, τα δικαιώματα κι εν τέλει την ίδια τη ζωή, η οποία τους αποστερείται και βιολογικά όταν το κρίνει αφ’ εαυτού η αστυνομία.
Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο πλέον πως δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό παράβασης καθήκοντος ή ζήτημα εκπαίδευσης. Γιατί αυτό ακριβώς εκπαιδεύτηκαν να κάνουν: Να δολοφονούν και να καταστέλλουν.
Στόχος της παρούσας εκδήλωσης/συζήτησης αποτελεί το να ανοιχτούν και να συζητηθούν ευρύτερα όλα τα ζήτημα ορατότητας των κοινοτήτων των Ρομά σε συνδυασμό με τις υποθέσεις εκτελέσεων-δολοφονιών του Νίκου Σαμπάνη και του Κώστα Φραγκούλη από την ΕΛ.ΑΣ. Να πιάσουμε το νήμα της συλλογικής αντίστασης και αλληλεγγύης για μία ζωή που να αξίζει να βιωθεί.
Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, φωτιά και κείμενο που λέει "ΤΕΤΑΡΤΗ 21/12 20:00 ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ: ΔΙΚΕΟΣΗΝΙ Î ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ; Κώστας Φραγκούλης: μια ακόμη κρατική δολοφονία Οι Ρομά σε ρατσιστικό καθεστώς εξαίρεσης Ομιλητ(ρι)ες: Κατερίνα Μπεμπέ διαμεσολαβήτρια του κέντρου κοινότητας <<Αγία Σοφία>> παράρτημα Ρομά του Δήμου Δέλτα EURO Ροδη Καβούνη νηπιαγωγός στον οικισμό Αγία Σοφία των Ρομά Θανάσης δικηγόρος Γιώργος Τσιάκαλος ομότιμος καθηγητής παιδαγωγικού Α.Π.Θ Εισήγηση από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση θεσσαλονίκης ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ RESPIRO (ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ ME ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ) Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης ak _salonica@espiv.net"
Μοιραστείτε το άρθρο