Κάλεσμα για αντιφασιστική παρουσία στη δίκη της Χ.Α., Δευτέρα 19/12 στις 8:30 στο Εφετείο Αθηνών

Όχι στην αποφυλάκιση των επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρη και Λαγού
Αντιφασιστική παρουσία στη δίκη της ΧΑ, Εφετείο, Λ.Αλεξάνδρας, Δευτέρα 19 Δεκέμβρη 8.30πμ

Την Δευτέρα 19 Δεκέμβρη η έδρα του Εφετείου όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η παραπομπή σε δίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής θα αποφασίσει αν θα αποδεχτεί την αίτηση αναστολής ποινής και αποφυλάκισης των Κασιδιάρη και Λαγού.
Δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, θα είναι σκάνδαλο η οποιαδήποτε θετική απόφαση για την αποφυλάκιση των ναζί εκπαιδευτών των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα, τον Σαχζάτ Λουκμάν και τραυμάτισαν δεκάδες άλλους. Πρέπει να μείνουν στην φυλακή και να εκτίσουν το σύνολο της ποινής τους και όχι να χρησιμοποιηθεί η αποφυλάκισή ως πρόκριμα για να πέσουν στα μαλακά οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής.
Ενδεχόμενη αποφυλάκιση των Κασιδιάρη και Λαγού θα σηματοδοτούσε πρωτοφανή διευκόλυνση στα πολιτικά σχέδια των φασιστών να παριστάνουν ξανά ότι είναι πολιτικά κόμματα που θα μπορούν να περιφέρουν τους επικεφαλής στις γειτονιές στην προεκλογική περίοδο. Δεν θα επιτρέψουμε να νομιμοποιηθούν ξανά τα τάγματα εφόδου του Κασιδιάρη και του Λαγού με το μανδύα του πολιτικού κόμματος.
Ήδη, η σκανδαλώδης ανοχή της κυβέρνησης στις εμφανίσεις του Κασιδιάρη έχει τροφοδοτήσει νέες επιθέσεις φασιστών σε σχολεία και γειτονιές. Στον Ασπρόπυργο τα φασιστοειδή ενθαρρυμένα από την δολοφονία του Ρομ Κώστα Φραγκούλη με πυροβολισμό στο κεφάλι από αστυνομικό επιτίθενται ξανά κατά μεταναστών εργατών.
Καλούμε τους εργαζόμενους και την νεολαία να κλείσουμε το δρόμο στην νομιμοποίηση των φασιστών. Είναι μια μάχη με την κυβέρνηση που κάνει πλάτες στους φασίστες με τις αστυνομικές εκστρατείες «νόμου και τάξης», τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των Ρομά, τις επαναπροωθήσεις στα σύνορα και τους πνιγμούς προσφύγων, τις μαζικές εξώσεις προσφύγων και το μάντρωμα μέσα σε στρατόπεδα-γκέτο έξω από τις πόλεις.
Καλούμε την Δευτέρα 19 Δεκέμβρη σε μαζική παρουσία μέσα στο Εφετείο δίπλα στην Μάγδα Φύσσα και απέναντι στους χειροκροτητές των ναζί στους οποίους επιτρέπει η κυβέρνηση και η ΕΛΑΣ να στήνουν το δικό τους σώου μέσα στο δικαστήριο.

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά
Καμπάνια “Δεν είναι αθώοι οι Ναζί στην φυλακή!”
ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

Μοιραστείτε το άρθρο