Μικροφωνική ενάντια στον πόλεμο στην Ροζάβα, Σάββατο 17/12 στις 13:00 στην πλατεία Συντάγματος

Η ΜΕΡΑ-X ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ!

Μικροφωνική ενάντια στον πόλεμο στην Ροζάβα

Σάββατο 17/12/22

Πλατεία Συντάγματος

13:00

Καλούμε σε άμεση δράση! Αλληλεγγύη στη Ροζάβα!

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΝΕΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ

Προς όλους τους φίλους και τις φίλες της Ροζάβα, προς τον Τύπο και το κοινό:

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, μεταξύ 19 και 20 Νοεμβρίου, το τουρκικό φασιστικό κράτος ξεκίνησεμια νέα επιχείρηση ενάντια στα απελευθερωμένα εδάφη της Ροζάβα, της βορειοανατολικής Συρίας καιτου νότιου Κουρδιστάν. Με μια μαζική αεροπορική επιχείρηση βομβαρδίστηκαν οι πόλεις και οι περιοχές Κομπάνι, Ντερίκ, Σαχμπά, Μανμπίτζ, Ζιργκάν/Ντιρμπέσιγιε και Τιλ Τέμιρ. Στο ΝότιοΚουρδιστάν βομβαρδίστηκαν από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη και οι περιοχές Γκάρε και Καντίλστις Αμυντικές Ζώνες Μέντια. Οι επιθέσεις συνεχίζονται αυτήν τη στιγμή και το Ηγέτης του φασιστικού τουρκικού καθεστώτος, ο Ερντογάν, απειλεί την περιοχή με καταστροφή, εξαφάνιση καιαιματοκύλισμα για να μπορέσει να παραμείνει στην εξουσία και να κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές του επόμενου έτους στην Τουρκία. Από τις αρχές αυτού του έτους η Ροζάβα αντιμετωπίζει συνεχείς επιθέσεις, ενώ την ίδια στιγμή στα βουνά του Νότιου Κουρδιστάν ο τουρκικός στρατός κάνει καθημερινά χρήση χημικών αερίων κατά των αντιστεκόμενων ανταρτών και ανταρτισσών.

Βλέπουμε τα εγκλήματά σας (#WeSeeYourCrimes)! Δε μένουμε σιωπηλοί! Οι τελευταίες επιθέσεις του τουρκικού κράτους φανερώνουν άλλη μια κλιμάκωση στο έδαφος και πρέπει να εκληφθούν ωςπροετοιμασία για μια νέα εισβολή. Γι’ αυτό και εμείς λέμε:

“Η Μέρα Χ είναι τώρα!”. Σας καλούμε, λοιπόν, να δράσετε λαμβάνοντάς υπόψη αυτήν την έκκλησή μας.

Έχει ήδη περάσει πάνω από ένας χρόνος από τότε που ανανεώσαμε τη στρατηγική μας καμπάνια σχετικά με τη Μέρα Χ σύμφωνα με την οποία καλούσαμε τους πάντες να προετοιμαστούν για αυτήν την ημέρα. Για εμάς ήταν πάντοτε ξεκάθαρο ότι η ιδέα της Μέρας Χ λειτουργεί μόνο για συγκεκριμένασενάρια. Τι γίνεται όμως, αν οι εχθροί του αγώνα μας, αν το τουρκικό κράτος δεν ενεργήσει σύμφωναμε αυτά τα σενάρια; Για περισσότερα από τρία χρόνια τώρα η Ροζάβα δέχεται επιθέσεις σε καθημερινήβάση. Μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αεροπορικές επιδρομές, βομβαρδισμοί πυροβολικού, τοπικέςκαι περιφερειακές επιθέσεις από τον υποστηριζόμενο από την Τουρκία Συριακό Εθνικό Στρατό (SNA,τέως γνωστό ως FSA), διακοπή υδροδότησης, καταστροφή υποδομών, εμπάργκο, πολιτική τηςαπομόνωσης κ.λπ. Το 2022 ήταν ένα έτος που περιλάμβανε για τη Ροζάβα όλες τις παραπάνωπροκλήσεις και επιθέσεις. Οι διεθνείς ηγεμονικές δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία, έδωσαν τοπράσινο φως στην Τουρκία να κάνει ό,τι θέλει. Σύμφωνα με την ισχύουσα πραγματικότητα στη Ροζάβα, έχουμε καταλήξει πλέον στο συμπέρασμα ότι η συνέχιση της αναμονής για τη Μέρα Χ θαμας περιορίσει όλο και περισσότερο στην παθητικότητα και θα μας κάνει να μην είμαστε σε θέση νααντιδράσουμε όπως χρειάζεται. Πρέπει να είμαστε πολύ σαφείς σχετικά με αυτό. Η Ροζάβα βρίσκεταισε πόλεμο! Η Ροζάβα δέχεται επίθεση! Γι’ αυτό, πρέπει να αντιληφθούμε ότι η Μέρα Χ είναι τώρα, ηΜέρα Χ είναι καθε μέρα!

Παρατηρούμε, επίσης, ότι την ίδια στιγμή που η Ροζάβα και το Νότιο Κουρδιστάν δέχονται μαζικούςβομβαρδισμούς, στο Ανατολικό Κουρδιστάν (Ροζιλάτ) και στο Ιράν η καταστολή των ανθρώπων πουαγωνίζονται στους δρόμους έχει φτάσει σε νέο επίπεδο. Το Ιράν βομβαρδίζει και αυτό το Κουρδιστάν,όπως ακριβώς και η Τουρκία. Αυτή η κατάσταση δείχνει για άλλη μια φορά την πραγματικότητα τουκουρδικού λαού και τι αντιμετωπίζει μόλις απαιτήσει μια ζωή με αυτοδιάθεση. Όλοι και όλες πρέπει νακαταλάβουν ότι αυτές που έδωσαν ζωή στο σύνθημα “Jin, Jiyan, Azadi” (Γυναίκα, Ζωή,Ελευθερία)είναι οι γυναίκες της Ροζάβα, είναι οι αντάρτισσες στα βουνά του Κουρδιστάν,είναι ο λαός τουΚουρδιστάν! Ο αγώνας του λαού στους δρόμους της Ροζάβα και του Ιράν, η αντίσταση του αντάρτικουκαι ο αγώνας του λαού της Ροζάβα αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο. Ο αγώνας αυτός δεν μπορεί ναιδωθεί αποσπασματικά, παρά μόνο ως ένα αρραγές, οργανικό σύνολο.Για αυτόν τον λόγο, καλούμεόλους και όλες να αναλάβουν άμεσα δράση, να κινητοποιηθούν και να βγουν στους δρόμους! Όπου κιαν βρίσκεστε σε αυτόν τον κόσμο:

Δείξτε την υποστήριξή σας στον λαό της Ροζάβα!

→ Βάλτε σε εφαρμογή το σχέδιο δράσης σας για τη Μέρα Χ!

→ Πραγματοποιήστε αποκλεισμούς, διαμαρτυρίες, καταλήψεις!

Οργανώστε συγκεντρώσεις καιδιαδηλώσεις!

Γίνετε δημιουργικοί!→ Συμμετέχετε στις επόμενες Μέρες Δράσης το διάστημα!

#WeSeeYourCrimes

#RiseUp4Rojava

#SmashTurkishFascism

Μοιραστείτε το άρθρο