Οργή στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για την δολοφονία του Κώστα Φραγκούλη από την ΕΛ.ΑΣ.

Από το πρωί που ανακοινώθηκε και επίσημα ο θάνατος του 16χρονου Κώστα Κάλο Φραγκούλη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν στην εντατική μετά τον πυροβολισμό από σφαίρα αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, ξεχειλίζει η οργή για τους κουμπουροφόρους της ελληνικής αστυνομίας. Πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκαν πορείες διαμαρτυρίας και αγανάκτησης ενάντια στην κρατική-κυβερνητική καταστολή, για τη ζωή και την ελευθερία.

Μία συγκέντρωση και πορεία έγινε από την Καμάρα με δυνάμεις της αριστεράς και του αναρχικού χώρου. Με κατεύθυνση δυτικά επί της Εγνατίας, κατέβηκε την Αγ. Σοφίας, ακολούθησε την Τσιμισκή, ανέβηκε την Ι. Δραγούμη και σταμάτησε στο ΥΜΑΘ για ένα μέρος της (αριστερά σχήματα). Ενώ ο αντιεξουσιαστικός χώρος συνέχισε επί της Αγ. Δημητρίου, κατέβηκε την Ιασωνίδου στην Καμάρα. Μία άλλη συγκέντρωση και πορεία έγινε από το άγαλμα Βενιζέλου με δυνάμεις του ΚΚΕ και ΠΑΜΕ.

«Δεν ήταν η βενζίνη, δεν ήταν τα λεφτά, οι μπάτσοι τον εκτέλεσαν γιατί ήτανε ρομά». «Μπάτσοι Δολοφόνοι!». «Ενάντια στο σύστημα της σήψης, αγώνες για τη ζωή με ελευθερία». «Κάτω η κυβέρνηση της φτώχειας, της καταστολής και των παρακολουθήσεων». «Για το δικαίωμα στο όνειρο και τη ζωή, κόντρα στη βλία και την καταστολή». Αυτά ήταν κάποια από τα ενδεικτικά συνθήματα που δόνησαν το κέντρο της πόλης, δίνοντας τον παλμό και δυναμισμό στις κινητοποιήσεις.

Παρούσα στην κινητοποίηση της Καμάρας ήταν και η νέα Πρωτοβουλία επιβίωσης από την κρατική καταστολή ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ, της οποίας μέλη συμμετείχαν σε όλη τη διάρκειά της έτοιμη να καταγράψει, να παρέμβει, να καταγγείλει περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, οδός και δρόμος

Φωτογραφίες από τη σημερινή πορεία για τη δολοφονία του Κώστα Κάλο Φραγκούλη από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ.
Φωτογραφίες από (Αν. Κ. και Μ. Κο.)

Posted by infolibre – Συνεργατική για την ανεξάρτητη ενημέρωση και επικοινωνία on Tuesday, December 13, 2022

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα, άτομα που στέκονται, πλήθος και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εξωτερικοί χώροι

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


ΑΘΗΝΑ Όργιο καταστολής από πλευράς της αστυνομίας με δεκάδες προσαγωγές, χρήση χημικών και δακρυγόνων κατά τη διαμαρτυρία για τη δολοφονία τους 16χρονου Κώστα Φραγκούλη στην Θεσσαλονίκη από αστυνομικό

Μοιραστείτε το άρθρο