Κάλεσμα υποστηρικτικής παρουσίας για την Ε. στη δίκη των κακοποιητών της, Δευτέρα 12/12 στις 11:45 στο πρωτοδικείο Αθηνών

12 Δεκεμβρίου, Μικτό Ορκωτό, Δέγλερη 4, στις 11.45 (αυστηρά)

Κάλεσμα αλληλεγγύης στο Μικτό Ορκωτό για την Ε.

Στις 5/12 ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση της Ε. η οποία το καλοκαίρι του 2021 κατάφερε να αποδράσει από το διαμέρισμα του μπάτσου Δημήτρη Μπουγιούκου, στην Ηλιούπολη, όπου την κρατούσε φυλακισμένη και την εξέδιδε καταναγκαστικά, ασκώντας της σωματική και ψυχολογική βία. Συγκατηγορούμενοι είναι και ο πατέρας της επιζώσας, ο οποίος την κακοποιούσε και τη βίαζε από τα έντεκα της χρόνια καθώς και ο πρώην φίλος της, ο οποίος επίσης την εξέδιδε ενώ ήταν ανήλικη.

Άλλη μία κοπέλα, η Χ. βρήκε το θάρρος, μετά από την Ε. να καταθέσει ενάντια στον Δημήτρη Μπουγιούκο.

Η συνέχεια της δίκης ορίστηκε για την Δευτέρα 12/12 στις 12.00.

Δεδομένου πως σε αυτή τη δικάσιμο καλούνται να καταθέσουν για πρώτη φορά οι επιζώσες, θεωρούμε την παρουσία μας επιτακτική.

Η Ε. και η Χ. δεν πρέπει να βρεθούν μόνες τους απέναντι στους κακοποιητές τους, στο κύκλωμα trafficking, στους δικαστές και στους μπάτσους.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο δικαστήριο(Μικτό Ορκωτό, Δέγλερη 4) στις 11.45 (αυστηρά)

Κοινός Τόπος


Καλημέρα ! Η κοπέλα που απέδρασε από τον αστυνομικό που την εξέδιδε στην Ηλιούπολη μας χρειάζεται και πάλι. Το αίτημα της δικηγόρου της να μην παραστουν τα θύματα αλλά να καταθέσουν εξ αποστάσεως μαγνητοσκοπημενα, ώστε να μην έρθουν σε επαφή με τους βασανιστές τους, δεν έγινε δεκτό. Αντίθετα μάλιστα, η κατάθεση των θυμάτων του αστυνομικού θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, που σημαίνει πως καμία και κανένας εμάς δεν θα μπορεί να είναι μέσα στην αίθουσα να της συμπαρασταθεί.

Γι’ αυτό, είναι πολύ σημαντικό να είμαστε πολλές στο δικαστήριο έστω απ έξω, εκείνη τη μέρα. Να μας δει μπαίνοντας, να μας ακούσει

Είναι η μόνη στήριξη που θα πάρουν τα κορίτσια εκείνη τη μέρα: Δευτέρα στις 12πμ. – ας είμαστε εκεί !

Ανοιχτή Φεμινιστική Συνέλευση


Τη Δευτέρα 12/12 στις 12:00 ορίστηκε η δίκη του αστυνομικού Δημήτρη Μπουγιούκου και των τεσσάρων συγκατηγορούμενών του. Την ίδια μέρα καλούνται να καταθέσουν για πρώτη φορά οι επιζώσες Ε. και Χ.

Όταν έφτασε στο φως της δημοσιότητας τον Ιούλιο του 2021 μεγάλο μέρος της κοινωνίας ακόμη φανταζόταν πως κυκλώματα τέτοιας έκτασης και βάθους θα συναντούσε κανείς μόνο στις ταινίες ή τουλάχιστον στα μακρινά σοκάκια άλλων χωρών, άλλων πολιτισμών, ενός άλλου κόσμου. Η απότομη αφύπνιση δεν ήρθε απλά να δείξει πως τελικά ήταν στη διπλανή πόρτα, αλλά και πως δεν έλειπε κανείς, το κράτος, το κεφάλαιο, ο γείτονας.

Έκτοτε ακολούθησε μια περίτεχνη προσπάθεια να βγουν εκτός πλαισίου τουλάχιστον δύο από τους συμπρωταγωνιστές και να εκφοβισθούν τα θύματα, η υπεράσπισή τους και μάρτυρες. Πρωταγωνιστές για άλλη μια φορά στη συγκάλυψη και τον εκφοβισμό τα Μ.Μ.Ε. με την ευχή του κράτους.

Γνωρίζουμε πως ένα κύκλωμα δεν αρχίζει και δεν τελειώνει στην κατώτερη βαθμίδα του. Οφείλουμε να μην αφήσουμε να γυρίσουν στην αφάνεια οι εμπλεκόμενοι, να μη βρεθεί καμία μόνη ξανά στα χέρια τους.

Δίπλα στην Ε.

Δίπλα στη Χ.

Όλες/οι τη Δευτέρα 12/12 στις 12:00 στο Μικτο Ορκωτό Δικαστήριο, Δέγλερη 4

Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα


Η συσπείρωση και η ενότητα είναι αναγκαία προϋπόθεση για να μη κερδίσει η βαρβαρότητα. Να μην υπάρξει έδαφος για τους «οικείους» των βασανιστών μέσα στο δικαστήριο.

Ταξική Πολιτική Οργάνωση Βίδα-Prolet connect


Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η εκδίκαση της υπόθεσης trafficking στην Ηλιούπολη, που αναδείχτηκε τον Ιούλιο του 2021, όταν η 18χρονη τότε Ε., έγκλειστη στο διαμέρισμα του μαστροπού μπάτσου Δ. Μπουγιούκου, κατάφερε να δραπετεύσει, χάρη στο κουράγιο της και στην αλληλεγγύη μιας εργαζόμενης σε καφέ της περιοχής, που δεν έκλεισε τα μάτια.
Θα βρεθούμε δίπλα της στη μάχη που θα δώσει και θα σταθούμε απέναντι στην τρομοκρατία που ασκεί το κύκλωμα trafficking και οι αστυνομικοί, δικαστικοί και πολιτικοί του πάτρωνες, οι οποίοι προσπαθούν κάθε φορά να ενοχοποιήσουν τα θύματα της έμφυλης βίας και να ξεπλύνουν τους δράστες.
Δεν ξεχνάμε την αθώωση των μπάτσων δολοφόνων του Ζακ και την αποφυλάκιση του παιδοβιαστή Λιγνάδη, ούτε τη συνενοχή της έδρας στα εξευτελιστικά σχόλια των συνηγόρων τους μέσα στις δικαστικές αίθουσες. Δεν ξεχνάμε τη συνεχιζόμενη απόπειρα συγκάλυψης των μεγαλοεπιχειρηματιών βιαστών της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη και του κυκλώματος trafficking στον Κολωνό με επικεφαλής τον παιδοβιαστή και μαστροπό της 12χρονης Η. Μίχο. Δεν ξεχνάμε την κρατική, δικαστική και μιντιακή προστασία που απολαμβάνουν ελεύθεροι οι βιαστές μπάτσοι της 19χρονης μέσα στο κολαστήριο του ΑΤ Ομόνοιας!
Απέναντί τους, έχουμε η μία την άλλη. Στους δρόμους, στα δικαστήρια και παντού, καμία μόνη!

Η ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΙΚΗ! ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ!
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ Ε.: ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΜΟΔ (Δέγλερη 4), 11.45

Ομάδα ενάντια στην Πατριαρχία – Αναρχική Πολιτική Οργάνωση (Αθήνα)

 

 


Το καλοκαίρι του 2021, η Ε. κατάφερε να αποδράσει από το διαμέρισμα του νταβατζή μπάτσου Δημήτρη Μπουγιούκου, ο οποίος την κρατούσε φυλακισμένη, την κακοποιούσε και την εξέδιδε ασκώντας της σωματική και ψυχολογική βία. Η Ε. ζήτησε βοήθεια από μία σερβιτόρα σε γειτονικό καφέ, η οποία έκανε πράξη το πρόταγμα «καμία μόνη», και στη συνέχεια κατήγγειλε τα γεγονότα στο Α.Τ. Ηλιούπολης. Εκεί, οι μπάτσοι την αντιμετώπισαν με τον τρόπο που συνηθίζουν τις περισσότερες φορές να αντιμετωπίζουν τις επιζώσες: υποτιμητική και εξευτελιστική συμπεριφορά, πολύωρες ανακρίσεις, άρνηση άμεσης εξέτασης από ιατροδικαστή και άφιξη στη γαδα με συμβατικό αυτοκίνητο και χωρίς να έχει ειδοποιηθεί η δικηγόρος της για πολλή ώρα. Μαζί με τον Μπουγιούκο δικάζονται ο πατέρας της, που την κακοποιούσε και τη βίαζε από έντεκα χρονών, και ο πρώην φίλος της, που επίσης την εξέδιδε με τη βία. Εκτός από την Ε., μία ακόμη γυναίκα, η Χ., βρήκε το θάρρος να καταθέσει ενάντια στον Μπουγιούκο. Πρόκειται για ένα κύκλωμα trafficking πλατιάς έκτασης και διασυνδέσεων, με την εμπλοκή των μπάτσων, τη συγκάλυψη των ΜΜΕ και τις απειλές και απόπειρες εκφοβισμού προς τις επιζώσες, αλλα και της υπερασπίστριάς τους σε πρώτο πλάνο.

Δυστυχώς, δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, είναι τα γνωστά κυκλώματα trafficking. Τόσο γνωστά, όσο και η συγκάλυψή τους από όλο το σύστημα. Κάποιοι μπάτσοι είναι μαστροποί, κάποιοι πατεράδες βιάζουν τα παιδιά τους και κάποιοι άντρες φυλακίζουν και χτυπάνε τις φίλες τους. Δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά είναι η πατριαρχία, αυτή που γεννάει την έμφυλη υποτίμηση και καταπίεση, που οδηγεί σε τρανσφοβικές/ομοφοβικές επιθέσεις, που οπλίζει τα χέρια των γυναικοκτόνων, και που εν γένει, καταλήγει σε δολοφονίες ατόμων λόγω του έμφυλου προσδιορισμού τους. Δυστυχώς, γνωρίζουμε πως η αστική δικαιοσύνη, όντας σεξιστική, ταξική και ρατσιστική, είναι αυτή που θα βάλει τα επιζώντα άτομα να ζήσουν το τραύμα τους ξανά και ξανά μέσα από εξαντλητικές διαδικασίες και ερωτήσεις, και ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η ζυγαρία της «τυφλής» δικαιοσύνης γέρνει υπέρ των κακοποιητών. Κατανοούμε όμως, πως ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις όπως αυτή του trafficking αυτή η επιλογή μπορεί να είναι και μονόδρομος. Βέβαια, ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις, οι επιζώσες χρήζουν υποστηρικτικού περιβάλλοντος και εκτός των δικαστικών αιθουσών, με σκοπό τη στήριξη και την ενδυνάμωσή τους.

Στις 5 Δεκεμβρίου ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση της Ε. και την υπόθεση της Χ. Το κλίμα εντός της δικαστικής αίθουσας ήταν ασφυκτικό. Οι συνήγοροι των βιαστών διέκοπταν διαρκώς τη συνήγορο της Ε. και προκαλούσαν τον αλληλέγγυο προς τις επιζώσες κόσμο. Οι βιαστές και οι μαστροποί χασκογέλαγαν και ένιωθαν σαν στο σπίτι τους και η έδρα αποφάσισε ότι στην επόμενη δικάσιμο, οι επιζώσες θα καταθέσουν στην αίθουσα του δικαστηρίου μαζί με τους κακοποιητές τους και μάλιστα, κεκλεισμένων των θυρών.

Στις 12 Δεκεμβρίου, η Ε. και η Χ. δεν θα είναι μόνες τους απέναντι στους μαστροπούς και τους βιαστές τους, τους συνηγόρους και τους υποστηρικτές τους, τους μπάτσους και τους δικαστές. Στηρίζουμε με την παρουσία μας στα δικαστήρια τις επιζώσες, απέναντι σε όλον αυτό τον συρφετό που θα αντιμετωπίσουν καταθέτοντας τη Δευτέρα, κεκλεισμένων των θυρών, δείχνουμε τη φεμινιστική μας αλληλεγγύη και υποστήριξη σε όλα τα επιζώντα άτομα της πατριαρχικής βίας, σε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΤΕΣ ΤΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΖΩΣΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ TRAFFICKING ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Ε. ΚΑΙ Χ.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Δευτέρα 12/12

Μικτό Ορκωτό, Δέγλερη 4, στις 11:30

Συντονισμός Αναρχικών Συλλογικοτήτων, Φεμινιστικών Ομάδων και Συντροφισσών


Όλες και όλοι τη Δευτέρα 12/12 στις 12, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο στη Δέγλερη, στο πλευρό της Ε. και της Χ.

Καμία Μόνη -Όλες-οι στο πλευρό των επιζωσών!

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ, ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Μετά από αλλεπάλληλες δικαστικές και αστυνομικές μεθοδεύσεις που παραλίγο να οδηγήσουν εκτός φυλακής τον μπάτσο βιαστή- προαγωγό, και μέσα σε κλίμα εκφοβισμού των επιζωσών από το περιβάλλον των δραστών ξεκίνησε την Δευτέρα 5/12 στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η δίκη για την υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης. Συγκατηγορούμενοι είναι ο πατέρας της Ε, ο οποίος την κακοποιούσε και τη βίαζε από τα έντεκα της χρόνια καθώς και ο πρώην σύντροφος της, ο οποίος επίσης την εξέδιδε ενώ ήταν ανήλικη.

Η διαδικασία ξεκίνησε με το αίτημα της συνηγόρου της Ε., Αντωνίας Λεγάκη να μην παραβρεθούν οι δύο επιζώσες στο δικαστήριο καθώς ο νόμος δίνει αυτή την δυνατότητα στα θύματα trafficking. Αγνοώντας την νομοθεσία σε σχέση με την προστασία των γυναικών που έπεσαν θύματα κυκλωμάτων σωματεμπορίας εισαγγελέας και οι συνήγοροι των κατηγορούμενων ζήτησαν την παρουσία των δύο επιζωσών στην επόμενη συνεδρία την Δευτέρα 12/12.Η έδρα όχι απλώς αποδέχτηκε την πρόταση να βρεθούν τα θύματα μπροστά στους βασανιστές τους αλλά αποφάσισε η δίκη να συνεχιστεί κεκλεισμένων των θυρών κάτι που αποτελεί διπλή κακοποίηση για την Ε. και την Χ. αφού επί της ουσίας επιχειρεί να τους στερήσει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη δεκάδων συντροφισσών και συντρόφων που θα βρίσκονταν μέσα στην δικαστική αίθουσα.Επιχειρεί να τους στερήσει ένα πιο ασφαλές για τις ίδιες περιβάλλον και να διαρρήξει ένα πιο ενδυναμωτικό έδαφος ώστε να βρουν το κουράγιο να καταθέσουν.

Η συνθήκη αυτή αποτελεί ξεκάθαρη τοποθέτηση του δικαστηρίου υπέρ του κυκλώματος trafficking αλλά και υπέρ του πατέρα και του πρώην συντρόφου που βίαζαν και εξέδιδαν την Ε. Αποτελεί ακόμα μια έκφραση της πατριαρχίας και μια προσπάθεια εξόντωσης των θυμάτων της.Η προσπάθεια των δικαστικών αρχών να απομονώσουν και να εκφοβίσουν της επιζώσες θα πέσει στο κενό! Με το δίκαιο να μας οπλίζει θα σταθούμε όλες και όλοι μαζί απέναντι στο κύκλωμα trafficking, τους βιαστές, τους δικαστές και τους μπάτσους.

[…]Η πραγματικότητα που βίωσε η 18χρονη κοπέλα ως έγκλειστη στο σπίτι του μπάτσου βιαστή και προαγωγού της Δημήτρη Μπουγιούκου , δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό, μια «κακή στιγμή της αστυνομίας», μια ανορθογραφία της «ευνομούμενης πολιτείας μας», η οποία όπως με θράσος τα κυβερνητικά φερέφωνα και τα ΜΜΕ μας διαβεβαιώνουν, ήδη διορθώθηκε με την παρέμβαση της Αστυνομίας που εξιχνίασε την υπόθεση και της Δικαιοσύνης που φυλάκισε τους δράστες.

Αντιθέτως, αποτελεί μια καθημερινή, νόμιμη ουσιαστικά όψη της καπιταλιστικής πατριαρχικής κοινωνίας, μια διόλου κρυφή πτυχή της λειτουργίας της οικονομίας της αγοράς. Δεν έχουν περάσει άλλωστε πολλά χρόνια από τότε που σχεδόν σύσσωμος ο αστικός τύπος έφτανε να έχει ακόμα και στις πρώτες σελίδες του αγγελίες για το «εμπόρευμα γυναίκα», οι οποίες πληροφορούσαν το χριστεπώνυμο αναγνωστικό τους κοινό αναλυτικά για τις σεξουαλικές υπηρεσίες που προσφέρουν χιλιάδες γυναίκες, ντόπιες και μετανάστριες. Όπως και τότε έτσι και τώρα όλοι (πολιτικοί, δημοσιογράφοι, Αστυνομία, Δικαιοσύνη) γνώριζαν τι κρυβόταν πίσω από εκείνες τις αγγελίες. Γνώριζαν το καθεστώς δουλείας το οποίο αντιμετώπιζαν οι χιλιάδες γυναίκες από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Αφρικής, της Ασίας, της Ελλάδας. Γνώριζαν για τους καθημερινούς βιασμούς, τις δολοφονίες, τους ξυλοδαρμούς, τα χαρακώματα, τους εξευτελισμούς, τις ταπεινώσεις των γυναικών αυτών. Γνώριζαν αλλά τα θεωρούσαν φυσιολογικά. Ήταν άλλωστε «γυναίκες και μάλιστα ξένες» οι πιο πολλές. Και οι πελάτες αυτών των αγγελιών, αυτός ο φασίζων μικροαστικός χυλός που αναδύθηκε στα χρόνια της «ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού» της δεκαετίας του 1990, αποτελούσε την κοινωνική βάση του ελληνικού καπιταλιστικού σχηματισμού. Η κοινωνική αυτή βάση έπρεπε ασφαλώς να ικανοποιηθεί. Με τα «θεάματα» που αφειδώς της πρόσφερε το πολιτιστικό εποικοδόμημα εκείνων των χρόνων όσο και με τον «άρτο» της σεξουαλικής πράξης με πληρωμή. Επρόκειτο στην πραγματικότητα για μια αλληλοτροφοδοτούμενη διαδικασία, η οποία δημιούργησε μια από τις πιο επικερδείς μπίζνες του ελληνικού καπιταλισμού, αυτήν που ανερυθρίαστα αποκαλούν κάποιοι σήμερα «βιομηχανία του σεξ». Επιβεβαιώνοντας το ρόλο του ως εγγυητή της καπιταλιστικής κερδοφορίας, το κράτος επιτέλεσε κεντρική λειτουργία στη βιομηχανία αυτή. Ειδικότερα η Ελληνική Αστυνομία υπήρξε ο κύριος μοχλός που διευκόλυνε την τροφοδοσία των κυκλωμάτων σωματεμπορίας με χιλιάδες γυναίκες και εξασφάλισε -σε συνεργασία με την αστική δικαιοσύνη- την ατιμωρησία των κυκλωμάτων αυτών για τα αναρίθμητα εγκλήματα που διέπραξαν. Στην πραγματικότητα η ΕΛΑΣ σε ανώτατο επίπεδο έλεγχε, όπως μεταξύ άλλων μαρτυρούν δεκάδες υποθέσεις που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, όλο τη «νόμιμη» και «παράνομη» βιομηχανία του σεξ. Από τα στριπτιζάδικα και τους οίκους ανοχής ως τους χώρους καταναγκαστικής πορνείας χιλιάδων γυναικών. Δίπλα στους μπάτσους, εκατοντάδες σωματέμποροι, μαφιόζοι, επιχειρηματίες της «νύχτας» αλλά και της «μέρας», αλλά και αξιοσέβαστα πρόσωπα της πολιτικής, επιφανείς εκπρόσωποι της life style δημοσιογραφίας έκαναν τις δουλείες τους, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Όσο και να θέλει το σύστημα εξουσίας να το εξορκίσει, είναι αυτή ακριβώς η διαπλοκή κράτους, μαφίας, νόμιμου και παράνομου κεφαλαίου που βάζει και σε αυτόν τον τομέα (όπως ακριβώς και στο ναρκεμπόριο) τη σφραγίδα της.

Αυτός είναι ο καπιταλισμός, και ο ελληνικός καπιταλισμός ειδικά. Για να γυρίσει ο τροχός της καπιταλιστικής κερδοφορίας, το ελληνικό κράτος και το ελληνικό κεφάλαιο δεν δίστασαν με απόλυτη συνείδηση για αυτό που διαπράττουν, να διαμορφώσουν τους όρους για τους βιασμούς και τις κακοποιήσεις χιλιάδων γυναικών, για τη μετατροπή χιλιάδων γυναικείων σωμάτων σε σεξουαλικά αντικείμενα. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κρατικά και καπιταλιστικά εγκλήματα όλων των εποχών, για το οποίο ποτέ κανένας από όλους αυτούς τους διαπρύσιους κήρυκες της αστικής ηθικής και του «πατρίς- θρησκεία- οικογένεια» δεν λογοδότησε ποτέ.

Υπ’ αυτό το πρίσμα, η υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη αποτελεί μόνο μια μικρή ψηφίδα του μωσαϊκού της αδυσώπητης πατριαρχικής, σεξιστικής και ταξικής εν τέλει βίας εναντίον ενός διόλου ευκαταφρόνητου τμήματος του γυναικείου πληθυσμού. Είναι ωστόσο χαρακτηριστική. Η 18χρονη κοπέλα έχοντας βιώσει ήδη από παιδί την πατριαρχική βία στην απόλυτη της μορφή, στο πρόσωπο του βιαστή πατέρα της και ύστερα στο πρόσωπο του πρώην φίλου της ο οποίος την εξέδιδε ενώ ήταν ανήλικη, μετατρέπεται ως έφηβη σε αντικείμενο κερδοφορίας από ένα όργανο της κρατικής καταστολής∙ η δομική σχέση πατριαρχίας και καπιταλισμού δεν θα μπορούσε να αποτυπωθεί πιο εύγλωττα.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε χιλιάδες άλλες κοπέλες βιώνουν την πραγματικότητα που αντιμετώπισε η 18χρονη. Και βέβαια εκατοντάδες άλλοι μπάτσοι, κρατικοί λειτουργοί και πάσης φύσεως επιχειρηματίες προσπορίζονται από την πραγματικότητα αυτή τεράστια κέρδη. Η υπόθεση της Ηλιούπολης ως εμβληματική υπόθεση έμφυλης βίας και παράλληλα ως υπόθεση απροκάλυπτης σύνδεσης του κράτους και της αστυνομίας με μια από τις ειδεχθείς εκφράσεις της οικονομίας της αγοράς, όπως αυτή της καταναγκαστικής πορνείας, οφείλει να μετατραπεί από το ανταγωνιστικό κίνημα σε ένα ακόμα πεδίο αποφασιστικής σύγκρουσης με την πατριαρχία και το σύστημα που τη γεννά.

Η άμεση αλληλεγγύη προς τη 18χρονη κοπέλα από εργαζόμενη και φεμινιστικές οργανώσεις, η μαζική διαδήλωση στην Ηλιούπολη στις 12/7, η δυναμική παρέμβαση δεκάδων συντροφισσών στα δικαστήρια την ημέρα της απολογίας των δύο καθαρμάτων κι η νέα διαδήλωση που καλείται στις 17/7 στο Σύνταγμα επιβεβαιώνουν τη δυναμική που έχει αναπτύξει τους τελευταίους μήνες το γυναικείο και φεμινιστικό κίνημα και παράλληλα συμβάλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη και τη ριζοσπαστικοποίηση του ανταγωνιστικού κινήματος συνολικά.

Η ένταση που προσλαμβάνει το γυναικείο ζήτημα στις μέρες δεν είναι ούτε προσωρινή, ούτε συμπτωματική. Αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της δομικής κρίσης του ελληνικού καπιταλιστικού σχηματισμού και ταυτόχρονα αποτελεί όρο για το ξεπέρασμα της. Και σε αυτό ακριβώς το έδαφος η πατριαρχία, ως η ιδεολογία και η πρακτική της γυναικείας καταπίεσης, είναι σαφές ότι θα γίνει ακόμα πιο επιθετική, ερχόμενη να επενδύσει, να δικαιολογήσει και εν τέλει να νομιμοποιήσει όλη τη γενικευμένη βία κατά των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, είτε την καθαρά συστημική, αυτή δηλαδή που προέρχεται κατευθείαν από το κεφαλαίο, το αστικό κράτος και τους θεσμούς του, είτε αυτήν που προέρχεται από τα έγκατα της πατριαρχικής κοινωνίας και η οποία οπλίζει τα χέρια των πάσης φύσεως γυναικοκτόνων, βιαστών, κακοποιητών. Γιατί ακριβώς αυτή η βία και ο φόβος που αυτή γεννά αποτελεί όρο για τη γυναικεία -κοινωνική και εργασιακή- υποτίμηση, όρο σε τελική ανάλυση για την υποτίμηση της εργατικής τάξης συνολικά.

Σε αυτήν ακριβώς τη συγκυρία, της οξείας επίθεσης στον κόσμο της εργασίας, το γυναικείο και φεμινιστικό κίνημα ως οργανικό μέρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος, συγκροτεί και αναπτύσσει τις νέες θέσεις μάχης του, αντλώντας την «ποίηση του από το μέλλον», από την επαναστατική προοπτική της γυναικείας και της ταξικής απελευθέρωσης.[…]

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών)

Μοιραστείτε το άρθρο