Θεατρική παράσταση με ζωντανή μουσική: Νίκολα Τέσλα, ο άνθρωπος που φώτισε τον κόσμο, Κυριακή 11/12 στις 12:30 στο Ελεύθερο Αυτοδιαζειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ

11, 18 & 26/12/2022, 12:30 – “Νίκολα Τέσλα, ο άνθρωπος που φώτισε τον κόσμο”

Η ομάδα Μαγνήτες παρουσιάζει μια θεατρική παράσταση με ζωντανή μουσική:11, 18 & 26/12/2022, 12:30 - "Νίκολα Τέσλα, ο άνθρωπος που φώτισε τον κόσμο"

«Νίκολα Τέσλα, ο άνθρωπος που φώτισε τον κόσμο»

Η παράσταση, ιδανική για παιδιά, ηλικίας 10-13 ετών, αφηγείται τη ζωή του γνωστού, σε όλους μας, Τέσλα.

Ο Νίκολα Τέσλα, ένας από τους σπουδαιότερους εφευρέτες στον κόσμο, αφιέρωσε τη ζωή του στη διάδοση του ηλεκτρισμού και όχι μόνο! Ο Τέσλα γεννήθηκε σε μια εποχή όπου τα σπίτια ακόμα
φωτίζονταν με κεριά. Μεγαλώνοντας κατάφερε, ξεπερνώντας πολλά εμπόδια, να ακολουθήσει το όνειρό του. Να γίνει ένας σπουδαίος εφευρέτης και μηχανικός.
Η παράσταση μιλάει για το παιδί Τέσλα που ονειρεύτηκε και αργότερα αγωνίστηκε για έναν κόσμο όπου η πρόοδος δε θα απαιτούσε την καταστροφή του περιβάλλοντος αλλά το σεβασμό και την κατανόησή του. Ο Τέσλα, που λάτρευε την ποίηση, δεν κινούνταν από προσωπική φιλοδοξία αλλά εμπνέονταν από τις ανθρωπιστικές του αξίες, αποδεικνύοντας ότι τέχνες και επιστήμες μπορούν να συνεργάζονται για το καλό της ανθρωπότητας. Το όραμά του για το μέλλον ήταν γενναιόδωρο και πανανθρώπινο: «Δεν εργάζομαι για τον άνθρωπο», είχε πει, «αλλά για την ανθρωπότητα».

Συντελεστές
Κείμενο – Έρευνα: ομάδα Μαγνήτες
Σκηνοθεσία: Ευγενία Τζιρτζιλάκη
Ηθοποιοί: Στέβη Φόρτωμα, Σοφία Αθανασοπούλου
Μουσικός επί σκηνής: Απόστολος Καλτσάς
Κατασκευή σκηνικών αντικειμένων: Αθανάσιος Καραβίτης
Σχεδιασμός αφίσας: Αγγελική Σκανταλέλη, Ισαβέλλα Μαυρή
Φωτογραφίες: Νίκος Δροσάκης

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Για 3 παραστάσεις: 11, 18 & 26/12/2022

Στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή

Είσοδος: Με ελεύθερη συνεισφορά

Μοιραστείτε το άρθρο