Εκδήλωση – Συζήτηση: Ακρίβεια, Φτώχεια, Καταστολή, Υποκλοπές, Σκάνδαλα, Κυριακή 11/12 στις 11:30 στο Συνεργατικό καφενείο “Παράταιρο” (Κορυδαλλός)

Ακρίβεια, Φτώχεια, Καταστολή, Πόλεμος, Υποκλοπές, Σκάνδαλα…

ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Εκδήλωση – Συζήτηση: Κυριακή 11/12, 11:30, καφέ «Παράταιρο» (Αγ. Γεωργίου 30)

Το κύμα ακρίβειας όχι μόνο δεν υποχωρεί αλλά γίνεται χειρότερο. Η ίδια η κυβέρνηση το δηλώνει πλέον ανοιχτά και ευθέως – και ετοιμάζεται να παίξει πάλι το χαρτί της «ατομικής ευθύνης». Οι άχρηστοι – «άριστοι» της ΝΔ δεν είναι απλά ανεύθυνοι και ανίκανοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε κρίση, είναι και επικίνδυνοι για τους εργαζόμενους και την κοινωνία, όπως αποδεικνύουν εδώ και μια τετραετία.

Οι τιμές σε ενέργεια και βασικά αγαθά, ιδιαίτερα στα τρόφιμα, είναι ήδη απλησίαστες. Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία του «φτηνού καλαθιού», που μεταμφιέζει τις ανατιμήσεις, την κερδοσκοπία τωνΜπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ Εκδήλωση- Συζήτηση ΚΥΡΙΑΚΗ 11/12, 11:30, Kaфe <<ΠΑΡΑΤΑΙΡΟ>> (Ar. ΓΕΩΡΓΙΟΥ30 Ενάντια σε: Ακρίβεια, φτώχεια, Πόλεμο, Καταστολή, Υποκλοπές, Σκάνδαλα Τροφή- -Στέγη- -θέρμανση- Συγκοινωνίες προσιτά για όλους ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ katoikoi.prwtovoulia@gmail.com :Πρωτοβουλία Κατοίκων Κορυδαλλού τηλ: 6977212843" μεγαλοεπιχειρηματιών (σούπερ μάρκετ, βιομήχανοι κ.λπ.). Άδωνις και κυβέρνηση υπερασπίζονται τις «μαυραγορίτικες» πρακτικές των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, που αξιολογούν τα κέρδη τους πάνω από τις ζωές μας, βάζοντας αδιάντροπα αντικλεπτικά στο βρεφικό γάλα. Μας πετάνε βίαια έξω απ’ τα σπίτια μας για χρέη-ψίχουλα, ενώ κυβερνάνε τη χώρα έχοντας χρέη εκατομμυρίων!

Η προεκλογική «κοινωνική πολιτική» της ΝΔ, με κουπόνια και “pass”, δεν κρύβεται πλέον: με δισ. που μας ληστεύουν, επιχορηγούν τους ιδιώτες παρόχους ενέργειας, δήθεν για τη «ρύθμιση κόστους», κόβοντας και ράβοντας ώστε το ρεύμα να παραμένει για μας πανάκριβο και τα κέρδη τους να αυξάνονται! Στον Πειραιά, σχολικά κτήρια απειλούνται από τον ΔΕΔΔΗΕ με κόψιμο ρεύματος λόγω χρεών! Το Υπ. Οικονομικών απειλεί τους Δήμους με «περικοπές» αν δεν περιορίσουν την κατανάλωση ρεύματος. Πως θα υπάρξει ρεύμα και θέρμανση στα σχολεία (εκτός απ’ τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς);

Δεν τους πιστεύουμε όταν ρίχνουν το φταίξιμο στη διεθνή κατάσταση. Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι επικίνδυνος για όλους τους λαούς: όσο παρατείνεται, οι συνέπειες χειροτερεύουν, ρισκάροντας παραπάνω εμπλοκή της χώρας μας (πρόσδεση στο ΝΑΤΟ, τεράστιες βάσεις και εξοπλισμοί, συμφωνίες εκπαίδευσης ουκρανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα κ.ά.). Και όσο αυξάνονται οι εντάσεις με την Τουρκία, δεν αποκλείεται ένα «επεισόδιο»: οι ελληνικές κυβερνήσεις θα είναι συνυπεύθυνες με την τυχοδιωκτική, φιλονατοϊκή στάση τους. Τα βάρη θα φορτωθούμε εμείς, όχι κανένας καλοβολεμένος πολεμοκάπηλος «άριστος».

Τα άπλυτα της κλίκας του Μητσοτάκη βγαίνουν στη φόρα, σκορπίζοντας μπόχα σε όλη την κοινωνία: δοσοληψίες και εκβιασμοί με μεγαλοεφοπλιστάδες, επιχειρηματίες και καναλάρχες – παρακολούθηση των πάντων – πλιάτσικο από κάθε «Πάτση» και πλούσιο φίλο του Μητσοτάκη.

Παρά την προπαγάνδα των ΜΜΕ, η ΕΕ κοροϊδεύει τους λαούς: δεν παίρνει κανένα μέτρο ενάντια στην ακρίβεια, συντηρεί την κερδοσκοπία στα «χρηματιστήρια ενέργειας» και απαιτεί «μείωση της κατανάλωσης» και… διπλά πουλόβερ! Ενώ εμείς πληρώνουμε ξανά τα αποτελέσματα της τεράστιας κρίσης του συστήματος, μονοπώλια, πολυεθνικές και μεγάλο κεφάλαιο βγάζουν υπερκέρδη. Με μισθούς-συντάξεις στον πάτο και φόρους στα ύψη, πάνω από τα μισά νοικοκυριά αφήνουν απλήρωτους λογαριασμούς, γιατί απ’ τα μισά του μήνα δεν βγαίνουν με τίποτα. Τον χειμώνα, λίγοι θα μπορέσουν να ζεσταθούν: πόσους θανάτους από μαγκάλια θα έχουμε;

Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Μόνη επιλογή είναι η δική μας μαζική αντίδραση. Δεν θα σωθούμε κρεμώντας τις ελπίδες μας στις εκλογές. Σε γειτονιές, χώρους δουλειάς, σχολές, σχολεία, να κινητοποιηθούμε και να φωνάξουμε ΩΣ ΕΔΩ! Οι απεργίες στη Γαλλία, το κίνημα «Δεν πληρώνω ρεύμα» στην Βρετανία, οι αγώνες σε όλη την Ευρώπη δείχνουν και σε μας ότι μόνο με οργάνωση, συλλογική δράση και διεκδίκηση θα καταφέρουμε να διώξουμε τον Μητσοτάκη και όποιον προετοιμάζεται να τον διαδεχτεί. Στις 9/11, πολλές χιλιάδες κόσμου απέργησαν και διαδήλωσαν σε μια μεγάλη Γενική Απεργία και η πορεία του Πολυτεχνείου ήταν η μαζικότερη εδώ και χρόνια. Μπορούμε να νικήσουμε! Διεκδικούμε:

• Δημόσια και Φτηνή Ενέργεια για όλους. Άμεση κρατικοποίηση της ΔΕΗ, των ιδιωτών παρόχων. Κατάργηση του «χρηματιστήριου ενέργειας».

• Τροφή – Στέγη – Θέρμανση – Συγκοινωνίες προσιτά για όλους. Κανένας να μη μείνει στην ανέχεια.

• Να διώξουμε την Κυβέρνηση Μητσοτάκη – Να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί και αντεργατικοί νόμοι.

• Ζωή και εργασία με αξιοπρέπεια, με τους δικούς μας όρους!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

https://www.facebook.com/photo?fbid=444997384500406&set=a.392455216421290

Μοιραστείτε το άρθρο