Ένστολοι της ΕΛ.ΑΣ. πυροβόλησαν στο κεφάλι 16χρονο σε καταδίωξή του στην Θεσσαλονίκη!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Α.Ι.

Καλούνται κινητοποιήσεις στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο στις 18:00 και πορεία στις 19:00 από την Καμάρα.

Δεκατέσσερα χρόνια ακριβώς μετά την δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από την ελληνική αστυνομία, οι ίδιοι κρατικοί ένστολοι προέβησαν στην ίδια ενέργεια εναντίον ενός 16χρονου στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τα μεσάνυχτα ο έφηβος έβαλε βενζίνη στο αυτοκίνητο που οδηγούσε σε πρατήριο της Μοναστηρίου και έφυγε χωρίς να πληρώσει. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και τον καταδίωξε περιπολικό. Δέχθηκε τα πυρά των αστυνομικών και μία σφαίρα τον χτύπησε στο κεφάλι. Διακομίσθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση και του αφαιρέθηκε η σφαίρα, αλλά νοσηλεύεται στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση.

«Κρέμεται η ζωή του από μία κλωστή, είναι ετοιμοθάνατο. Το παιδί μέχρι τις 02:30 ήταν με τους φίλους του», ανέφεραν συγγενείς του 16χρονου. «Κι αν δεν πλήρωσε τι έγινε; Πρέπει να το σκοτώσεις; Γίνεται έτσι; Πάρε του τον αριθμό, κάνε του καταγγελία, βάλε Εισαγγελέα. Έκανε ένα λάθος όχι να τον σκοτώσουμε. Απαράδεκτο αυτό που έκαναν», αναφέρουν συγγενείς του νεαρού αγοριού έξω από το Ιπποκράτειο όπου εκφράζουν την οργή τους κατά των δολοφονικών ενεργειών της αστυνομίας”.

Αυτή την ώρα έξω από το Ιπποκράτειο έχει καλεστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης Ανάρες, όπως και για το απόγευμα στις 19:00 στην Καμάρα:

Συγκέντρωση για τον πυροβολισμό στο κεφάλι του 16χρονου

5 Δεκέμβρη 2022. Σφαίρα στο κεφάλι 16 χρόνου μετά από καταδίωξη από τα ένστολα καθάρματα της ελληνικής αστυνομίας. 14 χρόνια μετά από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Ο κρατικός μηχανισμός έχει πλέον αφομοιώσει πλήρως στην φαρέτρα του τις εν ψυχρω δολοφονίες οι οποίες πλέον αποτελούν καθημερινότητα.
Το αίμα κύλησε ξανά. Όλοι στους δρόμους. Κανένας Δεκέμβρης δεν τελείωσε ποτέ.
Μόνο οργή.

13:00 Ιπποκράτειο
19:00 Κάμαρα


Φοιτητές/ριες ανάρτησαν πανό στη Σχολή Θετικών Επιστημών για τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ


Δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας του 16χρονου


Πορεία στις 19:00 στην Καμάρα, καλέσματα

5 Δεκέμβρη 2022. Σφαίρα στο κεφάλι 16 χρόνου μετά από καταδίωξη από τα ένστολα καθάρματα της ελληνικής αστυνομίας. 14 χρόνια μετά από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Ο κρατικός μηχανισμός έχει πλέον αφομοιώσει πλήρως στην φαρέτρα του τις εν ψυχρω δολοφονίες οι οποίες πλέον αποτελούν καθημερινότητα.
Το αίμα κύλησε ξανά. Όλοι στους δρόμους. Κανένας Δεκέμβρης δεν τελείωσε ποτέ.
Μόνο οργή.

13:00 Ιπποκράτειο
19:00 Κάμαρα

Ομάδα Δράσης & Αλληλεγύης Ανάρες


“SALDIRIM” Συνέλευση αναρχικών για την εξεγερσιακή προοπτική


ΕΔΩ Η ΖΩΗ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΕΙΚΟΣΙ ΕΥΡΩ ΜΕ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΡΟ

Τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Θεσσαλονίκη 16χρονος Ρομ πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό, για απλήρωτη βενζίνη 20 ευρώ.

ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΑΖΩΝΟΥΝ, ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΓΑΖΩΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΕΜΕΙΣ ΖΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ/ΕΣ/Α ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΠΟΡΕΙΑ 05/12 ΚΑΜΑΡΑ 19:00

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης


Χθες το βράδυ 16χρονος Ρομ σε βενζινάδικο στη Μοναστηρίου έφυγε χωρίς να πληρώσει 20 ευρώ για τα καύσιμα. Ακολούθησε καταδίωξη του αμαξιού από περιπολικό και μηχανές ομάδες ΔΙ.ΑΣ μέχρι που ένας από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ πυροβόλησε δύο φορές με τη μία σφαίρα να καταλήγει στο κεφάλι του 16χρονου.

Το κράτος και οι λοιποί μηχανισμοί του απέδειξαν για άλλη μια φορά πως αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά και χωρίς κανένα δισταγμό είναι να σπείρουν τον θάνατο. Έχει περάσει μόλις ένας χρόνος από την κρατική δολοφονία του Ν. Σαμπάνη ,το οποίο έρχεται να αποδείξει ότι για το κράτος υπάρχουν ζωές που δεν έχουν σημασία και στο όνομα της ιδιοκτησίας και του κέρδους δε διστάζουν να δολοφονήσουν. Η οργή μας ξεχυλίζει και θυμόμαστε πως δεν έχουνε αλλάξει πολλά από τον Δεκέμβρη του 08 μέχρι σήμερα.Να βρεθούμε ξανά στους δρόμους .

ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΜΕΓΑΛΏΝΕΙ

ΔΕΥΤΕΡΑ 7μμ. ΚΑΜΑΡΑ

Ανοιχτή συνέλευση Stop War on Migrants


ΔΕΥ- 05/12 ΚΑΜΑΡΑ
19:00 ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗ/ΠΟΡΕΙΑ

Η Ελ.ας ρίχνει στο ψαχνό, για είκοσι ευρώ.

Τα ξημερώματα της 5ης Δεκεμβρίου προστίθεται στη λίστα άλλο ένα “μεμονωμένο περιστατικό” αστυνομικής αυθαιρεσίας.Ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης, δέχεται σφαίρα στο κεφάλι, μετά από καταδίωξη της αστυνομίας, επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ βενζίνης. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου μετά από πολύωρη επέμβαση, παλεύει για τη ζωή του.

Μια ημέρα πριν την 14η επέτειο απο τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου απο σφαίρα μπάτσου και λίγο καιρό μετά τη δολοφονία του Σαμπάνη η αστυνομία δείχνει για άλλη μια φορά το πρόσωπο της. Οι δολοφόνοι του Σαμπάνη κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Κράτος και αστυνομία , μας (υπεν)θυμίζουν πως κρατούν τις ζωές μας στα χέρια τους, πως το παιχνίδι το θέλουν άνισο, πως αυτοί έχουν τα όπλα και εμείς το άδικο.

Πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε ένα κράτος που οπλίζει τα χέρια των ένστολων μπράβων του, έναν θεσμό που στόχο έχει την καταστολή, τον πλήρη έλεγχο και την υποβάθμιση των ζώων μας;

Η “δηκεοσινη” διεκδικείται στο δρόμο, σήμερα, αύριο και πάντα, μέχρι να μην ταξιδέψει ξανά καμία σφαίρα, μέχρι ο φόβος να αλλάξει πλευρά.

Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ

Δύναμη και συμπαράσταση στην οικογένεια του Κ. Φραγκούλη

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο


Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης


ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝΕ ΡΟΜΑ

Τα ξημερώματα της 5 Δεκέμβρη, ο 16χρονος Ρομά Κώστας Φραγκούλης πυροβολήθηκε στο κεφάλι από μπάτσο. Ο λόγος, μας λένε, είναι ότι έφυγε χωρίς να πληρώσει 20 ευρώ.

Το ότι δεν σταμάτησε στον έλεγχο και προσπάθησε να διαφύγει από την αστυνομία ήταν η πιο λογική αντίδραση, αφού είναι γνωστό ποια είναι η αντιμετώπιση της αστυνομίας απέναντι στους Ρομά και σε κάθε μη προνομιούχο, “παραβατικό” άτομο.

Ζούμε καθημερινά τις επιπτώσεις της ακρίβειας και του πληθωρισμού που μας λένε ότι συμβαίνουν από μόνα τους. Οι τιμές αυξάνονται κάθε μέρα, κρυώνουμε στα σπίτια μας και δεν ξέρουμε αν θα έχουμε λεφτά για το νοίκι. Πολλά από μας δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να “κάνουμε υπομονή” για να περάσει με κάποιον μαγικό τρόπο κι αυτή η κρίση. Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, η προσπάθεια ενός ατόμου να καλύψει τις ανάγκες του, η κλοπή σαν τελευταία -και για πολλούς μόνη- λύση, είναι το παραβατικό, το παράλογο, αυτό που τιμωρείται. Στις 5 Δεκέμβρη μάθαμε ότι είκοσι κλεμμένα ευρώ βαραίνουν όσο και μια ζωή.

Δεν έφταιγε όμως μόνο η κλοπή.

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Ήταν ένα ρατσιστικό έγκλημα μίσους από θέση εξουσίας.

Η ρομά ταυτότητα κατασκευάζεται κοινωνικά ως παραβατική, παρασιτική και επικίνδυνη. Γιατί αυτό χρειάζεται η κυριαρχία για να συντηρείται• να απομονώνει, να περιθωριοποιεί και να στιγματίζει τις μειονότητες. Συχνά βέβαια και να τις εξαφανίζει είτε δολοφονώντας τις είτε αφομοιώνοντάς τις. Οτιδήποτε λοιπόν ξεφεύγει από το κυρίαρχο παρουσιάζεται ως απειλή για την κοινωνική ομαλότητα και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Άρα για τους μπάτσους αλλά και για πολλούς ανάμεσά μας το παραμικρό παράπτωμα είναι αρκετό για να δικαιολογήσει τη δολοφονία ενός Ρομά.

Όλα αυτά είναι που όπλισαν το χέρι των μπάτσων και κατέστησαν τόσο εύκολη τη δολοφονική επίθεση στον Κώστα Φραγκούλη όπως και στον Νίκο Σαμπάνη καθώς και την ακόλουθη αδιαφορία ή και επιδοκιμασία της κοινής γνώμης. Η ζωή των Ρομά φαίνεται να μην έχει καμία αξία σε αντίθεση με την ιδιοκτησία, η προστασία της οποίας αξίζει περισσότερο από την ζωή τους.

Μια ημέρα πριν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, 14 χρόνια μετά, κράτος και μπάτσοι συνεχίζουν και προσθέτουν θύματα στη λίστα της καταστολής. Η βία τους δεν θα μείνει αναπάντητη.

Στεκόμαστε δίπλα στις κοινότητες των Ρομά.

Μπάτσοι-ρατσιστές θα μας βρείτε απέναντι σας

Μέρα με την μέρα το μίσος μεγαλώνει

Μπάτσοι, σκουπίδια, δολοφόνοι

Στηρίζουμε το κάλεσμα πορείας σήμερα στις 19:00 Καμάρα

Αυτόνομο Σχήμα Ψυχολογίας


Ξημερώματα 5ης Δεκεμβρίου ο 16χρονος Ρομά Κώστας Φραγκούλης πυροβολείται στο κεφάλι από μπάτσους, επειδή δεν πλήρωσε 20€ βενζίνης. Ο 16χρονος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Μία μέρα πριν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Σαμπάνη, η αστυνομία αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι αποτελεί δολοφονική συμμορία. Η στοχοποίηση κοινωνικών ομάδων που ζουν στο περιθώριο δεν είναι καινούργιο φαινόμενο και προφανώς δεν μας εκπλήσσει, μετανάστες, Ρομά, τοξικοεξαρτημένοι, βασσανίζονται καθημερινά. Κάθε καταπιεσμένο και αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας δεν πρέπει να αφήσει αυτή τη δολοφονική επίθεση αναπάντητη.

ΚΟΥΜΗΣ, ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΑΜΠΑΝΗΣ, ΚΑΛΤΕΖΑΣ, ΑΛΕΞΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛ.ΑΣ

Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ

Αυτόνομη Παρέμβαση στους Ηλεκτρολόγους Μηχανολόγους


Ο 16χρονος Ρομ Κώστας Φραγκούλης χαροπαλεύει στην εντατική από σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
10χρονος στις Σέρρες πεθαίνει από έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου του.
Σαμπάνης, Μάγγος, Γρηγορόπουλος, Κούμης, Κανελλοπούλου, Καλτεζάς θύματα της ίδιας μορφής βίας. Το αίμα συνεχίζει να κυλάει.
Κάλεσμα για συγκέντρωση ενάντια στην κρατική βία, Δευτέρα 5/12, 19:00, Καμάρα
Ελευθεριακό Σχήμα Φοιτητών-Φοιτητριών Σίνδου ΔΙΠΑΕ / ΑΤΕΙΘ

-ΕΚΤΑΚΤΟ- Μπάτσοι πυροβόλησαν στο κεφάλι 16χρονο μετά από καταδίωξή του.
ΜΠΑΤΣΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
Πορεία 19:00 Καμάρα
Όλα στους δρόμους
Η οργή μας θα σας πνίξει
Πρωτοβουλία φοιτητ(ρι)ών Φυσικού

Η οργάνωση Θεσσαλονίκης της νΚΑ καλεί σε διαδήλωση σήμερα στην Καμάρα στις 19:00, ενάντια στην κρατική καταστολή, ενάντια στον πυροβολισμό του 16χρονου παιδιού για 20€ βενζίνης.

Ενάντια στο σύστημα της σήψης. Για να μην αξίζει η ανθρώπινη ζωή 20€


Όπως στην περίπτωση του Σαμπάνη, Μάγγου, Γρηγορόπουλου, η ελληνική αστυνομία, για ακόμη μια φορά, αποδεικνύει την αδιάφορη στάση της απέναντι στην ανθρώπινη ζωή.Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και κείμενο που λέει "Όπως στην περίπτωση του Γρηγορόπουλου, του Σαμπάνη, του Μάγγου, O 16χρονος ρομά Κώστας Φραγκούλης τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι από σφαίρα μπάτσου. Την ίδια στιγμη, ένα παιδί, μαθητής δημοτικού, χάνει τη ζωή του από έκρηξη στο λεβητοστάσιο του δημοτικού σχολείου του στις Σέρρες. POLICH POLICIA Δευτέρα 5/12, 19:00, Καμάρα Τρίτη 6/12, 18:00, Καμάρα PR A IANEN ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ OPT Συλλ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ TO ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ To δίκιο θα κριθεί στους δρόμους!"
Τα ξημερώματα της 5ης Δεκεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη οι μπάτσοι καταδιώκουν αυτοκίνητο αφοτου ο 16χρονος Ρομά που το οδηγούσε έφυγε από το βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει τα 20 ευρώ των καυσίμων. Η καταδίωξη από το περιπολικό και την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. σταματάει όταν η σφαίρα ενός βρίσκει το κεφάλι του ανήλικου. Αυτή τη στιγμή το παιδί βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στα επείγοντα του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, ενώ γίνεται λόγος για μηδαμινες πιθανότητες ζωής.
Την ίδια στιγμή, ένα παιδί δημοτικού, στις Σέρρες, βρίσκεται νεκρό εξαιτίας μιας έκρηξης στο λεβητοστάσιο του σχολείου του. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, με αποτέλεσμα να ξηλωθεί η πόρτα, να πεταχτεί επάνω στο παιδί και να τον τραυματίσει σοβαρά.
Δεκατέσσερα χρόνια μετά την δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, το κράτος και τα αφεντικά συνεχίζουν ακάθεκτοι την εγκληματική πολιτική τους εις βάρος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας· συνεχίζουν ένα μοτίβο αμείλικτης βίας, καταστολής, σπέρνοντας το θάνατο, χωρίς την παραμικρή κύρωση. Η συστηματική υποβάθμιση της ζωής των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων συνεχίζει να εντείνεται μέσω της διάχυσης της κρατικής θανατοπολιτικής μέσα στις φλέβες του κοινωνικού σώματος. Είναι ζήτημα να μη συνηθίσουμε το θάνατο τώρα, πιο πολυ απο ποτέ. Όταν πνίγουν μετανάστες, οι γυναικοκτονίες και οι υποθέσεις βιασμένων γυναικών ολοένα και αυξάνονται, εργάτες σε άθλιες εργασιακές συνθήκες αφήνουν τη τελευταία τους πνοή σε εργοτάξια και σκαλωσιές, καταλήψεις εκκενώνονται, το υποκείμενο πίσω από όλες αυτές τις απάνθρωπες ενέργειες δεν είναι άλλο παρά ένα ολόκληρο σύστημα που λέγεται κράτος, καπιταλισμος, πατριαρχία.
Δεν ξεχνάμε – Δε συγχωρούμε
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ
Για τον Χρήστο, τη Σταματίνα, τον Ιάκωβο, τον Μιχάλη, τον Χριστόφορο, τον Αλέξανδρο, τον Λάμπρο, τον Παύλο, τη Zackie, τον Νίκο… Ο αγώνας μας συνεχίζεται!
Για το πέρασμα από την αυθόρμητη εξέγερση στον συνεχή και οργανωμένο αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό
ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Δευτέρα 05/12, 19:00, Καμάρα, πορεία για τον πυροβολισμό στο κεφάλι του 16χρονου από μπάτσο
Τρίτη 06/12, 18:00, Καμάρα, πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό- Μαύρο & Κόκκινο (μέλος της Α.Π.Ο/Ο.Σ.)

Μοιραστείτε το άρθρο