Προβολή της ταινίας “Κομπάνι”, Κυριακή 4/12 στις 19:00 στη γειτονιά των Κατειλημμένων Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας

Σύνοψη ταινίας

Παρά το γεγονός ότι υστερουν αριθμητικά και σε ολπισμό, μια γυναίκα Κούρδισσα μαχήτρια οδηγεί τους συμπολεμιστές της στην αντίσταση για να υπερασπιστούν την πόλη τους Κομπάνι από τη θανατηφόρα απειλή του ISIS. Μια πραγματική ιστορία πολέμου, θυσίας, αγάπης και ελπίδας που κράτησε όλο τον κόσμο σε τεντωμένο σχοινί.

Μια ταινία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και χαρακτήρες.

Μια παραγωγή της Κινηματογραφικής Κοινότητας της Ροζάβα, σε σκηνοθεσία της Οζλέμ Γιασάρ. Την προβολή θα παρουσιάσει μια από τους παραγωγούς της ταινίας, η Άλμπα Σοτόρα.

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 στις 19.00 στη γειτονιά Κατειλημμένων Προσφυγικών (Κουζή και Ξυνιάδος)

ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΝΟΨΗ

2014. Στο αποκορύφωμα της δύναμής του, με τον έλεγχο της μισής Συρίας και του Ιράκ, το ISIS πιέζει ασταμάτητα προς την κουρδικη συριακή πόλη Κομπάνι. Η Zehra, μια 32χρονη Κούρδισσα, είναι μέλος των δυνάμεων που μάχονται με όλες τους τις δυνάμεις για να τους κρατήσουν μακριά. Αλλά παρά τις ακούραστες προσπάθειές τους, το ISIS συνεχίζει να προελαύνει με βάναυση δύναμη.

Καθώς ο πόλεμος φτάνει στο κέντρο της πόλης, ο διοικητής της πόλης, Rojwar, τρομάζει και εγκαταλείπει τους συναγωνιστές του. Έχοντας χάσει πολλούς από τους αγαπημένους της συντρόφους στον πόλεμο, η Ζέχρα αναγκάζεται να πάρει τη θέση του και να ηγηθεί η ίδια της αντίστασης.

Η ανελέητη προέλαση του ISIS επιβραδύνεται με την άφιξη του Gelhat και των συντρόφων του, έμπειρων ανταρτών που είναι εξοικειωμένοι με τον αστικό πόλεμο. Αλλά η ηρεμία δεν διαρκεί πολύ: οι Κούρδοι υπολείπονται σε αριθμο και οπλα και το ISIS καταφέρνει να πολιορκήσει την πόλη. Με τη μείωση των αριθμών και των πόρων, η κουρδική αντίσταση χάνει εδάφη μέρα με τη μέρα. Το σχέδιό τους να ανακαταλάβουν την πόλη καταρρέει όταν το ISIS εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον τους από όλες τις πλευρές και πολλοί Κούρδοι μαχητές πέφτουν μάρτυρες, ανάμεσά τους και ο Γκελχάτ.

Παρ ‘όλα αυτά, η Zehra και οι σύντροφοί της δεν το βάζουν κάτω και καθώς τα μέλη του ISIS αποκαρδιώονται και αρχίζουν να διαλύονται, αυτή ηγείται ενάντια στην πολιορκία, σηματοδοτώντας την αυγή της απελευθέρωσης της πόλης.

Αυτή είναι μια ιστορία πίστης και φόβου, πολέμου και αντίστασης, συντροφικότητας και προδοσίας. μια ιστορία αγάπης, απώλειας, ηρωισμού και θυσίας μαζί με την ένταση του πολέμου και της επανάστασης. «Τίποτα δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο».

ENGLISH

Kobanê

https://kobanefilm.com/

Despite being outnumbered and outgunned, a female Kurdish fighter leads her fellow fighters in the resistance to defend their city Kobane from the deadly threat of ISIS. A real story of war, sacrifice, love, and hope that kept the whole world on tenterhooks.

A film based on true events and characters.

A production of The Rojava Film Commune, directed by Özlem Yaşar.

The screening will be presented by one of the producers of the movie, Alba Sotorra.

Sunday 04/12 19:00 in the neighborhood of Prosfygika (Kouzi & Ksiniados).

Μοιραστείτε το άρθρο