Ανοιχτή συνέλευση της συλλογικότητας Witches Fight Back, Κυριακή 3/12 στις 17:00 στο infolibre

Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση! 💜
⚡ Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση, στις 4 Δεκεμβρίου, 5 μ.μ. στο infolibre – Συνεργατική για την ανεξάρτητη ενημέρωση και επικοινωνία για να επικοινωνήσουμε σε ενα ευρύτερο συλλογικό πλαίσιο τις σκέψεις, τα βιώματα καιΜπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Ανοιχτό Κάλεσμα 4.12.2022 5.00 μμ Infolibre| Φιλίππου Δραγούμη Συζητάμε για: 글 στη H πατριαρχία δουλειά όλες 31ou Spr Pindy ι3λφλυγυ unon Κουλτούρα βιασμού Εμφυλη/Ενδοοικογενειακ' βία Περιστατικά βιασμών Συγκάλυψη/Αστική δικαιοσύνη WITCHES FIGHT BACK #WW ~~~" την οργή μας για το ζήτημα της έμφυλης βίας. Να συζητήσουμε για τις καταπιέσεις που μας κάνουν να ασφυκτιούμε, αλλά και τους τρόπους να έρθουμε σε ρήξη με αυτές.
⚡Αναγνωρίζουμε πως ο φεμινισμός μπορεί να πάρει διάφορες μορφές και εκφάνσεις, εμάς όμως μας εκφράζει ένας φεμινισμός που έρχεται από τα κάτω και είναι διαθεματικός και συμπεριληπτικός. Ένας ταξικός φεμινισμός που αντιτάσσεται σε κάθε εκμεταλλευτική φύση που παράγεται και αναπαράγεται από τον καπιταλισμό και την πατριαρχία. Στη συνέλευσή μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσιστικές, σεξιστικές, τρανσφοβικές συμπεριφορές και απόψεις που αναπαράγουν μορφές καταπίεσης και εκμετάλλευσης. Η συλλογικότητά μας λειτουργεί με διττό τρόπο, αφενός μέσω της συλλογικής αυτομόρφωσης και της συζήτησης και αφετέρου μέσω της κινηματικής δράσης στο δρόμο. ⚡Παλεύουμε σε κάθε χώρο που δρούμε και υπάρχουμε, για την άρση κάθε εκμετάλλευσης, για την απελευθέρωση φύλου, σώματος, σεξουαλικότητας!

Κείμενο αυτοπαρουσίασης της συλλογικότητας
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια άνοδος φεμινισμών παγκοσμίως, η οποία εκφράστηκε με κινήματα όπως αυτά για την αυτοδιάθεση του σώματος, τη νομιμοποίηση των εκτρώσεων και την ισότητα στην παραγωγή (Πολωνία, Αργεντινή, Μεξικό κ.ά.). Στην Ελλάδα, τους τελευταίους μήνες είδαμε να εκδηλώνεται το #metoo, με πρωταρχικό χώρο έκφρασης τα ΜΜΕ, παίρνοντας τη μορφή καταγγελιών για έμφυλη βία σε μια σειρά από εργασιακούς κλάδους, καθώς και στον χώρο του πανεπιστημίου.
Αυτή η συγκυρία δεν μας άφησε ανεπηρέαστ@, αφού ζώντας μέσα στην πατριαρχία ως γυναίκες, ΛΟΑΤΚΙΑ+ και θηλυκότητες αντιμετωπίζουμε τον καθημερινό σεξισμό και την έμφυλη βία. Εξαιτίας αυτού, νιώσαμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε τα συναισθήματα και τις σκέψεις που μας γεννήθηκαν στο άκουσμα όλων αυτών των καταγγελιών. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τη συλλογικότητα Witches Fight Back, για να έρθουμε κοντά, να ακουμπήσουμε τα βιώματα μας το ένα πάνω στο άλλο, να συζητήσουμε για τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας. Για να μιλήσουμε για τις καταπιέσεις που μας κάνουν να ασφυκτιούμε και τους τρόπους να έρθουμε σε ρήξη με αυτές.
Αναγνωρίζουμε πως ο φεμινισμός μπορεί να πάρει διάφορες μορφές και εκφάνσεις, εμάς όμως μας εκφράζει ένας φεμινισμός που έρχεται από τα κάτω και είναι διαθεματικός και συμπεριληπτικός. Διαθεματικός, γιατί πιστεύουμε ότι οι επιμέρους καταπιέσεις αλληλοδιαπλέκονται (ταξικές, φυλετικές, θρησκείας, σεξουαλικότητας, εργασιακές κ.ά.) και συμπεριληπτικός, περιλαμβάνοντας όλα τα άτομα που απορρίπτονται από την ετεροκανονικότητα και θέλουν να εναντιωθούν σ’ αυτήν. Στην ουσία κάνουμε λόγο για ένα ταξικό φεμινισμό που αντιτάσσεται σε κάθε εκμεταλλευτική φύση που παράγεται και αναπαράγεται από τον καπιταλισμό και την πατριαρχία.
Ως συλλογικότητα Witches Fight Back επιλέγουμε την ανοιχτή και ισότιμη συμμετοχή των μελών μας, λειτουργώντας με συνελεύσεις βάσει της συνδιαμόρφωσης και του διαλόγου. Στη συνέλευσή μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσιστικές, σεξιστικές, τρανσφοβικές συμπεριφορές και απόψεις που αναπαράγουν μορφές καταπίεσης και εκμετάλλευσης. Η συλλογικότητά μας λειτουργεί με διττό τρόπο, αφενός μέσω της συλλογικής αυτομόρφωσης και της συζήτησης και αφετέρου μέσω της κινηματικής δράσης στο δρόμο.
Παλεύουμε σε κάθε χώρο που δρούμε και υπάρχουμε, για την άρση κάθε εκμετάλλευσης, για την απελευθέρωση φύλου, σώματος, σεξουαλικότητας!
Witches Fight Back
Μοιραστείτε το άρθρο