Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα από τα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, Παρασκευή 2/12 στις 9:00 στα δικαστήρια Ευελπίδων

Κείμενο των 79 συλληφθέντων στην κατειλημμένη γειτονιά των Προσφυγικών

Είμαστε καλά και στέλνουμε σινιάλο αλληλεγγύης στους εκτός των τειχών, με το πρόταγμα να στηριχθεί έμπρακτα η κοινότητα των κατειλημμένων προσφυγικών.

Κυβέρνηση και κράτος επανέφεραν τα σχέδια επίθεσης στις καταλήψεις στο δημόσιο διάλογο και πρακτικά. Από τη δική μας πλευρά, σχεδόν εκατό άτομα, διαμένοντα και μη, αλληλέγγυοι/ες/α γνωστοί και άγνωστες, επιλέξαμε να σταθούμε απέναντι στην εισβολή υπερασπιζόμενοι/ες/α τα σπίτια του αγώνα.

Παρόλη την πρωινή επίθεση και την περικύκλωση της γειτονιάς για ώρες, συνεχίσαμε να συγκεντρωνόμαστε παρά τη μειονεκτική θέση που βρισκόμασταν και κόντρα στο φόβο και την παραίτηση. Σταθήκαμε με αξιοπρέπεια κάνοντας τη δουλειά της καταστολής όσο πιο δύσκολη γινόταν. Αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν ΜΑΤ, Δέλτα, ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ, απέναντι σε ανθρώπους, που δεν έχουν να χάσουν τίποτα άλλο πέρα από τις αλυσίδες τους.

Έχοντας την ευθύνη της πολιτικής μας συνείδησης υπερασπιζόμαστε τα εδάφη του αγώνα μέσα στη μητρόπολη και παντού. Γι’ αυτό και επιλέξαμε τη μαχητική υπεράσπιση της γειτονιάς των προσφυγικών.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

10 100 1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/12 ΟΛΟΙ/ΕΣ/Α ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΙΣ 9 π.μ

Συλληφθείσες, συλληφθέντα, συλληφθέντες από τη μαχητική υπεράσπιση των προσφυγικών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 22/11/22

Είμαστε ακόμα εδώ… Η Κοινότητα παραμένει δυνατή κι ενωμένη… Τα Προσφυγικά θα νικήσουν!!!

Στις 22/11/2022, στις 5.45π.μ., κάθε είδους αστυνομικές δυνάμεις, ΜΑΤ, κρατική ασφάλεια, Δράση, ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ, εισέβαλαν στην κατειλημμένη γειτονιά των Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας και πιο συγκεκριμένα στο 7ο μπλοκ, επί της οδού Tριχωνίδος (πίσω από το νοσοκομείο Ελπίς). Διέρηξαν την εξωτερική πόρτα του κτιρίου, σπάζοντάς την. Στην συνέχεια, ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο όπου κατοικούν δύο σύντροφοι της κοινότητας, ο σύντροφος που συνελήφθει κι ένας ακόμη πρόσφυγας από το Ιράν. Απήγαγαν και τους δύο και προχώρησαν σε επισταμένη έρευνα του κτιρίου. Την ίδια στιγμή, ολόκληρη η γειτονιά περικυκλώθηκε από την καταστολή, όχι μόνο στο σημείο της έρευνας αλλά συνολικά, επιχειρώντας την κατοχή της.

Την επιχείρηση εντόπισε η καθημερινή πρωινή περιφρούρηση της κοινότητας που ξεκίνησε να ενημερώνει την γειτονιά. Σύντροφοι και συντρόφισσες/ια ανεβήκαμε στις ταράτσες για να ξυπνήσουμε και τους υπόλοιπους. Μη γνωρίζοντας τι ακριβώς συμβαίνει, αναγνωρίσαμε ότι η επιχείρηση περιορίζεται σ’ ένα συγκεκριμένο κτίριο, αλλά αντιληφθήκαμε επίσης το σοβαρό ενδεχόμενο γενικότερης επίθεσης. Απολογιστικά κρίνουμε ότι η εισβολή που πραγματοποιήθηκε ήταν προαποφασισμένη από το πρωί. Όλος ο χρόνος που πέρασε μέχρι την στιγμή της εισβολής ήταν αποτέλεσμα προετοιμασίας, κρίσης πάνω στα κόστη και στα κέρδη καθώς και μετρήματος της αποφασιστικότητάς μας, από τα στελέχη της ΓΑΔΑ και του υπουργείου.

Καθώς περνούσε ο χρόνος η κατάσταση έδειχνε να δυσκολεύει περισσότερο. Ο σύντροφος παρέμενε μέσα στο κτίριο, οι δυνάμεις της αστυνομίας δεν απομακρυνόντουσαν και η περικύκλωση παρέμενε. Η γειτονιά είχε αρχίσει να πιέζεται ασφυκτικά με την κατάσταση. Επιχειρήσαμε να περιορίσουμε τα ΜΑΤ πιο μέσα από την οδό Κουζή δηλαδή τον κάθετο δρόμο που χωρίζει κεντρικά τα μπλοκ των Προσφυγικών, έτσι ώστε ν’ ανοίξουμε ζωτικό χώρο για τη γειτονιά, χωρίς να εμποδίσουμε την έρευνα, αλλά κάνοντας αισθητή την παρουσία μας. Αυτό επέτρεψε στη γειτονιά να βγαίνει σιγά σιγά από τα σπίτια της, άλλοι να πάνε στις δουλειές τους και άλλες/οι τα παιδιά στο σχολείο τους. Επίσης, σταμάτησε ο βασανισμός του συντρόφου μας, που για περίπου 3 ώρες βρισκόταν κάτω από καθεστώς αιχμαλωσίας μέσα στο σπίτι του. Όπως μας ενημέρωσε τουλάχιστον ο ίδιος αργότερα, τότε, μετά τα πασχαλιάτικα πυροτεχνήματα της περιφρούρησης, σταμάτησαν και τον μετέφεραν στη ΓΑΔΑ.

Την ίδια στιγμή δεχόμασταν όλο και περισσότερες πληροφορίες κι ενδείξεις για μια δεύτερη επιχείρηση που είχε προαποφασιστεί και η οποία θα πραγματοποιούνταν μετά τις 3.00μ.μ., μετά και την μερική αποφόρτηση από εφημερίες των δύο νοσοκομείων Αγ. Σάββα κι Ελπίς. Γύρω στις 12.00 πραγματοποιήσαμε πορεία μέσα στη γειτονιά και καλέσαμε έκτακτη συνέλευση υπεράσπισης των Προσφυγικών, στο στέκι της κοινότητας, στο 6ο μπλοκ, για τις 4.00μ.μ.. Στις 5.00μ.μ., κατά την διάρκεια της ανοιχτής δημόσια ανακοινωμένης συνέλευσης, ξεκίνησε η επίθεση της καταστολής με ελικόπτερο και ντροουν στον αέρα. Οι περιφρουρήσεις αντιστάθηκαν όσο καλύτερα μπορούσαν δεδομένων των συνθηκών, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο μη κακουργηματικού χαρακτήρα, όχι μόνο για την προστασία από διώξεις δυσανάλογες με το επίδικο, αλλά επίσης και για την προστασία ολόκληρης της κοινοτητας, των παιδιών και των ασθενών της, αλλά και γενικά της ευρύτερης γειτονιάς. Ένα κύμα τρομοκρατίας έπεσε πάνω στο 5ο και 6ο μπλοκ που άφησε παιδιά και άλλους ανθρώπους της γειτονιας σε κρίσεις πανικού που κρατάνε ως σήμερα. Οι δολοφόνοι της ΕΛΑΣ σπάζοντας τις πόρτες των διαμερισμάτων με προτεταγμένα όπλα, απειλώντας όποιον έβλεπαν μπροστά τους επιχειρήσαν να επιβάλουν το καθεστώς της τρομοκρατίας. Μια άρρωστη ηληκιωμένη γυναίκα σε αναπηρικο αμαξίδιο και την κόρη της, μια οικογένεια να κρατά τα παιδιά της σε κρίση πανικού, μια μάνα να χτυπιέται και να πετιέται στο πάτωμα μπρόστα στο 12χρονο γιο της, μετά το σπάσιμο της πόρτας τους, μετανάστες και πρόσφυγες να χυπιούνται μέσα στα σπίτια τους και στις σκάλες, σαν άλλη εισβολή στη Γάζα.

Μετά την επιτυχημένη έκβαση της επιχείρησης που άφησε πίσω της σοβαρές απώλειες στις ειδικές δυνάμεις των ΟΠΚΕ-ΕΚΑΜ-ΜΑΤ, οι υπερασπιστές της 22 Νοέμβρη συνελήφθησαν δεχόμενοι ξυλοδαρμούς, πλαστικές σφαίρες, σεξουαλικές κακοποιήσεις και τακτικές βασανισμού αιχμαλώτων πολέμου. Ανάμεσά μας, μια μάνα πρόσφυγας από τη Βενεζουέλα με τα δύο ανήλικα παιδιά, μια πρόσφυγας από την Αφρική, δύο Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες, τέσσερα ανήλικα αλληλέγγυα συντρόφια, μια έγγυος συντρόφισσα της οποίας βασανιστικά αρνούνταν την μεταφορά της σε νοσοκομείο, καθώς επίσης και ο διεθνώς αναγνωρισμένος φωτορεπόρτερ Νίκος Πηλός, γιατί απλά έκανε τη δουλειά του. Οδηγηθήκαμε στη ΓΑΔΑ, κλειστήκαμε 79 άνθρωποι στοιβαγμένοι/ες στα πατώματα των στενών κελιών με τον διαρκή φωτισμό και το ελάχιστο οξυγόνο για ώρες, χωρίς να ενημερωνόμαστε αν έχουμε συληφθεί.

Το φρόνημα των συλληφθέντων δεν έσπασε ποτέ, τα συνθήματα μας μέσα στα κελιά της ΓΑΔΑ ενώνονταν με τα συνθήματα των αλληλέγγυων συγκεντρωμένων από έξω και την εκδίωξη της αστυνομίας από την γειτονιά. Οι ρυθμοί μας συντονίστηκαν… Η οργή και η αγωνιστικότητα δεν σταμάτησε ούτε το πρωί, αλλά συνέχισε αμείωτη στην πολύωρη μεταφορά μας στην Καβάλας, την παραμονή μας εκεί και την επίσης πολύωρη αναμονή μας μέσα στα μεταγωγικά λεωφορεία και στην Ευελπίδων. Αυτών που έσπασε το φρόνημα τελικά, ήταν των κρατικών μισθοφόρων.

Η εκδικητικότητα του κράτους και των μηχανισμών του, ιδιαίτερα της φασιστικής κυβέρνησης Μητσοτάκη, επιχειρήθηκε και στην μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ευελπίδων. Οι δυνάμεις καταστολής αρνούνταν την παράδωση νερών και τροφίμων από αλληλέγγυες συντρόφισσες. Εκεί, κατα τη διάρκεια της δεύτερης επιθεσης έναντια στους αλληλέγγυους, χτυπηθηκε σύντροφος δικηγόρος αγωνιστής, που δραστηριοποιείται και στην συνέλευση του ΟΧΙ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ, ο οποίος μάλιστα είχε μόλις απελευθερωθεί μιας και ήταν και ο ίδιος συλληφθής. Οι μπάτσοι και η κυβέρνηση δεν μπόρεσαν ποτέ να συγχωρήσουν τη δίκαιη αντίσταση μας και την αξιοπρεπή στάση μας και αυτό φάνηκε όχι μόνο στη βία της καταστολής, αλλά και στα υπερμεγενθυμένα κατηγορητήρια συλλογικής ευθύνης ναζιστικού τύπου.

Δεν θα θυματοποιηθούμε απέναντι στην κρατική βία, αν και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουμε είναι δυσανάλογες, ακόμη κι απέναντι στον αστικό νόμο, προιόν ακριβώς αυτής της εκδικητικότητας, της ποινικοποίησης αγωνιστών-στριών και του ολοένα πιο απολυταρχικού κράτους. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί πραγματικά. Κατα τα άλλα όμως, δεν μπορεί να υπαρξει αγώνας χωρίς κόστος, γνωρίζουμε την κρατική βαρβαρότητα και είναι τιμή και καθήκον μας να πέφτουμε για να υπερασπιστούμε τη ζωή και τον αγώνα. Αναμετρηθήκαμε με αξιοπρέπεια απέναντι σε υπέρτερες δυνάμεις. Οι 79 υπερασπιστές των Προσφυγικών στις 22/11/’22 αγωνίστηκαν για όλους τους 400 κατοίκους της κοινότητας και της γειτονιάς των Προσφυγικών και τον καθένα/μία/ένα ξεχωριστά, απέναντι στη δολοφονική επίθεση της καταστολής. Και γνωρίζουμε ότι στο τέλος θα βγάλουμε τον λογαριασμό. Και ο λογαριασμός αυτός είναι πάντα θετικός για όσ@ αγωνίζονται για ένα δίκαιο σκοπό.

Ευχαριστούμε θερμά κάθε συντρόφισσα-σύντροφο-συντρόφι και συλλογικό σώμα που στάθηκε αλληλλέγγυο στην υπεράσπιση της γειτονιάς και της κοινότητας της. Καθώς επίσης, για το πλήθος των μυνημάτων των παρεμβάσεων, των δηλώσεων αλληλεγγύης και των καλεσμάτων κινητοποίησης. Η συντροφικότητά τους μας δίνει δύναμη κι ελπίδα για το κοινό έδαφος αγώνα πάνω στο οποιο βαδίζουμε συλλογικά και ο καθένας/μια/ενα από την θέση του.

Ακόμη περισσότερο θέλουμε να σταθούμε στην στάση των νέων συντρόφων που ήταν και οι περισσότερ@, για το θάρρος και την αυταπάρνησή τους. Για το αλύγιστο σθένος τους απέναντι σε πάνοπλες υπέρτερες δυνάμεις, πλαστικές σφαίρες και γκλοπ, πάνω σε ταράτσες και στηθαία. Από τύχη δεν είχαμε νεκρούς. Στάθηκαν μέχρι τέλους. Αυτή είναι η δύναμη των νέων συντρόφων, που όλοι πρέπει να πιστεύουμε σε αυτήν. Όλοι/ες/@ αυτοί δεν στάθηκαν απλά με αλληλεγγύη στην Κοινότητα των Προσφυγικών, αλλά πραγματικά για αυτό που είναι, μια κοινότητα των ταξικά καταπιεσμένων. Τους αγωνιστές, τους αναρχικούς τους κομμουνιστές τους προσφυγες και τους μετανάστες, τα παιδιά και τους ηλικιωμλενους, τους ψυχικά ευάλωτους, τις οικογένειες. Για όλους και το καθένα από εμάς.

Δεν έχουμε φτάσει σημερα εδώ από το πουθενά. Εδώ και 13 χρόνια, με όλες τις αντιφάσεις μας ως παιδιά εκπαιδευμένα από αυτό το σύστημα, έχουμε προσπαθήσει να δομήσουμε συντροφικές και πολιτικές σχέσεις που βασίζονται πάνω στην οριζοντιότητα, την εμπιστοσύνη την αλληλεγγύη και την κοινή προοπτική. Γι’ αυτό και σήμερα μπορούμε και δίνουμε με ομοψυχία αυτή τη μάχη.

Υπολογίζουμε το επόμενο διάστημα ως μια κρίσιμη περίοδο για την επιβίωση της γειτονιάς των Προσφυγικών αλλά και μια μεγάλη ευκαιρία για την κοινωνική νομιμοποίηση, την ενίσχυση της αυτονομίας μας και την ακόμη δυνατότερη υπεράσπιση της γειτονιάς μας.

Ζητάμε από το καθέν@ την ενημέρωση του κόσμου για το κοινωνικό εγχείρημα των Προσφυγικών, ώστε να σπάσει η απομώνωση και ο αποκλεισμός. Ζητάμε συνρόφους/ισσες/ια να έρθουν για να ενισχύσουν την κοινότητα των Προσφυγικών. Ζήταμε από τον καθένα και την καθεμιά να σταθεί με αλληλεγγύη με όποιο τροπο μπορεί.

Για εμάς είναι σαφές. Μέσα από την στοχοποίηση του συντρόφου μας επιχειρείται να ποινικοποιηθεί συνολικά η γειτονιά και η κοινότητα των Κατειλημμένων Προσφυγικών. Η επιχείρηση εγκληματοποίησης της Κοινότητας και της Συνέλευσης Κατειλημμένων Προσφυγικών από τα παπαγαλάκια του παρακράτους σαν τον Θοδωρή Παναγιωτίδη αποτελούν την πραγματική στοχοθεσία των κατασταλτικών μηχανισμών απέναντι στα κοινωνικά εγχειρήματα βάσης και τις αυτοοργανωμένες κοινότητες. Βρωμάνε κρατική προβοκάτσια.

Οι πολιτικές θέσεις, το οργανωτικό πλαίσιο και η αγωνιστική ιστορία της Κοινότητας και της Συνέλευσης Κατειλημμένων Προσφυγικών συνιστούν την πιο ισχυρή απάντηση, τόσο απέναντι στους κρατικούς, όσο και στους παρακρατικούς σχεδιασμούς.

Κάλεσμα αλληλεγγύης στην Ευελπίδων, κτίριο 7

Παρασκευή 2/12, 9 πμ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ

ΑΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΤΩΧΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ

Ή ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ Ή ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών 


Ξημερώματα της Τρίτης 22/11, έγινε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη γειτονιά των προσφυγικών, και πιο συγκεκριμένα στο 7ο μπλοκ, όπου απήχθη ο σύντροφος Κώστας Δ. μέσα από το σπίτι του μαζί με τον συγκάτοικό του, ο οποίος συγκάτοικος μετά από λίγες ώρες αφέθηκε ελεύθερος. Με αφορμή μία επίθεση στην Real, η βιομηχανία στημένων κατηγορητηρίων δήθεν ταυτοποίησε τον σύντροφο μέσω καμερών ασφαλείας και με τις πάγιες τακτικές της προσπαθεί να τον εμπλέξει με την επαναστατική ομάδα «Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας» και με μία σειρά άλλων εμπρηστικών επιθέσεων. Από την πρώτη στιγμή τα καθεστωτικά ΜΜΕ και οι ρουφιάνοι των μπάτσων ξεκίνησαν το αφήγημά τους παρουσιάζοντας τον σύντροφο και την κοινότητα των κατειλημμένων προσφυγικών ως τρομοκράτες και εστία ανομίας αντίστοιχα, με σκοπό να καθοδηγήσουν την κοινή γνώμη και να δημιουργήσουν ένα εύφορο κλίμα για την επόμενή τους κίνηση.

Η απάντηση του κόσμου της γειτονιάς ήταν άμεση, καθώς η τακτική περιφρούρηση της κοινότητας οργανώθηκε σε κάθε μπλοκ και απώθησε τα ένστολα σκουπίδια με ό,τι μέσα διέθετε. Ύστερα αλληλέγγυος κόσμος προσέγγισε, πραγματοποιήθηκε αντανακλαστική πορεία μέσα στην γειτονιά και καλέστηκε ανοιχτή συνέλευση ώστε να συζητηθεί η συνέχιση της υπεράσπισης του χώρου. Η παρουσία της αστυνομίας συνέχισε να είναι αισθητή, όπως και ήταν από τις πρώτες πρωινές ώρες, με ΜΑΤ – ΟΠΚΕ – ΕΚΑΜ να βρίσκονται περιμετρικά των κτιρίων, φρουρώντας έναν γερανό και υποστηρίζοντας πως μοναδικός τους σκοπός ήταν να παρθεί το αμάξι του συντρόφου χρησιμοποιώντας το ως δούρειο ίππο για αυτά που ακολούθησαν. Λίγο πριν τις 17.00 κατά τη διάρκεια της ανοιχτής συνέλευσης ξεκίνησε η εισβολή των μπάτσων, δίχως καν την παρουσία του γερανού, με την περικύκλωση του κτιρίου και την έφοδο ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ έχοντας από πίσω τους κάμποσες διμοιρίες ΜΑΤ και εν συνεχεία ΔΕΛΤΑ. Ο κόσμος που βρισκόταν εκεί υπερασπίστηκε μαχητικά την κατάληψη με ότι μέσα διέθετε επιλέγοντας να κάνει πιο δύσκολο το έργο της ΕΛ.ΑΣ. θυμίζοντάς τους ότι οι χώροι αγώνα δεν πέφτουν αμαχητί στέλνοντας 7 εξ αυτών στο νοσοκομείο. Παρόλα αυτά ξέρουμε πολύ καλά ποιους έχουμε απέναντι μας, όταν οι εχθροί μας λαμβάνουν την ελάχιστη αντίσταση και βλέπουν το πείσμα των αντιστεκόμενων συντρόφων/ισσών , αυτοί δείχνουν για ακόμη μία φορά το πραγματικό τους πρόσωπο. Για αυτό και δεν πέφτουμε από τα σύννεφα με το όργιο καταστολής που πήρε χώρο στα προσφυγικά την ημέρα της εισβολής αλλά και στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ευελπίδων της επόμενης ημέρας.

Ξεκινώντας εντός του κτηρίου τα περιστατικά ακραίας βίας μπάτσων όπως η ρίψη πλαστικών σφαιρών σε συντρόφισσα, ο άγριος ξυλοδαρμός συντρόφου με δεμένα χέρια και η κακομεταχείριση εγκύου ήταν μια προσπάθεια τρομοκράτησης και επιβολής στα σώματα των αγωνιζόμενων ατόμων. Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση από αλληλέγγυο κόσμο έξω από τη ΓΑΔΑ, όπου κρατούνταν υπό άθλιες συνθήκες οι σύντροφοι/ισσες. Ο ίδιος κόσμος και παραπάνω βρέθηκε για πολλές ώρες στα δικαστήρια στην Ευελπίδων όπου με την παρουσία του και τον παλμό του έδειξε έμπρακτα την αλληλεγγύη του και στον Κώστα Δ. και στα 78 συλληφθέντα άτομα. Στο ίδιο έργο θεατές, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στον συγκεντρωμένο κόσμο και σε ένα τμήμα συλληφθέντων/ισσων με απολογισμό 2 ανοιγμένα κεφάλια και τουλάχιστον 1 κλεμμένο κινητό από τα “πρωτοπαλίκαρα” των ΥΑΤ.

Η αλληλεγγύη, μέσω της δράσης και μη, είναι αναπόσπαστο και ζωτικό κομμάτι του κινήματος παρά τις προσπάθειες αποδυνάμωσης από το κράτος και τα τσιράκια του. Αυτό φάνηκε και από τον κόσμο όπου πλαισίωσε το κάλεσμα υπεράσπισης καθώς και από τους/τις αλληλέγγυους/ες όπου για 2 μέρες στάθηκαν δίπλα στα συλληφθέντα άτομα με την παρουσία τους αλλά και στηρίζοντάς τα οικονομικά (τρόφιμα, νερά, τσιγάρα) μέχρι και σήμερα (δικαστικά και ιατρικά έξοδα). Τα κατειλημμένα προσφυγικά είναι ένα κοινωνικό και πολιτικό εγχείρημα όπου με όρους αυτοοργάνωσης και αυτοδιαχείρισης εδώ και πάνω από μία δεκαετία στεγάζει πρόσφυγες και μετανάστες/ριες καθώς και ενεργά πολιτικά άτομα και εγχειρήματα. Είναι μία κατάληψη βρισκόμενη ανάμεσα στις συμπληγάδες πέτρες του κρατικού οικοδομήματος ( Άρειος Πάγος – ΓΑΔΑ) που έχει κατορθώσει να είναι βραχνάς για την εξουσία και εμπόδιο στα σχέδια κράτους-κεφαλαίου για τον εξευγενισμό των γειτονιών του αγώνα. Για αυτούς και όλους τους λόγους του κόσμου η υπεράσπιση των κατειλημμένων προσφυγικών καθώς και όλων των καταλήψεων-χώρων αγώνα είναι επιτακτικής σημασίας για το κίνημα, και η μαχητική υπεράσπιση αποτελεί φάρο για τους αγώνες του μέλλοντος.

Η κυβέρνηση ΝΔ έχοντας αναγγείλει την προεκλογική περίοδο θέλει να τελειώσει τη θητεία της έτσι όπως ακριβώς την ξεκίνησε, με ένα μπαράζ εκκενώσεων και αυξημένης καταστολής. Από την εκκένωση της κατάληψης Ματρόζου στο Κουκάκι, μέχρι την πρόσφατη εκκένωση στην κατάληψη Ντουγρού στη Λάρισα κάθε μπάτσος που θα επιχειρεί να μπει στους χώρους μας θα φεύγει τραυματίας. Ως αναρχικοί/ες στεκόμαστε πάντα δίπλα σε όσους/ες επιλέγουν να έρθουν αντιμέτωποι με τον κρατικό μηχανισμό και τα παρακλάδια του. Έτσι και τώρα παρά το αισχρό κατηγορητήριο που έχει στηθεί για τον σύντροφο Κώστα Δ., εμείς είμαστε εδώ για να δηλώσουμε την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη μας σε αυτόν και στην Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών όπου δέχεται επίθεση από κράτος-αφεντικά.

Καλούμε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, την Παρασκευή 2/12 και ώρα 9:00 στο κτίριο 7, για τα 79 συντρόφια που συνελλήφθησαν στην κατασταλτική επιχείρηση της αστυνομίας στην Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών.

ΚΩΣΤΑ ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΦΤΩΧΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ

10, 100, 1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΕΚΚΕΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΝΤΟΥΓΡΟΥ ΚΑΙ MUNDO NUEVO

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΑΣΟΕΕ


Η μάχη των προσφυγικών

Προσφυγικά σημαίνει φτωχοί εξεγερμένοι

Ο δρόμος για την άμεση ακηδεμόνευτη αντίσταση, ανοίγει με σύγκρουση στους τόπους και τα σημεία της πόλης που δημιουργούν εστίες συσπείρωσης του εξεγερσιακού πνεύματος, εστίες αλληλεγγύης και συνάντησης των καταπιεσμένων κομματιών αυτής της κοινωνίας. Ένας από αυτούς τους τόπους είναι η κοινότητα των κατειλημμένων προσφυγικών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, δίπλα ακριβώς: αφενός από το κτίριο όπου διεξάγονται βασανιστήρια, στήνονται δικογραφίες κι οργανώνονται τα κυκλώματα της μαφίας εσωτερικού, για τη διασφάλιση της «κοινωνικής ειρήνης» κράτους κι αφεντικών, αυτό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθήνας· αφετέρου, δίπλα ακριβώς από το κτίριο όπου η κορυφή της ιεραρχίας του δικαστικού ιερατείου αποπερατώνει με τις αποφάσεις της (σε αγαστή συνεργασία με τη ΓΑΔΑ και σε συμπαράταξη με τους ολιγάρχες κράτους και κεφαλαίου), τον βασανισμό όσων καταπιεσμένων αντιστάθηκαν και την όσο το δυνατόν πιο μαλακή διαφυγή των business-κυκλωμάτων παιδοφιλίας και trafficking, «καρτέλ» ναρκωτικών και μαύρου χρήματος, για τη διασφάλιση της αστικής νομιμότητας σήψης, αυτό του Δικαστικού Μεγάρου του Εφετείου και της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών. Η πράξη της μαχητικής υπεράσπισης των κατειλημμένων προσφυγικών απέναντι στις κατασταλτικες δυνάμεις, εγκυμονεί τον σπόρο της εξέγερσης στο εδώ και το τώρα, μιαν εικόνα από τις γενικευμένες συγκρούσεις του μέλλοντος κι ένα παράδειγμα αντίστασης για όλη την κοινωνία.

Τα κατειλημμένα προσφυγικά συγκροτούνται πολύμορφα και ποικιλοτρόπως από διάφορες κοινωνικές, πολιτικές και πολιτισμικές δομές αυτοοργάνωσης, ζωντανά κύτταρα έξω από την διαμεσολάβηση του κράτους. Άνθρωποι από όλες τις ηλικίες κι από πολλές χώρες της γης, οικογένειες μεταναστ(ρι)ών, επιδιώκουν τη διαπολιτισμική συνύπαρξη και τη συμβίωση, με άρμα την αλληλεγγύη και τη συντροφικότητα, την αυτονομία και την αλληλοκατανόηση. Χτίζουν έναν άλλον ασύνορο κόσμο, παρόλες τις δυσκολίες που ενυπάρχουν στο κοινωνικό εγχείρημα· άλλωστε η αναρχία δεν είναι για βολέματα και κάθε λογής σύνορα του υπάρχοντος.

Δομή αυτοοργανωμένου φούρνου

Δομή παιδικού στεκιού

Δομή κοινωνικού κέντρου

Δομή συλλογικής κουζίνας και ρουχισμού (για στήριξη ανθρώπων κι εκτός κοινότητας)

Δομή-κιόσκι, χώρου συνάντησης κι αναψυχής

Δομή γυναικείας ομάδας

Δομή μαθημάτων γλωσσών

Δομή συλλογικού internet

Την Τρίτη 22 Νοέμβρη (ημέρα δικασίμου του εφετείου των συντρόφων Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη και Βαγγέλη Σταθόπουλου, μόλις λίγα μέτρα από την κοινότητα των κατειλημμένων προσφυγικών, στην οδό Λουκάρεως), η απαγωγή-σύλληψη συντρόφου κατά τις πρωινές ώρες μέσα από το σπίτι του στην κοινότητα από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ή απλώς, «αντιτρομοκρατική» υπηρεσία), στάθηκε αφορμή και για δεύτερη επιχείρηση τύπου στρατιωτικής άσκησης ανακατάληψης πόλης σε κτίριο της κοινότητας, όπου και βρίσκονταν σύντροφοι/ισσες/α συγκεντρωμένοι/ες/α για ανοιχτή συνέλευση. Φυσικά, υπήρξε μαχητική αντίσταση από μια πολυσυλλεκτική κοινότητα, η οποία αναμετρήθηκε με το ειδικά εκπαιδευμένο κομμάτι του μηχανισμού κρατικής καταστολής.

Η απόφαση να εισβάλει το κράτος στις κατοικίες των ανθρώπων, ήταν μια πρόβα πολέμου χουντικής προέλευσης, πάνω στη συνέχεια μιας σειράς κατασταλτικών επιχειρήσεων (Εξάρχεια, εκκενώσεις καταλήψεων, πολιτική απονέκρωση Πολυτεχνείου, απαγορεύσεις πορειών, διώξεις και (προ)φυλακίσεις) που συνιστούν προϋπόθεση για το εξουσιαστικό σύμπλεγμα και για την ομαλή οικονομική εκμετάλλευση και πολιτική καταπίεση των από τα κάτω. Με προμετωπίδα την «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε.» που ιδρύθηκε τον Μάϊο του 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ (με πρόεδρο τον Ν. Μπελαβίλα) και συνεχίζει ακάθεκτη επί ΝΔ (με πρόεδρο τον Κ. Μπακογιάννη), έχοντας αναλάβει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αναπλάσεων εντός των ορίων του δήμου Αθηναίων, ιδίως στο κέντρο της πόλης, με έμφαση στις περιοχές του εμπορικού τριγώνου και των προσφυγικών της λεωφόρου Αλεξάνδρας, η εμποροκρατία επιτίθεται -φυσικά, με όρους ταξικούς στα πιο καταπιεσμένα κομμάτια-, στο όνομα της δυστοπικής ανάπλασης και του «εξευγενισμού».

Μετά τα δύο χρόνια μαζικού εγκλεισμού κι αναβάθμισης των διαχωρισμών και της διαίρεσης μεταξύ των ανθρώπων, η απανθρωποποίηση κι η διάλυση των κοινωνικών κι ηθικών δεσμών, προχωρά με γοργούς ρυθμούς: ένας κόσμος απονεκρωμένος από συναισθήματα και βίωμα, γεμάτος αλαζονεία, να εξαπολύει δηλητήριο σε κάθε ευκαιρία ευαλωτότητας του διπλανού του, είναι ο ταιριαστός κόσμος της εξουσίας όπως αυτός παράγεται από την παιδεία της, τα media και τα σάπια είδωλα της.

Η κοινότητα των κατειλημμένων προσφυγικών αποτελεί έναν χώρο ελεύθερης ανάπτυξης και παιχνιδιού για πολλά παιδιά από διαφορετικά σημεία του πλανήτη, που μέσα στη συνθήκη της κοινότητας μεγαλώνουν με σχέσεις κι αξίες ενός κόσμου αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης κι ισότητας, έξω από τη μοίρα που επιφυλάσσουν τα κράτη και τα σύνορα για τους/τις/τα κολασμένους/ες/α αυτού του κόσμου. Την ίδια στιγμή, αξίζει να σημειωθεί πως ενώ ξεχειλίζει ο βόρβορος του σκανδάλου ακόμη μιας ΜΚΟ, με την αμύθητη ακίνητη περιουσία της Κιβωτού του Κόσμου την τελευταία δεκαετία, να φτάνει τα 85.000.000 ευρώ από δωρεές κι επιδοτήσεις, και παιδιά να κακοποιούνται και να βασανίζονται για χρόνια, ενώ το ιερατείο της διοίκησης διήγε παράλληλα τρυφηλό βίο, το κράτος επιλέγει να εισβάλει σε μια ελεύθερη αυτοοργανωμένη κοινότητα με live δημοσιογραφική ανταπόκριση, ώστε να συκοφαντηθεί η κατειλημμένη κοινότητα προσφυγικών, στο πλαίσιο του επικοινωνιακού πολέμου περί «νόμου και τάξης».

Να σταματήσουμε τη γάγγραινα του αστικού πολιτισμού που επιδιώκει τον θάνατο σε ό,τι τείνει να ανθίσει. Οικογενειοκρατίες κι αριστερές πιρουέτες, ανδρείκελα του κεφαλαίου και δικαστικά μιάσματα, κομματικοί εντεταλμένοι και δημοσιογράφοι λακέδες τους, κουφάλες νταβατζήδες και μαστρωποί, (παιδο)βιαστές και βασανιστές, πολεμικές μηχανές κι εθνικοί στρατοί, η ζωή δεν είναι κρέας για τις ορέξεις σας κι η φύση δεν είναι σκουπίδι για παρανάλωμα.

Μέσα στα σκληρά ανταγωνιστικά πεδία μιας δυστοπικής εποχής, οφείλουμε να δυναμώσουμε τους δεσμούς μας και να διανοίξουμε νέους ασύνορους δρόμους σύγκρουσης με το υπάρχον κι εξερεύνησης ενός νέου απελεύθερου κόσμου αλληλεγγύης και δημιουργίας.

Κοινή μας γλώσσα, η αλληλεγγύη

Αλληλεγγύη και δύναμη στον προφυλακισμένο σύντροφο από την κοινότητα των κατειλημμένων προσφυγικών

Αλληλεγγύη στα συλληφθέντα άτομα στην επιχείρηση εισβολής στην κοινότητα κατειλημμένων προσφυγικών

Αλληλεγγύη στην Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών

azadi λευτεριά özgürlük

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα άτομα της μαχητικής υπεράσπισης των προσφυγικών, στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 7), την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη, στις 9.00

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις Ντουγρού και Mundo Nuevo

Κατάληψη να κάνουμε όλη τη Γη

Ανοιχτή Συνέλευση Ⓐναρχικών

Μοιραστείτε το άρθρο