Αντιφασιστική συγκέντρωση στα πλαίσια της δίκης του φασίστα Α. Δημητριάδη, Τρίτη 29/11 στις 9:00 στο δικαστικό μέγαρο Ιωαννίνων

Την Τρίτη 29/11/22 δικάζεται ο γνωστός φασίστας Αριστoτέλης Δηµητριάδης για τη ρατσιστική επίθεση που πραγµατοποιήθηκε στην Κόνιτσα τον Μάρτη του 2019, εις βάρος ανήλικων προσφύγων του τοπικού camp. Ενορχηστρωτής της επίθεσης ήταν ο ίδιος, έχοντας υπό τις διαταγές του και άλλα 4 ανήλικα άτοµα.

Λίγα λόγια για τον παρακρατικό νεοναζί Αριστοτέλη Δηµητριάδη

Την Τρίτη 29/11/22 δικάζεται ο γνωστός φασίστας Αριστoτέλης Δηµητριάδης για τη ρατσιστική επίθεση που πραγµατοποιήθηκε στην Κόνιτσα τον Μάρτη του 2019, εις βάρος ανήλικων προσφύγων του τοπικού camp. Ενορχηστρωτής της επίθεσης ήταν ο ίδιος, έχοντας υπό τις διαταγές του και άλλα 4 ανήλικα άτοµα. Η επίθεση αυτή όµως δεν είναι η πρώτη. Το βιογραφικό του εν λόγω φασιστικού σκουπιδιού είναι πλούσιο, καθώς ένα χρόνο νωρίτερα είχε επιτεθεί στον Κονιτσιώτη καθηγητή λαογραφίας Β. Νιτσιάκο µε µαχαίρι, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του «Kόνιτσα Summer School» του δικτύου «Border Crossing» στην Κόνιτσα που διοργάνωνε ο ίδιος, επιτέθηκε µε ναυτική φωτοβολίδα τραυµατίζοντας µια παρευρισκόµενη. Ακόµη σε γιορτή στη Βίτσα Ζαγορίου, απείλησε αντιφασίστες µε µαχαίρι και λίγο καιρό αργότερα εκτέλεσε χρέη φερετροκουβαλητή στην κηδεία του πιστολέρο ναρκοσπρώχτη Κατσίφα, αποδεικνύοντας τις στενές σχέσεις του µε το παρακράτος.

Το success story του Αριστοτέλη Δηµητριάδη δεν σταµατάει εδώ, καθώς διατηρεί τον ξενώνα Gamila Rocks Mountain Hotel στην Αρίστη Ζαγορίου. Βέβαια λόγω της τουραστικότητας της περιοχής, αρκετοί από τους παραθεριστές και πελάτες του ξενοδοχείου είναι Ισραηλινοί, κάτι που έρχεται σε αντίθεση µε τα εθνικοσοσιαλιστικά του ιδεώδη, καθώς τα φράγκα είναι πολλά Αριστοτέλη…

Προφανώς και δεν πέφτουµε από τα σύννεφα µιας και οι φασίστες µας έχουν αποδείξει επανειληµµένα τις ύπουλες και σκοτεινές µεθόδους τους. Αυτός είναι ο φασισµός και η ιεραρχία που προτάσσουν από τα γεννοφάσκια τους. Η επιβολή του ισχυρού στον ανίσχυρο και η υποταγή στον ανώτερο. Νταηλίκια στους µετανάστες και τακίµια µε τους τοπικούς ή και µη άρχοντες.

Εννοείται πως δεν µπορούµε να αφήσουµε εκτός την Μητρόπολη Κονίτσης, εφόσον ο Δηµητριάδης είναι από τα γνήσια τέκνα της. Δεν είναι καθόλου παράδοξο, πως σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Κόνιτσας ο ακροδεξιός λόγος έχει τόσο µεγάλο έρεισµα από τη µεταπολίτευση και έπειτα. Το κράτος φρόντισε να τοποθετήσει τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις, ξεκινώντας από τον Μητροπολίτη Σεβαστιανό και φτάνοντας στον Μητροπολίτη Ανδρέα, οι οποίοι όλες αυτές τις δεκαετίες παίζουν ιµπεριαλιστικά παιχνίδια, καλλιεργώντας µίσος και ιδέες περί αλύτρωτων πατρίδων στη νότια Αλβανία. Γνωστές άλλωστε είναι οι σχέσεις τους µε την παραστρατιωτική οργάνωση Μ.Α.Β.Η (Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου), η οποία δηµιούργησε θερµό επεισόδιο µεταξύ των δύο κρατών εισβάλλοντας στην Αλβανία το 1994. Επιτέθηκαν σε αλβανικό στρατόπεδο, δολοφόνησαν ένα λοχαγό και ακόµα ένα στρατιώτη. Ακόµα, ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος έχει πει σε συνεντευξή του ότι η Μητρόπολη της Κόνιτσας χρηµατοδοτεί γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Εµείς από την πλευρά µας ως αντιφασιστ(ρι)ες δεν πρόκειται να αφήσουµε σπιθαµή γης στον φασιστικό εσµό. Δεν εφησυχαζόµαστε από καµία καταδίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς δεν εµπιστευόµαστε την αστική δικαιοσύνη. Γνωρίζουµε πολύ καλά πως ο φασισµός είναι ένα εργαλείο στα χέρια του κράτους και του κεφαλαίου και σε περιόδους συστηµικής κρίσης είτε τους φέρνει ξανά στην επιφάνεια είτε φαινοµενικά τους “καταδικάζει” εντός δικαστικών αιθουσών. Δεν πειθόµαστε από το δηµοκρατικό προσωπείο του κράτους που παράλληλα δολοφονεί µεταναστ(ρι)ες στο Αιγαίο µέσω των pussbacks, εκκενώνει camp µεταναστ(ρι)ών όπως αυτό του Ελαιώνα και γενικότερα µας προετοιµάζει για πόλεµο µε την Τουρκία, κάνοντας λόγο για προκλητικότητα, παραβιάσεις και ΑΟΖ. Είναι χρέος µας να δείξουµε σ’ αυτά τα καθάρµατα ότι τίποτε δεν περνάει απαρατήρητο και ότι ο αντιφασιστικός κλοιός στενεύει γύρω τους, αφήνοντας τους µηδενικό χώρο. Ως καταπιεζόµενα κοµµάτια αυτής της κοινωνίας και προτάσσοντας την ταξική µας αλληλεγγύη καλούµε σε συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων στις 29/11/22 στις 9:00.

Αντιφαστική συγκέντρωση 29/11/2022 -9:00- Δικαστικό Μεγαρο

Τσακίζουµε τον φασισµό στον δρόµο!

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία

Μοιραστείτε το άρθρο