Εκδήλωση για την παιδική κακοποίηση και εκμετάλλευση, Κυριακή 27/11 στις 11:30 στο Art cafe “Σουίτα” (Τρίκαλα)

Σε μια κοινωνία όπου το ένα σοκ διαδέχεται το άλλο, όπου καθημερινά όλοι κι όλες μας ενημερωνόμαστε για περιστατικά βίας, κακοποίησης κι εκμετάλλευσης παιδιών, όπου τα «κλειστά στόματα» έχουν αρχίζει να μιλάνε κι ενίοτε να κραυγάζουν για όσα βίωσαν ή και βιώνουν ακόμη, τα ερωτήματα, οι απορίες, η αναζήτηση των αιτιών, αλλά και των μέτρων αντιμετώπισης και πρόληψης, αγγίζουν όλο και περισσότερο τους πάντες.

Σε αυτή τη συγκυρία, όπου βομβαρδιζόμαστε από συνεχή επεισόδια κακοποίησης κι εκμετάλλευσης, κι όπου ελλοχεύει ο κίνδυνος ένα σοβαρότατο κι ανησυχητικό φαινόμενο να μετατραπεί σε τηλεοπτικό σόου και να καλυφθεί από κραυγές για κρεμάλες, χημικούς ευνουχισμούς ή και την ευχή της απόδοσης δικαιοσύνης μέσω του «σιωπηλού νόμου» της φυλακής, πιστεύουμε πως πρέπει να ανοίξει δημόσια η συζήτηση για τα αιτία, τις συνέπειες, αλλά και την αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης κι εκμετάλλευσης.

Για να μη μείνουμε μόνο στην «εγκληματική φύση» κάποιων ανθρώπων που δεν έχουν δήθεν καμία σχέση με την κοινωνική πραγματικότητα, αλλά για να δούμε κατάματα την «εγκληματική φύση» που ενυπάρχει ως συστατικό στοιχείο του συστήματος της εκμετάλλευσης και της εγκατάλειψης, της εμπορευματοποίησης και της αγοραίας διάστασης κάθε κοινωνικής κι ανθρώπινης δραστηριότητας.

Θα συζητήσουμε την Κυριακή 27 Νοέμβρη στις 11:30 π.μ. στη Σουίτα Art Cafe, με τους:

  • Βαγγέλη Γαλάνη, ψυχολόγο- ψυχοθεραπευτή, εκπ. μέλος της βορειοελλαδίτικης ψυχαναλυτικής εταιρείας, διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
  • Γιώργο Νικολαΐδη, ψυχίατρο, Διευθυντή της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού.

Καλούμε τους εργαζόμενους κι εργαζόμενες, τη νεολαία και τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, να συμμετέχουν ενεργά στην εκδήλωση και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει.

Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων

Μοιραστείτε το άρθρο