Νίκη στην απεργία πείνας των 11 Τούρκων επαναστατών-ριών, μονοήμερη απεργία πείνας του Θ. Χατζηαγγέλου

Πολιτική ανταπόκριση του αιχμάλωτου μέλους της Οργάνωσης Αναρχική Δράση Θ. Χατζηαγγέλου, στο κάλεσμα για μονοήμερη απεργία πείνας των συντρόφων και συντροφισσών του Λαϊκού Μετώπου.

Εδώ και 50 μέρες, οι 11 Τούρκοι σύντροφοι και συντρόφισσες του Λαϊκού Μετώπου μάχονται με υποθήκη το ίδιο τους το σώμα, ενάντια στο μόνιμο καθεστώς εξαίρεσης που βιώνουν τόσο ως πολιτικοί πρόσφυγες, όσο και ως στρατευμένοι επαναστάτες στο δίκιο του λαϊκού απελευθερωτικού πολέμου.

Η ίδια η επιχείρηση στα Σεπόλια και τα γραφεία του Λαϊκού Μετώπου στα Εξάρχεια, όπως και η μετέπειτα εκδικητική μεταχείρισή τους με το διαμοιρασμό σε διάφορες φυλακές, τις επιθέσεις από μπάτσους και σωφρονιστικούς αλλά και τη βαριά καταδίκη σε 333 χρόνια σύνολο, αποτελούν τα διαπιστευτήρια φιλίας και συνεργασίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη προς το πρόσωπο του φασίστα Ερντογάν. Είναι η σφραγίδα στην ενότητα των δυνάμεων του φασισμού και του ιμπεριαλισμού που πνίγουν στο αίμα τους λαούς της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι μάχες της επαναστατικής βάσης για Δικαιοσύνη, Ζωή και Ελευθερία είναι μονόδρομος για την προλεταριακή σύγκρουση με την Τυραννία. Είναι το αδιαπραγμάτευτο καθήκον όσων υπερασπίζονται τη θεωρία μέσα από την πράξη. Μέσα στο χειμώνα της παραίτησης, της απαξίας και της ανακωχής, οι φλογερές καρδιές που χτυπούν για την Επανάσταση μαθαίνουν να πάλλονται ΜΑΖΙ, να μάχονται ΜΑΖΙ, να πέφτουνε ΜΑΖΙ.

Συντρόφισσες Hazal και Harika

Σύντροφοι Halil, Sadi, Burak, Sinan, Hasan, Anil, Ismail, Sinan Oktay, Ercan

Χαιρετίζω τον αγώνα σας με τα λόγια της αντάρτισσας Nathalie Menigon, γιατί στο ήθος και τη συνείδησή σας βλέπω

Την ευαισθησία των κομμουνιστών

Το δίκιο του αγώνα σας

Την απλότητα του θάρρους σας

Τη δύναμη των επαναστατικών σας πεποιθήσεων

Τη μαχόμενη ανθρωπιά σας

Την αγάπη σας για τη ζωή

Την αγάπη σας για την ελευθερία

Το γέλιο σας, δυνατό και καθαρό, που αντηχεί

στ’ αυτιά μας σαν την ελπίδα

ενός προλεταριακού κόσμου.

Ψυχή και σώμα, όλα στον αγώνα

Για την Επανάσταση Πρώτα και Πάντα

Θάνος Χατζηαγγέλου, αιχμάλωτο μέλος της Οργάνωσης Αναρχική Δράση

Δ’ Πτέρυγα, Φυλακές Κορυδαλλού

Μοιραστείτε το άρθρο