Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους 10 διωκόμενους αντιφασίστες από Αγρίνιο και Μεσολόγγι, Δευτέρα 7/11 στις 9:00 στα δικαστήρια Μεσολογγίου

Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022,στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Μεσολογγίου, θα ξεκινήσει η δίκη των δέκα αντιφασιστών από Αγρίνιο και Μεσολόγγι που συνελήφθησαν στις 18/09/2018 στο Αγρίνιο μετά από την αντιφασιστική πορεία μνήμης και αντίστασης για τη συμπλήρωση των έξι χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης χρυσής αυγής. Από αυτές τις συλλήψεις, οι έξι προέκυψαν μετά τη διάλυση της εν λόγω πορείας από την αστυνομία, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις πραγματοποιήθηκαν τις επόμενες μέρες ύστερα από την «ταυτοποίηση των υπόπτων» από διάφορους μπάτσους. Φυσικά το κατηγορητήριο είναι στημένο από την αστυνομία λέξη προς λέξη, σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης τόσο των ίδιων των διωκόμενων όσο και του κόσμου που κατεβαίνει στο δρόμο και αντιστέκεται.

Μετά τις συλλήψεις, τις επόμενες τρεις μέρες πραγματοποιήθηκαν δυναμικές συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στα Δικαστήρια Αγρινίου, μέχρι και ο τελευταίος διωκόμενος να αφεθεί ελεύθερος με αυστηρούς όμως περιοριστικούς όρους. Ανάμεσα στους συλληφθέντες υπήρχαν και δυο ανήλικοι μαθητές των οποίων η επιλογή τους να συμμετέχουν σε πορεία για τον Φύσσα αρκούσε για να μείνουν 48 ώρες στα κρατητήρια με προφανή στόχο τον εκφοβισμό τους και τη νουθεσία για να μη συμμετέχουν ξανά σε κοινωνικές δράσεις.

Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στο γεγονός που σημάδευσε την ημέρα, δηλαδή τον τραυματισμό της 19χρονης τότε κοπέλας. Ένας τραυματισμός που όσο και αν πολλοί προσπάθησαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να τον αποδώσουν στο αντιφασιστικό κίνημα της πόλης, με στόχο τη συκοφάντηση και την αποπολιτικοποίησή του, 4 χρόνια μετά, μπορούμε να πούμε με σιγουριά, πως δεν τα κατάφεραν. Το αντιφασιστικό κίνημα δε φοβήθηκε ούτε στιγμή, δεν έπαψε να βρίσκεται στον δρόμο και να ενώνει τη φωνή του με τον κόσμο που αγωνίζεται. Άλλωστε ο ηθικός και φυσικός αυτουργός που προξένησε αυτό το τόσο οδυνηρό γεγονός, ( όπως και πάρα πολλά άλλα ), οδηγώντας μια μικρή κοπέλα και τους οικείους της σε μια μεγάλη περιπέτεια υγείας, δεν είναι παρά η ίδια η αστυνομία, η λυσσαλέα και η δολοφονική της επίθεση που πραγματοποίησε εκείνη τη μέρα σε μια πλατεία κατάμεστη από ανθρώπους όλων των ηλικιών, από γονείς με μωρά και μικρά παιδιά, μαθητές/-τριες, μέχρι ανθρώπους μεγάλης ηλικίας.

Σε μια περίοδο που το κράτος επιλέγει να επιτεθεί ακόμη περισσότερο στον κόσμο του αγώνα,να συνεχίσει το σχέδιο της εκκένωσης των καταλήψεων, να αντιμετωπίσει με τον πιο εκδικητικό τρόπο τους πολιτικούς κρατουμένους και τους μετανάστες, να επιτεθεί, να ξυλοκοπήσει και να συλλάβει φοιτητές και διαδηλωτές που αντιστέκονται στην επιβολή του δόγματος νόμος και τάξη στα πανεπιστήμια και παντού, στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στους δέκα διωκόμενους αντιφασίστες από Αγρίνιο και Μεσολόγγι. Μια αλληλεγγύη που η πιο ουσιαστική έκφρασή της είναι η συνέχιση και η ενίσχυση των ίδιων των τοπικών αντιφασιστικών αγώνων.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους δέκα διωκόμενους αντιφασίστες.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


Αλληλεγγύη στους 10 διωκόμενους αντιφασίστες από Αγρίνιο και Μεσολόγγι που συνελήφθησαν στις 18/9/2018 στο Αγρίνιο μετά την αντιφασιστική πορεία μνήμης και αντίστασης για τηνpost image συμπλήρωση έξι χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Αυτοί που προσδοκούν να σπείρουν τον τρόμο στον κόσμο του αγώνα, αυτοί και θα τον έχουν. Η στοχοποίηση ατόμων για την ευρύτερη αγωνιστική τους πορεία και αντιφασιστική τους δράση με έωλα κατηγορητήρια και δικονομικές μεθοδεύσεις δε μας σκιάζει. Οι κακουργηματικές πράξεις που προσάπτονται στους διωκόμενους προκύπτουν σύμφωνα με την κατάθεση του διοικητή ασφάλειας Αγρινίου, ο οποίος είναι ο μόνος μάρτυρας που αναγνωρίζει ανεπιφύλακτα τα άτομα που επιτέθηκαν στους μπάτσους το βράδυ της πορείας, ενώ ταυτόχρονα αναφέρει πως οι εμπλεκόμενοι φορούσαν κουκούλες και κράνη, το ίδιο και οι συνάδελφοί του. Στην δικογραφία επίσης συμπεριλαμβάνονται φωτογραφίες από άδεια μπουκάλια μπύρας στο δρόμο και βαφτίζονται ως εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Απέναντι στην βιομηχανία διώξεων και τον πόλεμο που έχει κηρύξει το κράτος στις ζωές μας, το πάθος μας για ζωή και ελευθερία προς ένα κόσμο ισότητας και αλληλεγγύης, δε συμμαζεύεται.

Πίσω ρουφιάνοι.

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης 7/11 Δικαστήρια Μεσολογγίου 9.00

Αντιελέγχου

Μοιραστείτε το άρθρο