Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη συγκάλυψη των (παιδο)βιαστών – χτίζουμε τις γειτονιές αλληλεγγύης, Κυριακή 6/11 στις 12:00 στην πλατεία ορθοδοξίας (Αθήνα)

Η “Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Ακ. Πλάτωνα- Σεπολίων” συνεχίζει την πολύμορφη δράση της για το τεράστιο θέμα των (παιδο)βιασμών, της έμφυλης κακοποίησης, της φτώχειας και των κυκλωμάτων μαστροπείας. Πάνω στην δυσώδη υπόθεση μαστροπείας στον Κολωνό, το οργανωμένο σύστημα εξουσίας, ενορχηστρώνει περίτεχνα τον ιστό της συγκάλυψης. Βομβαρδίζει με πληροφορίες πολλές αναιρουμενες μεταξύ τους, στρέφει τον κόσμο στην “τερατολογία” και την “κλειδαρότρυπα, διασύροντας την οικογένεια. Με τη μέθοδο αυτή και με τη συμμετοχή πολλών Μέσων ενημέρωσης, καταπατώνται στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα στην προδικασία, επιμερίζονται ίσες ευθύνες στο οικογενειακό περιβάλλον ή στη τοπική κοινωνία που λένε ό,τι ήξερε. Αφήνουν εσκεμμένα απ’ έξω το σύστημα εξουσίας που γεννά και τρέφει τέρατα τύπου Μίχου, τις διασυνδέσεις που είχε δημιουργήσει στην περιοχή, το κύκλωμα με πολιτικούς, επιχειρηματικούς, εκκλησιαστικούς παράγοντες, την αστυνομία, τοπικούς δημοτικούς και περιφερειακούς παράγοντες.

Αντιδρούμε στην επιχείρηση συγκάλυψης και ατιμωρησίας, χτίζουμε γειτονιές αλληλεγγύης ανάχωμα στο σύστημα εκμετάλλευσης, φτωχοποίησης, έμφυλης κακοποίησης και βίας. Απαιτούμε Ασφαλείς δομές για επιζώντες( ωσες) έμφυλης βίας, οικονομική και ψυχολογική στήριξη με δημόσια μέριμνα.

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι, στην πλατεία οδος Δράμας και Ξανθιπης. Στη διάρκεια της θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στην οποία συμμετέχουν δικηγόροι, δημοσιογράφοι, ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι φεμινιστικών οργανώσεων.

Σε περίπτωση κακοκαιριας – βροχής η συνέντευξη τύπου θα γίνει στο χώρο της λαϊκής συνέλευσης στις 12.30 οδός Αμφιαράου 153 κοντά στο μετρό Σεπόλια.

Μοιραστείτε το άρθρο