Εκδήλωση: Αγώνας για την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων και των γειτονιών μας, Σάββατο 5/11 στις 19:00 στην κατάληψη ΠΙΚΠΑ

2002…2022 ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ είκοσι χρόνια αγώνας για να παραμείνει ανοιχτός και ζωντανός και όχι τσιφλίκι για τη βιομηχανία του τουρισμού, των κρατικών σχεδιασμών και των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Να υπερασπιστούμε τους ελεύθερους χώρους και να μην επιτρέψουμε την καταστροφή, την ιδιωτικοποίηση, την εμπορευματοποίηση και την περίφραξή τους.

Οι κάτοικοι από τον Νοέμβριο του 2002 ανέπτυξαν ένα πολύμορφο και μαζικό κίνημα για την υπεράσπιση του λόφου Φιλοπάππου. Μέσα από λαϊκές συνελεύσεις, πορείες, διαμαρτυρίες, ημερίδες, δενδροφυτεύσεις, ρίξιμο κάγκελων και έμπρακτη αμφισβήτηση των καταστροφικών επεμβάσεων κατάφεραν να μείνει προσβάσιμος για όλο το εικοσιτετράωρο χωρίς περιφράξεις και άλλου είδους εμπορική εκμετάλλευση.

Οι δημόσιοι χώροι αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν ένα πεδίο όπου συγκρούονται τα σχέδια κράτους και επιχειρηματιών με τις επιθυμίες και τις ανάγκες της κοινωνίας. Το ίδιο συμβαίνει με τον λόφο Φιλοπάππου, τον λόφο του Στρέφη, την Ακαδημία Πλάτωνος, το πάρκο Δρακοπούλου, το πάρκο Κύπρου και Πατησιών, την πλατεία Εξαρχείων και τους δημόσιους χώρους σε όλη την πόλη.

Οι δημόσιοι χώροι βρίσκονται σε πολιορκία. Τα επιχειρηματικά σχέδια, κρατικά και ιδιωτικά, προωθούν σε πρώτο χρόνο την απαξίωση και σε δεύτερο χρόνο τον έλεγχο, την ιδιωτικοποίηση, την τσιμεντοποίηση και την εμπορευματοποίησή τους. Οι δημόσιοι χώροι δεν είναι εμπόρευμα, είναι οάσεις στην ασφυκτική ατμόσφαιρα της τσιμεντούπολης, όπως αποδείχτηκε περίτρανα εν μέσω πανδημίας και lockdown.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Σάββατο 5 Νοεμβρίου, 7μμ στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα

Συζήτηση: Ο αγώνας για την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων και των γειτονιών µας ενάντια στην τουριστικοποίηση, την «ανάπλαση», την αύξηση των ενοικίων, την εκδίωξη των κατοίκων, τα κρατικά και επιχειρηματικά σχέδια, µε τη συμμετοχή της Συνέλευσης Ενάντια στον Εκβιασμό του Ενοικίου και της Ανοιχτής Συνέλευσης Υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη.

Θα ακολουθήσει bar οικονομικής ενίσχυσης της Αυτοοργανωμένης Δομής Αλληλεγγύης Συλλογής-Προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης “Ντουλάπι”.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

Μοιραστείτε το άρθρο