Πανελλαδική απεργία στα νοσοκομεία, Πέμπτη 20/10, συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλης και πορεία στο Υπουργείο Υγείας στις 8:30


Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την εγκληματική της πολιτική στο χώρο της Υγείας. 3 χρόνια πανδημίας και επικαλείται ότι παίρνει “πρόσθετα μέτρα” για την “ενίσχυση” του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση δήθεν των “εκτάκτων” αναγκών της πανδημίας. Πρόσθετα μέτρα που δεν “προσθέτουν προσωπικό”. Την ίδια ώρα το κόστος ζωής ανεβαίνει δραματικά και τα μονοπώλια ενέργειας αυξάνουν τις τιμές ληστεύοντας τους ήδη πενιχρούς μισθούς μας!

Οι εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ από το δικό μας μετερίζι, υπερασπιστήκαμε και υπερασπιζόμαστε τη δημόσια υγεία με τους χειρότερους όρους. Τρία χρόνια πανδημίας που υποτίθεται μας χειροκροτούσανε, τρία χρόνια – για κάποιους και 5 και
περισσότερα – που υπερασπιζόμαστε την δημόσια υγεία σε πλατείες, σε hot spots προσφύγων- μεταναστών, σε νοσοκομεία, σε κέντρα υγείας, σε όλη την Ελλάδα από τον Έβρο ως τη Γαύδο, εξακολουθούν και μας κοροϊδεύουν. Το πρόγραμμα Philos 2 το οδήγησαν σε συρρίκνωση κάθε είδους, ανθρώπινου δυναμικού και μισθών, ενώ ουδέν νεότερο έχει επίσημα ανακοινωθεί για τους συναδέλφους των ΚΟΜΥ που έχουν χρηματοδότηση ως το τέλος του 2023 αλλά φροντίζουν και σε αυτούς να πετάνε το τυράκι της μονιμοποίησης.

Χωρίς την παροχή του αναγκαίου εξοπλισμού, φαρμάκων κλπ που είναι απαραίτητα για την παροχή υγειονομικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας στις προσφυγικές δομές, χωρίς μάσκες, γάντια και μέριμνα για την συλλογή των μολυσματικών από τις ΚΟΜΥ, σε άθλιες συνολικά συνθήκες συνεχίζουμε να δουλεύουμε ως υγειονομικό προσωπικό ενός εργοδότη που όλο το προηγούμενο διάστημα, με τις ευλογίες της κυβέρνησης και τη «συνεργασία» πολλών υπουργείων, έπαιξε στις πλάτες των εργαζομένων το πιο βρώμικο παιχνίδι αναφορικά με τα χρωστούμενα δεδουλευμένα!

ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ!
ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΜΕ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΟΥΝ…

Μαζί με τους υγειονομικούς ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ την Πέμπτη 20/09/2022, μαζί με όλο το λαό ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ την Τετάρτη 09/10/2022 διεκδικώντας:
– ΑΜΕΣΗ καταβολή των δεδουλευμένων μας από τον Νοέμβριο του 2021
– ΑΜΕΣΗ μετατροπή των συμβάσεων μας σε αορίστου χρόνου, καθώς το σύνολο του
προσωπικού καλύπτει αποδεδειγμένα ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ ανάγκες
– Κανένας εργαζόμενος χωρίς το λιγότερο εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασίας
– Επαναφορά του 13 ου 14 ου μισθού με άμεση ισχύ από το δώρο Χριστουγέννων
– Άρση της αναστολής για τους ανεμβολίαστους συναδέλφους
– Σεβασμός της αξιοπρέπειάς μας: Τέλος στον αυταρχισμό και την αλαζονεία του
ΕΟΔΥ
– Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ.

– Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση
των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΟΔΥ

Μοιραστείτε το άρθρο