Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις 11 αγωνιστ(ρι)ες από την Τουρκία, Πέμπτη 20/10 στις 18:00, Τσιμισκή με Ναυαρίνου

Μικροφωνική συγκέντρωση την Πέμπτη 20.10.22 στις 18.00 Τσιμισκή με Ναυαρίνου

Δεν αναγνωρίζουμε αυτή τη αποφαση !

Δεν δεχόμαστε!

> “Διεξήγαγαν πολιτική δίκη σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σφετερίστηκε τα δικαιώματα υπεράσπισης των 11 επαναστατών από την Τουρκία και παραβίασε το δικαίωμά τους σε δίκαιη δίκη.”

>”Τους καταδίκασαν σε δεκάδες χρόνια φυλάκισης χωρίς κανένα στοιχείο, χωρίς καμία απόδειξη, λέγοντας “έτσι νομίζουμε”.

Ελάτε, να πάρουμε οι 11 αγωνιστές από τα χέρια του κράτος.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ 11 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ που ξεκίνησαν την απεργία πείνας επ’αόριστον από τις 7 Οκτοβριου…

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΙΕΤΑΞΕ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΦΥΛΑΚΙΣΕ 11 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

11 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ 333 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 11 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ!

11 επαναστάτες από την Τουρκία 2,5 χρόνια πριν, στις 19 Μαρτίου 2020, με τις επιθυμίες του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και του τουρκικού φασισμού και τις εντολές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, φυλακίστηκαν ως “τρομοκράτες”. Επειδή ήταν επαναστάτες που έδιναν αντιιμπεριαλιστικό, αντιφασιστικό αγώνα ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και τον τουρκικό φασισμό.

Κατηγορήθηκαν ως “τρομοκράτες” εξαιτίας αυτής της πολιτικής ταυτότητας, εξαιτίας των αντιιμπεριαλιστικών, αντιφασιστικών σκέψεων και αγώνων τους. Για το λόγο αυτό, φυλακίστηκαν με την πίεση και τις οδηγίες του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και του τουρκικού φασισμού, δικάστηκαν και τιμωρήθηκαν με πολιτική απόφαση.

Στους 11 φυλακισμένους επαναστάτες από την Τουρκία στο τέλος μιας άδικης δίκης, με πολιτική απόφαση επιβλήθηκαν βαριές ποινές Το Εφετείο Αθηνών, το οποίο δίκασε τους 11 επαναστάτες από την Τουρκία, διεξήγαγε μια πολιτική δίκη σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σφετερίστηκε τα δικαιώματα υπεράσπισης των 11 επαναστατών από την Τουρκία και παραβίασε το δικαίωμά τους σε δίκαιη δίκη.

Το δικαστήριο καταδίκασε 11 επαναστάτες από την Τουρκία σε συνολική ποινή φυλάκισης 333 ετών με κατηγορίες όπως συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση, προμήθεια, μεταφορά και κατοχή όπλων.Το δικαστήριο καταδίκασε και τους 11 επαναστάτες από την Τουρκία σε 30 χρόνια φυλάκιση τον καθένα για τα αδικήματα αυτά, χωρίς να κάνει καμία διάκριση μεταξύ τους, σαν να είχαν 11 άτομα από κοινού προμηθευτεί, μεταφέρει και κατέχει τα 3 πιστόλια που φέρεται να κατασχέθηκαν από την αστυνομία.

Το δικαστήριο στήριξε την απόφασή του κατά των Τούρκων επαναστατών όχι σε συγκεκριμένα στοιχεία και αποδείξεις, αλλά σε αντιπραγματικές απόψεις και εικασίες της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας. Τους καταδίκασε σε δεκάδες χρόνια φυλάκισης χωρίς κανένα στοιχείο, χωρίς καμία απόδειξη, λέγοντας “έτσι νομίζουμε”.

Το δικαστήριο χρησιμοποίησε επίσης το γεγονός ότι 11 επαναστάτες από την Τουρκία έκαναν το σήμα της νίκης και φώναζαν συνθήματα κατά τη διάρκεια των δικών, καθώς και την ύπαρξη, στις οικίες όπου διέμεναν, φωτογραφιών των Μαρξ, Ένγκελς, Μάο, οι οποίοι έχουν συμβολική σημασία για όλους όσους έχουν σοσιαλιστικές ιδέες σε όλο τον κόσμο, και τις φωτογραφίες Τούρκων επαναστατών όπως ο Mahir Çayan και ο Dursun Karataş, οι οποίοι πέθαναν στο παρελθόν, ως δικαιολογία για την κατηγορία της συμμετοχής σε οργάνωση.

Επομένως, η απόφαση αυτή δεν είναι νομική αλλά πολιτική απόφαση.

Η απόφαση αυτή δεν είναι απόφαση του δικαστηρίου αλλά της συνεργαζόμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη

Αυτή η δίκη είναι μια δίκη που αποσκοπεί στην εξουδετέρωση των επαναστατών της Τουρκίας με τις επιβολές του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και της ΕΕ και του τουρκικού φασισμού. Με αυτή την απόφαση, ως αποτέλεσμα της πίεσης του φασισμού της Τουρκίας και του ιμπεριαλισμού ΗΠΑ-ΕΕ, καταδικάστηκε ο αντιιμπεριαλιστικός, αντιφασιστικός αγώνας των επαναστατών στην Τουρκία.

Η δήλωση του Süleyman Soylu, υπουργού Εσωτερικών του τουρκικού φασισμού, μετά τη φυλάκιση 11 επαναστατών από την Τουρκία, ότι οι συλληφθέντες είναι “επικίνδυνοι εγκληματίες τρομοκράτες”, ότι παρακολουθούσαν αυτούς τους ανθρώπους για μεγάλο χρονικό διάστημα και ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τη γνώση και το αίτημα της τουρκικής οργάνωσης πληροφοριών, της Εθνικής Οργάνωσης Πληροφοριών (MIT), είναι μια σαφής ένδειξη για το ποιος έλαβε και πώς λήφθηκε στην πραγματικότητα αυτή η απόφαση.

Οι βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που έχουν δημιουργηθεί και πρόκειται να δημιουργηθούν στο ελληνικό έδαφος ήταν καθοριστικές για την απόφαση αυτή. Σε αυτή την απόφαση, οι οικονομικές και πολιτικές σχέσεις της συνεργαζόμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη με τον ιμπεριαλισμό της ΕΕ και των ΗΠΑ και τον τουρκικό φασισμό ήταν καθοριστικές.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ 11 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΙΣ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ!

Η εκδίκαση της έφεσης για την υπόθεση εναντίον των 11 επαναστατών από την Τουρκία θα ξεκινήσει στις 16 Νοεμβρίου 2022 στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Καλούμε όλο τον ελληνικό λαό να σταθεί αλληλέγγυος στους 11 επαναστάτες από την Τουρκία ενάντια σε αυτές τις άδικες και παράνομες καταδίκες.

Διότι η απόφαση αυτή είναι μια απόφαση που αφορά όχι μόνο τους επαναστάτες από την Τουρκία, αλλά και ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Γιατί αυτή η απόφαση είναι ένα μικρό μέρος μιας συνολικής επίθεσης με στόχο τα οικονομικά-δημοκρατικά δικαιώματα του λαού, τα οποία ο λαός έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα με μεγάλους αγώνες και μεγάλο κόστος. Ως εκ τούτου, είναι επίσης καθήκον όλων των Ελλήνων να σταθούν αλληλέγγυοι με τους 11 επαναστάτες από την Τουρκία ενάντια σε αυτή την απόφαση.

Για το λόγο αυτό, καλούμε όλο τον ελληνικό λαό, αντιιμπεριαλιστές, αντιφασίστες, προοδευτικούς, σοσιαλιστές, όλους να αντιταχθούν σε αυτή την ανομία, αυτή την αδικία, αυτή την τυραννία, να σταθούν αλληλέγγυοι με τους επαναστάτες από την Τουρκία στο εφετείο που θα ξεκινήσει στις 16 Νοεμβρίου στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

ΖΗΤΩ Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 11 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΛΑΔΑΣ


Αλληλεγγύη στους/στις 11 αγωνιστές/αγωνίστριες από την Τουρκία! Νίκη στην απεργία πείνας από 7/10/2022!

Τον Μάρτιο του 2020, έπειτα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής συνελήφθησαν στα Σεπόλια 11 αγωνιστές και αγωνίστριες από την Τουρκία. Κατηγορήθηκαν με πενιχρά στοιχεία (μια σακούλα από μπάζα, οδοντόβουρτσες με DNA και κάποια σκουριασμένα όπλα που βρέθηκαν στον πάτο ενός φρεατίου) για ένταξη στην κομμουνιστική οργάνωση DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα), που βρίσκεται στις λίστες των τρομοκρατικών οργανώσεων των ΗΠΑ και της Τουρκίας. Πρωτόδικα τους επιβλήθηκε η εξωφρενική και εκδικητική ποινή των 333 χρόνων κάθειρξης και για τους 11 μαζί, προσθέτοντας τις κατηγορίες της προμήθειας, μεταφοράς και κατοχής όπλων. Έκτοτε όλοι τους κρατούνται στις ελληνικές φυλακές. Η εκδίκαση της έφεσης για την υπόθεσή τους θα ξεκινήσει στις 16/11/2022 στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Η εξωφρενική ποινή που τους επιβλήθηκε, χωρίς καμία εξατομικευμένη διάκριση στις κατηγορίες, αλλά και η μεταχείρισή τους κατά τη σύλληψη, τη φυλάκιση και την πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσής τους μαρτυρά πως η δίωξη των 11 αγωνιστών και αγωνιστριών από την Τουρκία αποτελεί μια υπόθεση πολιτικής και ταξικής αντιδικίας, την οποία ενορχήστρωσε το ελληνικό κράτος σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας. Αυτό δήλωσε, άλλωστε, ο υπουργός εσωτερικών της Τουρκίας, Süleyman Soylu, λέγοντας πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν τους 11 αγωνιστές και αγωνίστριες από την Τουρκία και κρίνοντάς τους επικίνδυνους αιτήθηκαν στις ελληνικές αρχές τη σύλληψή τους. Μπορεί η ελληνική και η τουρκική αστική τάξη μαζί με τις αντίστοιχες κυβερνήσεις τους να ανταγωνίζονται μεταξύ τους στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα, την υποτέλεια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, αλλά όσον αφορά τον κοινό τους ταξικό εχθρό, δηλαδή την κοινωνική βάση των δύο χωρών και ειδικότερα τις οργανωμένες εμπροσθοφυλακές τους, η στρατηγική τους είναι κοινή και συγκλίνει στην καταστολή και τη μηδενική ανοχή. Οι 11 αγωνιστές και αγωνίστριες από την Τουρκία διώκονται στην πραγματικότητα, διότι αγωνίζονται ενάντια στον καπιταλισμό, τον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό. Επειδή είναι μαρξιστές-λενινιστές και στρατευμένοι στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης. Αυτήν τους την πολιτική δέσμευση και τη συνέχιση του αγώνα τους εκτός συνόρων θέλουν να εκδικηθούν οι ελληνικές και τουρκικές αρχές.

Το ελληνικό κράτος και οι μηχανισμοί του προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους 11 αγωνιστές και αγωνίστριες από την Τουρκία παραβιάζοντας συστηματικά τα δικαιώματά τους, τόσο στις φυλακές όσο και στις δικαστικές αίθουσες. Η λίστα των παραβάσεων του ελληνικού κράτους σε αυτήν την υπόθεση είναι μακρά και εξοργιστική. Εμποδίζουν την παρουσίαση μαρτύρων υπεράσπισης, θέτοντας τον περιορισμό του ενός μάρτυρα ανά κρατούμενο, στους οποίους δεν επιτρέπουν να ολοκληρώνουν τις τοποθετήσεις τους. Ομοίως, διακόπτουν τους ίδιους τους κατηγορούμενους και τους δικηγόρους υπεράσπισης. Επιτρέπουν μόνο έναν μεταφραστή στη δικαστική αίθουσα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παρακολουθούν σωστά τη δίκη όλοι/όλες οι κατηγορούμενοι/κατηγορούμενες. Κανένα επίσημο έγγραφο, ούτε το κατηγορητήριο, ούτε το σκεπτικό της απόφασης δεν έχει μεταφραστεί στα τουρκικά. Κατά τη μεταγωγή τους από τις φυλακές στο δικαστήριο, αλλά και μέσα στη δικαστική αίθουσα, οι 11 αγωνιστές και αγωνίστριες από την Τουρκία χτυπήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Ο αγωνιστής Sinan Oktay Özen, που είναι καρδιοπαθής, λιποθύμησε μέσα στη δικαστική αίθουσα από την επίθεση της αστυνομίας. Η δικαστική έδρα αρνήθηκε να κάνει δεκτό το αίτημα των διωκόμενων αγωνιστών/αγωνιστριών για καταγραφή των σωματικών βλαβών που υπέστησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Καταγγέλλουν, επίσης, ότι κλάπηκαν αρχεία, τεχνικός εξοπλισμός, με τον οποίο εξέπεμπαν στην τηλεόραση, αλλά και χρήματα. Κατασχέθηκαν υπολογιστές και αρχεία που χρησιμοποιούνταν για την έκδοση βιβλίων, περιοδικών, εφημερίδων, αλλά και για τηλεοπτικές εκπομπές. Τέλος, κατά τη διάρκεια της κράτησής τους, οι αρχές τους απαγόρευσαν την κατάθεση χρημάτων για την κάλυψη των καθημερινών τους αναγκών, ενώ δέσμευσαν και τραπεζικούς λογαριασμούς συγγενικών τους προσώπων, σε βάρος των οποίων θα ξεκινήσει έρευνα για «υποστήριξη και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας».

Από τις 7/10/2022 οι 11 αγωνιστές και αγωνίστριες από την Τουρκία που κρατούνται στις ελληνικές φυλακές ξεκίνησαν επ’ αόριστον απεργία πείνας, ζητώντας μια δίκαιη δίκη, να παύσουν δηλαδή οι κατάφορες παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους από το ελληνικό κράτος. Δεν αποκρύπτουν την πολιτική τους ταυτότητα. Τουναντίον, υπογραμμίζουν ότι η επαναστατική, κομμουνιστική τους ταυτότητα αποτελεί την πραγματική αιτία της εκδικητικής, πολιτικής τους δίωξης από το ελληνικό κράτος. Όπως έχουμε δει και αρκετές φορές στο παρελθόν, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες το κράτος αναμετράται με τον εσωτερικό εχθρό, προσπαθώντας να τον συντρίψει ή να τον εξοντώσει, οι θεσμικές και νομικές διατάξεις παραποιούνται κατά το δοκούν. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της αστικής δημοκρατίας, της δικτατορίας του κεφαλαίου. Αυτές οι αυθαιρεσίες μένουν συνήθως αθέατες και αποσιωπούνται, διότι σε μια περίοδο νηνεμίας των κοινωνικών και ταξικών αγώνων και αντιστάσεων, αυτές αφορούν μονάχα λίγους ανθρώπους. Όταν κλονιστούν, όμως, τα θεμέλια της κρατικής και καπιταλιστικής εξουσίας, τότε αναπόφευκτα ο κύκλος της βαρβαρότητας, της βίας και της αυθαιρεσίας του κράτους και των μηχανισμών του θα αγγίξει πολύ περισσότερα άτομα. Επομένως, η συγκεκριμένη υπόθεση μάς αφορά όλους και όλες. Πρέπει επειγόντως να βάλουμε φρένο σε αυτήν τη βαρβαρότητα και την ασυδοσία του κράτους και της αστικής δικαιοσύνης, που διαπλέκεται με τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ, διότι γιγαντώνονται με επικίνδυνους ρυθμούς. Γι’ αυτούς τους λόγους, είναι καθήκον μας να δείξουμε με κάθε δυνατό τρόπο την αλληλεγγύη μας στους/στις 11 διωκόμενους/διωκόμενες αγωνιστές/αγωνίστριες από την Τουρκία.

ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ/ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ:
ΠΕΜΠΤΗ 20/10, 18:00, ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ 11 ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤ(ΡΙ)ΩΝ
ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Από τις 7 Οκτωβρίου 2022, 11 κρατούμενοι-ες επαναστάτες-τριες από την Τουρκία έχουν ξεκινήσει επ’ αόριστον απεργία πείνας. Συνελήφθησαν στις 19 Μαρτίου 2020, κατά τη διάρκεια διαδικασίας στον πολιτικό τους χώρο, όπου εισέβαλε η ελληνική αστυνομία, κάνοντας λόγο για «τρομοκρατική επιχείρηση». Προσήχθησαν συνολικά 25 άτομα, από τους οποίους οι 11 συνελήφθησαν. Η δίκη τους ξεκίνησε μεταξύ 2-19 Ιουλίου 2021. Δικαστήκαν βάσει των αντιτρομοκρατικών διατάξεων 187Α του ποινικού κώδικα και καταδικάστηκαν έπειτα από απόρριψη είδους ελαφρυντικού σε ποινή 33 χρόνων η καθεμιά (20 εκτιτέα).
Όπως έχει επανειλημμένα αποδειχθεί σε αντίστοιχες υποθέσεις που αφορούν πολιτικούς κρατούμενους, έτσι και στη δική τους, βλέπουμε να εφαρμόζεται ένα καθεστώς «εξαίρεσης» ακόμη και από τις τυπικές προβλεπόμενες διαδικασίες τόσο κατά τη δίκη, όσο και κατά την κράτησή τους. Το περιεχόμενο αυτού του καθεστώτος γίνεται φανερό και από τα όσα καταγγέλλουν οι ίδιες οι αγωνίστριες, σε ανακοίνωσή τους, απαιτώντας:
1. Να μην δικαστούν με τους αντιτρομοκρατικούς νόμους
2. Μια δίκαιη δίκη
Το δικαστήριο δεν διεξήγαγε δίκαιη δίκη. Η ετυμηγορία ήταν πολιτική, όχι νομική. Επίσης, τους απαγόρευσαν να παρουσιάσουν μάρτυρες, με ανώτατο όριο τον 1 μάρτυρα, προκειμένου να αποδείξουν την αθωότητά τους. Οι μάρτυρές τους διακόπηκαν, δεν τους επιτράπηκε να ολοκληρώσουν την κατάθεσή τους. Με τον ίδιο τρόπο, τους διέκοψαν και δεν τους επέτρεψαν να υπερασπιστούν τις θέσεις τους, λέγοντας ότι “η 18μηνη νόμιμη περίοδος λήγει”. Οι δικηγόροι τους δεν είχαν αρκετό χρόνο για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους, ενώ τους διέκοπταν συνεχώς. Σε ένα δικαστήριο όπου δικάζονταν 11 άτομα (εκτός από 1 ακρόαση), ήταν παρών μόνο 1 διερμηνέας. Ούτε το κατηγορητήριο ούτε η αιτιολογημένη απόφαση, τους δόθηκε στη μητρική τους γλώσσα.
3. Να μην εμποδίζεται το δικαίωμα τους στην επαναστατική αυτοάμυνα
4. Η δίκη να συνεχιστεί χωρίς κράτηση
Βρίσκονται υπό κράτηση από τις 19 Μαρτίου 2020. Η κράτηση είναι ένα μέτρο: η παράταση της κράτησης μετατρέπεται από μέτρο σε τιμωρία. Να αποφυλακιστούν μέχρι να τελεσιδικήσει το εφετείο.
5. Να τιμωρηθούν το δικαστικό συμβούλιο και οι βασανιστές αστυνομικοί που διέταξαν τα βασανιστήρια
Η αστυνομία τους επιτέθηκε και τους βασάνισε κατά τη μεταφορά από τη φυλακή στο δικαστήριο αλλά και στην αίθουσα του δικαστηρίου με την έγκριση της δικαστικής επιτροπής. Ο Sinan Oktay Özen, ο οποίος ήταν αναίσθητος στην αίθουσα του δικαστηρίου επί 2 ώρες λόγω των βασανιστηρίων, δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ήθελαν να εξεταστούν τα σημάδια βασανιστηρίων στα σώματά τους, κάτι που δεν έγινε. Ήθελαν να καταθέσουν μήνυση κατά των αστυνομικών που τους βασάνιζαν, αλλά το δικαστήριο το απέρριψε. Αντιθέτως, αργότερα ξεκίνησε έρευνα εναντίον τους για “επίθεση κατά της αστυνομίας”.
6. Την επιστροφή των κατασχεμένων περιουσιών τους
Οι υπολογιστές, το αρχείο και ο τεχνικός εξοπλισμός τους (για τη μετάδοση τηλεοπτικών προγραμμάτων και για τις δραστηριότητές τους σε βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες και τηλεοράσεις) και τα χρήματα που είχαν πάνω τους, κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της κράτησης με την αιτιολογία της “αποδεικτικής ισχύος”. Δεν τους δόθηκαν αντίγραφα των αρχείων στους σκληρούς δίσκους των κατασχεμένων υπολογιστών τους και του επαγγελματικού τους αρχείου, αλλά ούτε και τα πρωτότυπα. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί των κοντινών προσώπων τους που κατέθεσαν χρήματα έχουν δεσμευθεί και έχουν ξεκινήσει έρευνες εναντίον τους με την κατηγορία της “υποστήριξης της τρομοκρατίας”. Αυτό αποτελεί παραβίαση του “τεκμηρίου αθωότητας”, επειδή η απόφαση εναντίον τους δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Και σε αυτήν την υπόθεση, γίνεται για ακόμη μια φορά φανερό, ότι η εχθρότητα και ο ανταγωνισμός από τη μία και η φιλική συνεργασία από την άλλη, μεταξύ των κρατών και των συμφερόντων που εκπροσωπούν, δεν είναι τυχαία. Παρόλο που στο δημόσιο λόγο κατά βάση προβάλλεται από τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. η εχθρότητα και τα ανταγωνιστικά εθνικά συμφέροντα Ελλάδας-Τουρκίας, τα δύο κράτη δεν διστάζουν να συνεργαστούν απέναντι στους κοινούς τους εχθρούς.
Οι δομικοί εχθροί τόσο του Ελληνικού και του Τουρκικού κράτους και κεφαλαίου, δεν παύουν να είναι οι ίδιοι: όσοι αντιστέκονται, αγωνίζονται και επαναστατούν έναντι της ίδιας της φύσης αυτών των θεσμών. Εκεί το ελληνικό και τουρκικό κράτος, βλέπουν κοινούς εχθρούς και ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι τους.
Αυτό γίνεται φανερό μεταξύ άλλων, για παράδειγμα στους Διεθνείς «Αντι-τρομοκρατικούς» Νόμους, στη συνεργασία των εσωτερικών κρατικών υπηρεσιών μεταξύ τους. Όπως οι Τούρκοι αγωνιστές αναφέρουν, το 2013 με τη συνεργασία της ελληνικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΕΥΠ) και της αντίστοιχης τουρκικής (ΜΙΤ), ένας επαναστάτης ονόματι Bulut Yayla απήχθη από το εστιατόριο όπου εργαζόταν και παραδόθηκε στην Τουρκία. Και πάλι το 2017, πριν από την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογάν στην Ελλάδα, 9 επαναστάτες συνελήφθησαν στην Αθήνα σε μια συνωμοσία από την τουρκική και την ελληνική αστυνομία με την αιτιολογία ότι “επρόκειτο να δολοφονήσουν τον Ερντογάν”. Αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από 18 μήνες, καθώς τελικά δεν υπήρχαν στοιχεία για τους ισχυρισμούς εις βάρος τους.

Δεν έχουμε αυταπάτες για την αστική δικαιοσύνη. Για ακόμη μια φορά βλέπουμε την εκδικητικότητα που επιφυλάσσει η κρατική και δικαστική εξουσία, απέναντι σε όσες αντιλαμβάνονται ως εχθρούς, δηλαδή σε όσες σηκώνουν το κεφάλι και αγωνίζονται.

ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ 11 ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ-ΗΣ ΜΟΝΗ-ΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Οι 11 Τούρκοι επαναστάτες κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές
Ali Ercan Gökoğlu (Φυλακές Μαλανδρίνου)
Burak Agarmış (Φυλακές Μαλανδρίνου)
Hasan Kaya (Φυλακές Μαλανδρίνου)
Sinan Çam (Φυλακές Μαλανδρίνου)
Şadi Naci Özpolat (Φυλακές Τρικάλων)
Halil Demir (Φυλακές Γρεβενών)
Anıl Sayar (Φυλακές Αγίου Στεφάνου-Πάτρα)
Harika Kızılkaya (Γυναικείες Φυλακές Θήβας)
Hazal Seçer (Γυναικείες Φυλακές της Θήβας)
Sinan Oktay Özen (Φυλακές Δομοκού)
İsmail Zat (Φυλακές Δομοκού)

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστ(ρι)ών (συνέλεση Θεσσαλονίκης)

Μοιραστείτε το άρθρο