Πορεία με αφορμή το βιασμό στο Α.Τ. Ομόνοιας, Σάββατο 15/10 στο άγαλμα Βενιζέλου στις 20:00

ΕΛ.ΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΑΣΤΩΝ

Στο δρόμο στη δουλειά στα Α.Τ ποτέ καμία μόνη
Αλληλεγγύη με την 19χρονη επιζήσασα.

Το ελληνικό πατριαρχικό παρόν μας πνίγει. Ο βιασμός 19χρονης από μπάτσους στο α.τ Ομόνοιας έρχεται να προστεθεί σε μια καθημερινότητα που μυρίζει καταστολή, πειθάρχηση , έμφυλη καταπίεση και θάνατο. Οι χώροι στους οποίους υπάρχουμε, σπουδάζουμε, εργαζόμαστε, διασκεδάζουμε μας αποδεικνύουν με κάθε τρόπο πως ζέχνουν. Ασφυκτιούμε μέσα σε ένα πλαίσιο στο οποίο δεν μπορούμε να νιώσουμε ασφαλείς .Είτε απέναντι μας είναι ο σύζυγος καταπιεστής, είτε είναι το αφεντικό παρενοχλητής είτε ο μπάτσος βιαστής . Σε κάθε πτυχή της ζωής μας κυριαρχεί η βία και η υποτίμηση οι οποίες φυσικά προστίθενται στην ακόμη εντονότερη βία και υποτίμηση που βιώνουν τα υποκείμενα της ετερότητας (μετανάστριες, Ρομά ,LGBTQI+ άτομα ) με καθημερινή συχνότητα .
Απο τα παραβιαστικά βλέμματα και τις παρενοχλήσεις από μπάτσους στο δρόμο, την παράβλεψη των καταγγελιών για έμφυλη/οικογενειακή βία, μέχρι τους βασανισμούς και τις δολοφονίες, το ΑΤ Ομόνοιας μας θυμίζει πως οι μπάτσοι δεν βρίσκονται εδώ για να μας προστατεύουν και γι’αυτό δεν νιώθουμε ποτέ ασφαλείς με αυτούς γύρω μας. Δεν τρέφουμε αυταπάτες για χειρότερα ή καλύτερα ΑΤ. Είναι παρόλα αυτά σημαντικό να αναφέρουμε πως η θεσμική αλλά και η επιχειρησιακή διαχείριση των υποκειμένων ετερότητας αλλά και η καταστολή των αντιστάσεων στο κέντρο της Αθήνας περνάει και μέσω του ρόλου του ΑΤ Ομόνοιας.

Όπως έχουμε ξαναπεί όλοι οι χώροι που θέλουμε να ζήσουμε γέμισαν με μπάτσους και με περιφράξεις. Και αυτές δεν θα τις σπάσουμε ούτε με ατομικές ούτε με θεσμικές διαδρομές, αλλά όλες και όλοι μαζί στον δρόμο!

Πορεία Σάββατο 15 /10 8μμ άγαλμα Βενιζέλου

Κοινότητα Κατάληψης Φάμπρικα Υφανέτ


Κάθε μέρα που περνάει η οργή μας μεγαλώνει.

Πριν από λίγες μέρες στο ΑΤ Ομόνοιας ένστολα σκουπίδια βίασαν 19χρονη.

Πριν από λίγες μέρες γνωστοποιήθηκε ότι ο ιδιοκτήτης καταστήματος, Ηλίας Μίχος βίαζε και εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση 12χρονο κορίτσι.

Πριν από λίγες μέρες άλλη μια δολοφονημένη στην Καβάλα.

Από το σπίτι μέχρι τις γειτονιές, τα σούπερ μάρκετ, το σχολείο, τη δουλειά, καμία δε μπορεί να νιώθει ασφαλής όσο υπάρχει έμφυλη βία και πατριαρχική καταπίεση.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες για καμία αστική δικαιοσύνη, τουναντίον αυτή είναι που συντηρεί και στηρίζει αυτό το καθεστώς.

Μπάτσοι σκουπίδια δολοφόνοι βιαστές.

Πορεία άγαλμα Βενιζέλου 20.00

“Ανάρες” Ομάδα Δράσης & Αλληλεγγύης

Μοιραστείτε το άρθρο