Να συνεχιστούν οι αγώνες για να προστατευτεί το δάσος και το ρέμα στο Κρυονέρι – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Συνάντηση/Συζήτηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου στην Τούμπα με σκοπό την οργάνωση των αγώνων και των δράσεων για την προστασία του δάσους και του ρέματος από την τσιμεντοποίηση και την καταστροφή του πρασίνου στο Κρυονέρι. Η πρωτοβουλία κατοίκων Κρυονερίου καταγγέλει την αδράνεια από τους επίσημους φορείς, τρεις μήνες μετά το υποστηρικτικό ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο και ζητά την άρση οποιασδήποτε οικοδομικής δραστηριότητας με την ταυτόχρονη οριοθέτηση του ρέματος.

Στη συνάντηση τοποθετήθηκαν δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι που στηρίζουν την προσπάθεια και τον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι. Όπως τονίστηκε η επίσημη άποψη του κράτους υποστηρίζει ότι στο σημείο της ανοικοδόμησης δεν είναι ρέμα ή δάσος και μπορεί να οικοδομηθεί. Ο συνήγορος του πολίτη απάντησε, “να πραγματοποιηθεί το χτίσιμο και μετά να παρέμβουμε”.

Από τις ζυμώσεις, τις συνθήκες και τις εξελίξεις, κοινό συμπέρασμα αποτελεί ότι η νίκη μπορεί να επιτετευχθεί μέσω της πολιτικής πίεσης και της κλιμάκωσης των δράσεων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ με αποσπάσματα από τοποθετήσεις (Β. Γλ.)



Συζήτηση για τις επόμενες κινήσεις του αγώνα για την προστασία κατοίκων, ρέματος και δάσους στο Κρυονέρι, Σάββατο 8/10 στις 17:00 στο Κέντρο Πολιτισμού της Τούμπας

Μοιραστείτε το άρθρο