Φωνή αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους στη Μαλαματίνα, με συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, Παρασκευή 7/10 – ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, μέλη σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και πολίτες συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στις 18:30 μπροστά στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλομένων Ποτών, Φιλίππου και Μητρ. Γενναδίου και στη συνέχεια έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Εκδήλωσαν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς του εργοστασίου, το οποίο η προστατευόμενη από κυβέρνηση-αστυνομία  εργοδοσία λειτουργεί με απεργοσπάστες. Παρά την καταστολή και τις παράνομες απολύσεις εργαζομένων, ο αγώνας συνεχίζεται δυναμικά: Νίκη στον αγώνα στη Μαλαματίνα!

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΨΙΝΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία από τους δρόμους: Φιλίππου, Πλάτωνος, Εγνατία, Αγ. Σοφία, Τσιμισκή, Αριστοτέλους. Ανεβαίνοντας προς άγαλμα Βενιζέλου στο ύψος του αστυνομικού τμήματος Λευκού Πύργου διαλύθηκε το προπορευόμενο μπλοκ των εργαζομένων – απεργών στη Μαλαματίνα, λήγοντας την πορεία σε αυτό το σημείο. Το ίδιο ακολούθησε το ΠΑΜΕ και κάποιοι φοιτητικοί σύλλογοι. Οι υπόλοιποι αλληλέγγυοι, άλλα σωματεία και πολιτικές οργανώσεις συνέχισαν καταλήγοντας στο άγαλμα Βενιζέλου.

Στη δυναμική συγκέντρωση κάτω από τα γραφεία της ΠΟΕΕΠ απευθύνθηκαν ο πρόεδρος του σωματείου στη Μαλαματίνα, ο οργ. γραμ. ΠΟΕΕΠ και τρείς εκπρόσωποι σωματείων, εκ των οποίων το ένα είναι των εργατών μετάλλου στην Ελληνικός Χρυσός. Κάτι που προκάλεσε την αντίδραση συγκεντρωμένων, οι οποίοι φώναζαν: Ενάντια στης γής τη λεηλασία, αγώνας για γή και ελευθερία -σύνθημα των αγωνιζόμενων κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην καταστροφή των Σκουριών.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ…

Συγκέντρωση και πορεία σε αλληλεγγύης στους αγωνιστές – απεργούς της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, Παρασκευή 7/10 στις 18:30 στα γραφεία της Π.Ο.Ε.Ε.Π.

Μοιραστείτε το άρθρο