Φοιτητική – εκπαιδευτική πορεία, Πέμπτη 6/10 στις 13:00 στην Καμάρα

Προσυγκέντρωση: 12:00 στην Πρυτανεία

Έπειτα από τις δηλώσεις και εξαγγελίες εγκατάστασης των ΟΠΠΙ στο ΕΚΠΑ, το κράτος δυνάμεις, κλούβες, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ παρελαύνουν εμπρός της πύλης της Ούλωφ Πάλμε στο ΕΚΠΑ και της πύλης Κοκκινοπούλου στο ΕΜΠ. Την ίδια στιγμή, στο ΑΠΘ, εξακολουθεί να υπάρχει κλούβα των ΜΑΤ στο στέκι του βιολογικού και στην είσοδο απέναντι από τη ΔΕΘ και τουρνικέ στην πρυτανεία, ενώ η κατασταλτική κρατική μανία αποτυπώθηκε πλήρως και μέσα από τη δολοφονική επίθεση των μπάτσων στα γρασίδια της Φιλοσοφικής στο 3ο Ελευθεριακό Φεστιβάλ Κατειλημμένων Χώρων και Συλλογικοτήτων.

Με την αρχή της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς και πριν καλά καλά, επιστρέψει το σύνολο της φοιτητικής κοινότητας επιχειρείται η εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας εντείνοντας όλο και περισσότερο την καταστολή στο ίδιο το πανεπιστήμιο. Μιλάμε λοιπόν για μία ακόμη έκφανση της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης αλλά και απαραίτητο συστατικό της στοιχείο ταυτόχρονα. Ήδη από τα προηγούμενο καιρό, μετράμε τουλάχιστον 200 συλλήψεις στη μάχη υπεράσπισης του ασύλου και δεκάδες μόνο τους τελευταίους μήνες στο ΑΠΘ.

Την ίδια στιγμή η ακρίβεια, οι δεκάδες καθημερινές επαναπροωθήσεις μεταναστ(ρι)ων, η επισφάλεια, η διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, η καταστολή της απεργίας των εργαζομένων της Μαλαματίνας που εδώ και ενάμιση μήνα με συλλογικούς, ταξικούς αγώνες διεκδικούν την επαναπρόσληψη 15 συναδέλφων τους, καθώς και την συλλογική σύμβαση εργασίας, η αστυνομοκρατία σε κάθε γειτονιά και η κρατική συγκάλυψη γυναικοκτόνων και βιαστών διαμορφώνουν τους χειρότερους όρους για τη ζωή της κοινωνικής βάσης. Όλα τα παραπάνω αποτελούν εκφάνσεις του σύγχρονου ολοκληρωτισμού και η μάχη ενάντιά του, τόσο στα πανεπιστήμια, τους χώρους εργασίας όσο και σε κάθε κοινωνικό πεδίο είναι μάχη όλων μας. Δε θα αφήσουμε τις σχολές μας να γίνουν στρατόπεδα των σωμάτων ασφαλείας. Η είσοδος των ΟΠΠΙ να μας βρει στις συνελεύσεις, στις καταλήψεις, στις διαδηλώσεις και στις συγκρούσεις.

Το κράτος έκανε την κίνησή του, να βγούμε οργανωμένα και αδιαμεσολάβητα στην αντεπίθεση, υπερασπιζόμενοι/ες το άσυλο και τα κεκτημένα αγώνα μας. Οργανώνουμε κινητοποιήσεις και κινήσεις αλληλεγγύης με τους φοιτητικούς συλλόγους και τα σχήματα στις σχολές μας, βρισκόμαστε στο δρόμο και σε οδοφράγματα με πείσμα. Ενάντια στους ταξικούς φραγμούς, την καταστολή και την πειθάρχηση.

Οργάνωση κι Αγώνας για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση

Αυτοοργάνωση αντίσταση αλληλεγγύη

Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους

6/10 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ: 13:00 – Καμάρα // Προσυγκέντρωση: 12:00 – Πρυτανεία ΑΠΘ

Αναρχική συνελευση φοιτητών/ριών Quieta Movere


12 με προσυγκέντρωση στην πρυτανεία ΑΠΘ

13:00 Καμάρα

Ελευθεριακό Σχήμα φιλοσοφικής ΑΠΘ


Κάλεσμα στήριξης της φοιτητικής πορείας στη Θεσσαλονίκη

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ 4777

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους αγώνες των φοιτητών/τριών

ΟΡΓΑΝΩΣΗ στη βάση ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ σε κράτος & κεφάλαιο

Πέμπτη 6/10 13:00 Καμάρα

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

 

 

 


 

Μοιραστείτε το άρθρο