Η κρατική βία και καταστολή μας ενδιαφέρει όλους, ξύλο και χημικά στους διαδηλωτές για το λόφο Στρέφη

Τη Δευτέρα 3/10 ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας συνοδεύοντας ομάδα εργασίας από την ΑΚΤΩΡ. απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το λόφο Στρέφη, ύψωσαν περίφραξη, τοποθέτησαν λαμαρίνες και ξεκίνησαν τις εργασίες για την “ανάπλαση” που έχει αναλάβει η κτηματομεσιτική εταιρεία Prodea Investments. Κάτοικοι και αλληλέγγυοι που βρέθηκαν στην περιοχή και αντιστέκονται στην ιδιωτικοποίηση,  την εμπορευματοποίηση και την καταστροφή του ελεύθερου δημόσιου χώρου, προσήχθησαν από την αστυνομία.

Στην απογευματινή πορεία που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της προστασίας του λόφου Στρέφη και αλληλεγγύης στους προσαχθέντες, οι αστυνομικές δυνάμεις ξεκίνησαν να επιτίθενται με λύσσα στους διαδηλωτές πετώντας χημικά και ξυλοκοπώντας όποιον/α έβρισκαν μπροστά τους. Από τη μανία τους δεν ξέφυγε ούτε αμερικανός δημοσιογράφος που κατέγραφε την πορεία με το κινητό του. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που αναρτήθηκε από τον ίδιο, άνδρας των ΜΑΤ ήρθε με φόρα προς τα πάνω του χτυπώντας τον και παίρνοντάς του το κινητό.

Η συγκάλυψη και η επίσημη υποστήριξη των σωμάτων καταστολής από την κυβέρνηση, έχει οδηγήσει σε συνεχόμενες επιθέσεις ενάντια σε δημοσιογράφους και πολίτες που καταγράφουν τη βάναυση και άγρια καταστολή της αστυνομίας.

Στις 16 Σεπτέμβρη, στα επεισόδια που ακολούθησαν μετά τη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου και έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή των παρευρισκόμενων και στην μετέπειτα καταστολή της αυθόρμητης πορείας, αστυνομικοί έχουν καταγραφεί να παρεμποδίζουν και να στοχοποιούν δημοσιογράφους γιατί κατέγραφαν τα περιστατικά. Στις πορείες που ακολούθησαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτες βρέθηκαν για μία ακόμη φορά στο στόχαστρο των δυνάμεων καταστολής που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν εκτεταμένη βία.

Η στιγμή της επίθεσης της αστυνομίας στους διαδηλωτές.

Το βίντεο του δημοσιογράφου Ryan Thomas τη στιγμή της επίθεσης που δέχτηκε από τον αστυνομικό.


Ξεκίνησαν τις εργασίες στο λόφο Στρέφη. Προσαγωγές διαδηλωτών και συγκέντρωση υπεράσπισης του λόφου

Μοιραστείτε το άρθρο