Απεργιακή συγκέντρωση στο εργοστάσιο της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, νίκη στο αγώνα των απεργών – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εισαγγελική παρέμβαση μετά από τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλαν απεργοί καταγγέλλοντας τις παράνομες απολύσεις.

Από τις 6:00 το πρωί η απεργιακή φρουρά με εργαζόμενους – απεργούς, απολυμένους και αλληλέγγυους συγκεντρώθηκε μπροστά στο εργοστάσιο για να αποτρέψει την είσοδο των απεργοσπαστών. Πλήθος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα συνεχίζοντας το μαζικό και δυναμικό αγώνα που δίνεται απέναντι στην εργοδοτική και κρατική αυθαιρεσία. Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ βρέθηκαν από πολύ νωρίς στο εργοστάσιο.

Λεωφορεία των ΜΑΤ έκλεισαν το δρόμο προς το Καλοχώρι ώστε να περάσει από παράδρομο λεωφορείο με απεργοσπάστες για να μπει μέσα στο εργοστάσιο, κάτι που τελικά έγινε. Η κινητοποίηση συνεχίζεται δυναμικά με τη συμμετοχή των αλληλέγγυων να είναι μεγάλη.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης προκάλεσε η μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλαν απεργοί εργαζόμενοι στην οινοποιία “Μαλαματίνα” την Πέμπτη, καταγγέλλοντας «παράνομες απολύσεις εργαζομένων.Στη μηνυτήρια αναφορά τους οι απεργοί κάνουν λόγο για «συνεχόμενη αυθαιρεσία εκ μέρους της νέας διοίκησης της επιχείρησης» και «παραβίαση δικαστικής απόφασης η οποία επικύρωσε το σχέδιο εξυγίανσης (της οινοποιίας)». Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, διέταξε τη διενέργεια έρευνας για να εξεταστεί η βασιμότητα αυτών των καταγγελιών και να διαπιστωθεί εάν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις από την πλευρά της εργοδοσίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ 


M.O. , Ι.Γ. , Α.Π.

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και πλήθος

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και άτομα που στέκονται

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και άτομα που στέκονται

(Παν. Χ.)


ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ: Απεργιακή συγκέντρωση στο εργοστάσιο τη Δευτέρα 3/10 στις 6:00 – πορεία στο κέντρο της πόλης και συγκέντρωση στα γραφεία της Π.Ο.Ε.Ε.Π. την Παρασκευή 7/10 στις 18:30

Μοιραστείτε το άρθρο