Συνεχίζονται οι παράνομες απολύσεις συνδικαλιστών – αγωνιστών στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, δηλώσεις του απολυμένου – απεργού Άρη Μερκενίδη

Με την απεργία και τον καθημερινό αγώνα/κινητοποιήσεις των απεργών – εργαζομένων στο εργοστάσιο της οινοποιίας ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ να συνεχίζονται, η εργοδοσία προχώρησε σε δύο ακόμα παράνομες και εκδικητικές απολύσεις. Πρόκειται για τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Εμφιαλωμένων Ποτών, Γιάννη Φραγκίδη και τον Πρόεδρο του Σωματείου οδηγών και πωλητών και Οργανωτικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Εμφιαλωμένων Ποτών, Άρη Μερκενίδη.

Μετά τη γενική συνέλευση των εργαζομένων στης ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, στην οποία αποφασίστηκε η συνέχιση της απεργίας, έγινε γνωστή από την εργοδοσία η απόλυση η οποία βασίζεται σε γελοίες δικαιολογίες και βάσει του Ν.12641982, στα αρ.14 έως 22, είναι παράνομη. Ο υπόγειος και χυδαίος πόλεμος των ιδιοκτητών σε βάρος των εργαζομένων συνεχίζεται με τον αγώνα να κλιμακώνεται.

Ο Άρης Μερκενίδης δήλωσε:

Η διοίκηση της Μαλαματίνας συνεχίζει τις παρανομίες. Εν μέσω απεργίας συνέχισε τις παράνομες απολύσεις. Αυτήν την φορά απέλυσε τον πρόεδρο του σωματείου και πρόεδρο της Ομοσπονδίας εμφιαλομένων ποτών Γιάννη Φραγγίδη και τον πρόεδρο του κλαδικού των οδηγών στα εμφιαλομένα ποτά και μέλος της διοίκησης του εργατικού κέντρου Θεσσαλονίκης Άρη Μερκενιδη. Δείχνουν πλέον ξεκάθαρα ότι δεν υπολογίζουν ούτε τους νόμους ούτε τίποτα. Προφανώς αν είσαι γαμπρός υπουργού δεν σε αγγίζει τίποτα στην Ελλάδα.


Υπενθυμίζεται το χρονικό που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Το εργοστάσιο έφτασε στα πρόθυρα χρεοκοπίας, για να καλυφθούν τα χρέη οι ιδιοκτήτες πήραν δάνεια τα οποία εν τέλει δαπανήθηκαν για ιδία χρήση στα πλαίσια της πολυτελούς διαβίωσης τους. Το μπαλάκι της ευθύνης ρίχνει ο Κωνσταντίνος Μαλαματίνας στη σύζυγό του Κατερίνα, κατηγορώντας την ότι η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική της ξοδεύοντας τεράστια ποσά για βίλες, κότερα και ιδιωτικά αεροπλάνα στα πλαίσια ενός υπερπολυτελούς lifestyle. Για να διατηρηθεί σε λειτουργεία το εργοστάσιο, ο Μαλαματίνας ζητά τη βοήθεια του κράτους και τις θυσίες των εργαζόμενων οι οποίοι αποδέχονται μείωση 20% του μισθού τους επί δύο χρόνια. Μεγάλο μέρος των χρεών, 50% προς τις τράπεζες και 30% προς τα ασφαλιστικά ταμεία κουρεύεται από το κράτος με στόχο να διατηρηθούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας και παραμένει ένα χρέος της τάξεως των 7 εκατομμυρίων. Το σχέδιο εξυγίανσης περιλαμβάνει και την είσοδο νέου επενδυτή ο οποίος θα αναλάβει τη διαδικασία αναδιάρθρωσης εν λειτουργία. Το ρόλο αυτό αναλαμβάνει η εισαγωγική εταιρεία Μάντης Εμπορική στην οποία μέτοχοι είναι ο Δημήτρης Χατζής και τα αδέλφια Κρομμύδα με γνωστή τη σχέση και τη μετέπειτα εμπλοκή του υπουργού ενέργειας Κωνσταντίνου Σκρέκα.

Μοιραστείτε το άρθρο