ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ, η ημερομηνία θα ανακοινωθεί άμεσα. Συναυλία φοιτητικών συλλόγων ενάντια στην καταστολή και την αστυνομοκρατία και ΟΠΠΙ στα πανεπιστήμια, Πέμπτη 29/9 στις 20:00

Την Πέμπτη 29/9 στις 20.00 στα Προπύλαια (μετρό πανεπιστήμιο) δεκάδες σύλλογοι φοιτητών και εργαζομένων στα πανεπιστήμια , διοργανώνουν συναυλία ενάντια στην είσοδο της ΟΠΠΙ και την ακραία καταστολή που δέχτηκαν φοιτητές και φοιτήτριες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τις τελευταίες εβδομάδες.
Λίστα καλλιτεχνών (ανανεώνεται συνεχώς):
Αγία Φανφάρα
Αλέξανδρος Κτιστάκης
Γιώργος Μεράντζας
Danai Nielsen
Δημήτρης Ζερβουδάκης
Dury Dava
Honeybadger
Infinik
Lost Bodies
Magic de Spell
Osper
Rationalistas
Salto Mortale
The Steams
Tsopana Rave
Twinsanity
VoxPopuli
Pan Pan
Υπόγεια Ρεύματα
Φωτεινή Βελεσιώτου
Χρυσάνθη και οι Φανταστικοί της Φίλοι

ΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣ ΔΕΝ ΔΕΙΛΙΑΖΟΥΜΕ – ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ!

ΑΠΘ, Προπύλαια, ΕΚΠΑ, Εξάρχεια, Νέα Σμύρνη, Σεπόλια, Κυψέλη και πάλι Εξάρχεια..

Η βία και η καταστολή των ΜΑΤ και της κυβέρνησης μεταφέρεται και εξαπλώνεται πιο γρήγορα από ποτέ τον τελευταίο καιρό. Ερχόμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις και ακραία καταστολή από τις δυνάμεις της αστυνομίας. Κλούβες και ΜΑΤ στα Προπύλαια και στην Πανεπιστημιούπολη, ΜΑΤ μέσα στο ΑΠΘ για να «φυλάνε» την βιβλιοθήκη και τα τουρνικέ που εγκατέστησαν, εικόνες ξυλοδαρμού και επίθεσης σε φοιτητές στο ΑΠΘ που διαμαρτύρονται να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις μέσα από τα Πανεπιστήμια, δολοφονική επίθεση με δακρυγόνα στη συναυλία που διοργανώθηκε στο ΑΠΘ με πάνω από 5.000 άτομα αποτελούν καθημερινές εικόνες και ειδήσεις. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει δείξει με τον πιο σαφή τρόπο ήδη από την αρχή της εκλογής της, ότι επιδιώκει να συνεχίσει και να εμβαθύνει ποιοτικά την επίθεση στα δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων. Με την προσπάθεια εγκατάστασης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας με συνοδεία των ΜΑΤ, προχωρά ακάθεκτη στην υλοποίηση των επικοινωνιακών της παιχνιδιών για «Νόμο και Τάξη» παρά τις όποιες αντιδράσεις. Θέλουν να φτιάξουν ένα πανεπιστήμιο όπου θα κάνουν πάρτυ οι εταιρείες και η επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά δε θα χωράνε οι ανάγκες και τα δικαιώματα των φοιτητών και των εργαζόμενων σε αυτό. Και θέλουν να κάνουν τα πάντα για να μην μπορεί να αντιδράσει κανείς.

Υπόσχονται ασφάλεια αλλά εννοούν καταστολή και αστυνομική αυθαιρεσία. Κάνουν λόγο για ανομία και άβατα αλλά στην πραγματικότητα εννοούν αφαίρεση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι πολύ συγκεκριμένες. Επιχειρεί με απόλυτα αντιδραστικό και αντιδημοκρατικό τρόπο να καταστείλει κάθε φωνή διαμαρτυρίας εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, να διαλύσει τις συλλογικές διαδικασίες και τα κεκτημένα των Φοιτητικών Συλλόγων επιβάλλοντας με ακραία καταστολή και βία τη νομιμοποίηση των αντι-εκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων, πατώντας στο «έργο» όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Δεν θα τρομοκρατηθούμε, ούτε θα μας καταστείλουν!

Γνωρίζουμε καλά τη δύναμη μας και γνωρίζουν πως όταν παλεύουμε συλλογικά και αποφασιστικά για τις ανάγκες μας, για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, τίποτα δεν πρόκειται να μας σταθεί εμπόδιο!

Ως απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε καλούμε Φοιτητικούς Συλλόγους, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές ομάδες και καλλιτέχνες σε διοργάνωση συναυλίας ενάντια στην καταστολή στις 29/9 στα Προπύλαια.


Aντικατασταλτική φοιτητική πορεία την Τρίτη 27/9 στις 19:00 και αντικατασταλτική συναυλία την Πέμπτη 29/9 στα Προπύλαια

Μοιραστείτε το άρθρο