Aντικατασταλτική φοιτητική πορεία την Τρίτη 27/9 στις 19:00 και αντικατασταλτική συναυλία την Πέμπτη 29/9 στα Προπύλαια

Αντικατασταλτική Πορεία 27/9 στις 19:00 στα Προπύλαια

Η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να χτυπήσει με δολοφονικό τρόπο τη συναυλία ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και την καταστολή μέσα στην πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ.
Με κρότου λάμψης και χημικά μέσα στο πλήθος απέδειξαν περίτρανα ότι βάζουν την αστυνομία στις σχολές για να καταστείλουν και να φιμώσουν κάθε φωνή που εναντιώνεται στα σχέδιά τους!
Η μαζική αντικατασταλτική πορεία που καλέστηκε την επόμενη μέρα χτυπήθηκε άγρια. Ήδη από την αρχή ΜΑΤ περικύκλωσαν τους συγκεντρωμένους για να εμποδίσουν την πορεία να πραγματοποιηθεί.
Όταν οι φοιτητικοί σύλλογοι βγήκαν στο δρόμο τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα στην πορεία με χημικά, ξύλο και αύρες τραυματίζοντας συναδέλφους και στέλνοντάς τους στο νοσοκομείο.
Όμως δεν κατάφεραν ούτε έτσι να μας τρομοκρατήσουν, δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας.Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας διοργανώνουμε μεγάλη αντικατασταλτική πορεία!Προσυγκέντρωση 19:00 Προπύλαια
ΚΆΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ’73

ΟΛΕΣ/Α/ΟΙ ΣΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 27/09 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
Αύριο μετά τη γενική συνέλευση του φοιτητικού μας συλλόγου στις 14:30, καλούμε και συμμετέχουμε στην πορεία στο κέντρο.
Ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και την βίαιη καταστολή των αγώνων μας.
Ενάντια στο επιχειρηματικό πανεπιστήμιου της γνώσης και της έρευνας για το κεφάλαιο, για τους μπάτσους και το στρατό.
Ενάντια στους ταξικούς φραγμούς, στην αποστείρωση και την εντατικοποίηση των ζωών μας.
Όσο και να μας χτυπάνε, η ησυχία δεν έχει βασιλέψει ακόμη
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και κείμενο που λέει "ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 27/09 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 18:30 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ TO NOMO K-X ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ OYTE ΜΠΑΤΣΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΧΗΜΑ HMMY ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΧΗΜΑ ΦΜΣ"

Αντικατασταλτική συναυλία 29/9 στις 20:00 στα Προπύλαια

ΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣ ΔΕΝ ΔΕΙΛΙΑΖΟΥΜΕ – ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ!

ΑΠΘ, Προπύλαια, ΕΚΠΑ, Εξάρχεια, Νέα Σμύρνη, Σεπόλια, Κυψέλη και πάλι Εξάρχεια..

Η βία και η καταστολή των ΜΑΤ και της κυβέρνησης μεταφέρεται και εξαπλώνεται πιο γρήγορα από ποτέ τον τελευταίο καιρό. Ερχόμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις και ακραία καταστολή από τις δυνάμεις της αστυνομίας. Κλούβες και ΜΑΤ στα Προπύλαια και στην Πανεπιστημιούπολη, ΜΑΤ μέσα στο ΑΠΘ για να «φυλάνε» την βιβλιοθήκη και τα τουρνικέ που εγκατέστησαν, εικόνες ξυλοδαρμού και επίθεσης σε φοιτητές στο ΑΠΘ που διαμαρτύρονται να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις μέσα από τα Πανεπιστήμια, δολοφονική επίθεση με δακρυγόνα στη συναυλία που διοργανώθηκε στο ΑΠΘ με πάνω από 5.000 άτομα αποτελούν καθημερινές εικόνες και ειδήσεις. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει δείξει με τον πιο σαφή τρόπο ήδη από την αρχή της εκλογής της, ότι επιδιώκει να συνεχίσει και να εμβαθύνει ποιοτικά την επίθεση στα δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων. Με την προσπάθεια εγκατάστασης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας με συνοδεία των ΜΑΤ, προχωρά ακάθεκτη στην υλοποίηση των επικοινωνιακών της παιχνιδιών για «Νόμο και Τάξη» παρά τις όποιες αντιδράσεις. Θέλουν να φτιάξουν ένα πανεπιστήμιο όπου θα κάνουν πάρτυ οι εταιρείες και η επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά δε θα χωράνε οι ανάγκες και τα δικαιώματα των φοιτητών και των εργαζόμενων σε αυτό. Και θέλουν να κάνουν τα πάντα για να μην μπορεί να αντιδράσει κανείς.

Υπόσχονται ασφάλεια αλλά εννοούν καταστολή και αστυνομική αυθαιρεσία. Κάνουν λόγο για ανομία και άβατα αλλά στην πραγματικότητα εννοούν αφαίρεση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι πολύ συγκεκριμένες. Επιχειρεί με απόλυτα αντιδραστικό και αντιδημοκρατικό τρόπο να καταστείλει κάθε φωνή διαμαρτυρίας εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, να διαλύσει τις συλλογικές διαδικασίες και τα κεκτημένα των Φοιτητικών Συλλόγων επιβάλλοντας με ακραία καταστολή και βία τη νομιμοποίηση των αντι-εκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων, πατώντας στο «έργο» όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Δεν θα τρομοκρατηθούμε, ούτε θα μας καταστείλουν!

Γνωρίζουμε καλά τη δύναμη μας και γνωρίζουν πως όταν παλεύουμε συλλογικά και αποφασιστικά για τις ανάγκες μας, για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, τίποτα δεν πρόκειται να μας σταθεί εμπόδιο!

Ως απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε καλούμε Φοιτητικούς Συλλόγους, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές ομάδες και καλλιτέχνες σε διοργάνωση συναυλίας ενάντια στην καταστολή στις 29/9 στα Προπύλαια.

Τη Πέμπτη 29/9 στις 20.00 στα Προπύλαια (μετρό πανεπιστήμιο) δεκάδες σύλλογοι φοιτητών και εργαζομένων στα πανεπιστήμια , διοργανώνουν συναυλία ενάντια στην είσοδο της ΟΠΠΙ και την ακραία καταστολή που δέχτηκαν φοιτητές και φοιτήτριες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τις τελευταίες εβδομάδες.
Λίστα καλλιτεχνών (ανανεώνεται συνεχώς):
Αγία Φανφάρα
Αλέξανδρος Κτιστάκης
Γιώργος Μεράντζας
Danai Nielsen
Δημήτρης Ζερβουδάκης
Dury Dava
Honeybadger
Infinik
Lost Bodies
Magic de Spell
Osper
Rationalistas
Salto Mortale
The Steams
Tsopana Rave
Twinsanity
VoxPopuli
Pan Pan
Υπόγεια Ρεύματα
Φωτεινή Βελεσιώτου
Χρυσάνθη και οι Φανταστικοί της Φίλοι
Μοιραστείτε το άρθρο