Άλλη μία ημέρα άγριων ξυλοδαρμών και ρίψης χημικών από την αστυνομία που δεν θα δεις στα κανάλια

Στις χθεσινές αντικατασταλτικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Η οργή που προκλήθηκε από την χρήση δακρυγόνων από τα ΜΑΤ την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη ήταν τεράστια. Δακρυγόνα που χρησιμοποιήθηκαν σε ένα χώρο όπου βρίσκονταν χιλιάδες νέοι/ες, παιδιά και μεγαλύτερης ηλικίας άτομα και θα μπορούσε να είχε προκαλέσει θύματα και μία ανυπολόγιστη καταστροφή.

Στην Αθήνα η διαδήλωση του Σαββάτου διαλύθηκε από τη μανία των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίοι χρησιμοποίησαν χημικά, αύρα και χτύπησαν ανελέητα συμμετέχοντες, προκαλώντας δεκάδες τραυματισμούς. Χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνοντας τη μανία με την οποία πετάνε στο έδαφος διαδηλωτές και τους χτυπούν με τα γκλοπ και τους ψεκάζουν με χημικά ώστε να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί η διαδήλωση. Πολλά ανοιγμένα κεφάλια, τραυματίες στα νοσοκομεία και μία πόλη στην οποία στερείται το δικαίωμα στους πολίτες της να διαδηλώνουν στο δρόμο…

Φυσικά τα παραγεμισμένα στόματα από τα χρήματα της λίστας Πέτσα αλλά και της διαχρονικής σχέσης διαπλοκής των ιδιοκτητών-επιχειρηματιών των καθεστωτικών ΜΜΕ με τις κυβερνήσεις, έχουν φτάσει το επίπεδο της δημοσιογραφίας στον πάτο. Λογοκρισία, αυτολογοκρισία, ιδιωτικές σχολές προετοιμασίας των επόμενων υπαλλήλων του εκάστοτε επιχειρηματία και ένα τοπίο όπου η διάκριση των ΜΜΕ από το κυβερνητικό γραφείο Τύπου και το γραφείο Τύπου της αστυνομίας είναι σχεδόν ακατόρθωτο να επιτευχθεί. Φυσικά σε αυτό συμβάλλουν και πολλοί δημοσιογράφοι αυτών των μέσων, οι οποίοι επιδεικνύουν μηδενική ενσυναίσθηση, υπέρμετρη φιλοδοξία και απατηλές ονειρώξεις για κατάκτηση θέσεων και αξιωμάτων, οπότε γλείφουν μέχρι να τους τελειώσει το σάλιο και συμβάλλουν με το λιθαράκι τους στην παραπληροφόρηση και τον αποπροσανατολισμό και ενισχύουν τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Θ.Λ. 

Παρακάτω οπτικοακουστικό υλικό της χθεσινής άγριας καταστολής στη διαδήλωση στην Αθήνα.



Ανακοίνωση της παράταξης «Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή»:

Χθες Σάββατο 17/9 το απόγευμα είχε καλεστεί από την φοιτητική και πανεπιστημιακή κοινότητα και πολιτικές συλλογικότητας διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην αστυνομική επίθεση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης την προηγούμενη ημέρα (Παρασκευή) στην συναυλία του Ελευθεριακού Φεστιβάλ με τον Θ. Παπακωσταντίνου.

Με το που ξεκίνησε η μαζική πορεία επί της οδού Πανεπιστημίου οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν χωρίς αφορμή σε αυτήν με κρότου λάμψης, δακρυγόνα και κανόνι νερού με αποτέλεσμα των τραυματισμό διαδηλωτών με ανοιγμένα κεφάλια και άλλους τραυματισμούς. Η επίθεση ήταν λυσσασμένη και ακολούθησε την διαδήλωση σε όλο της το μήκος μέχρι την πλ. Ομονοίας. Σκοπός των αστυνομικών ήταν όχι να μη γίνει η διαδήλωση αλλά ο ίδιος ο ξυλοδαρμός των διαδηλωτών με τα ΜΑΤ να κυνηγάνε όποιον βρίσκανε στην πλατεία.

Εκεί στην Ομόνοια ο Παναγιώτης Αντωνίου, δημοτικός σύμβουλος Αγ. Παρασκευής με το “Φυσάει Κόντρα” με τη δικηγορική του ταυτότητα στο χέρι, απευθύνθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις διαμαρτυρόμενος για την απαράδεκτη αστυνομική βία. Η απάντηση ποια ήταν; Να τον χτυπήσει στο πρόσωπο άνδρας των ΜΑΤ!

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε αστυνομικό κράτος, σε μια καχεκτική δημοκρατία. Η στην πράξη απαγόρευση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της δημόσιας συνάθροισης και διαμαρτυρίας, η αστυνομική κατοχή στα πανεπιστήμια, ο έλεγχος και εξαγορά της ενημέρωσης και οι εξαντλητικές οικονομικές διώξεις σε ανεξάρτητους δημοσιογράφους και ΜΜΕ, η εργαλειοποίηση της ΕΥΠ και οι παρακολουθήσεις, η ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης με απανωτές διώξεις με στημένα κατηγορητήρια, η συνεχής αστυνομική βία: όλα αυτά καταδεικνύουν και στον πιο δύσπιστο το μέγεθος της πρόκλησης που έχουμε απέναντι μας.

 Δεν θα το επιτρέψουμε! Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα ένα αστυνομικό κράτος που εξυπηρετεί τα συμφέροντα ελάχιστων όταν οι περισσότεροι από εμάς αντιμετωπίζουμε μια βίαιη υποβάθμιση των ζωών μας.
Ζητάμε την άμεση ταυτοποίηση του άνδρα των ΜΑΤ που χτύπησε στο πρόσωπο τον Παναγιώτη και τη παραδειγματική ποινική και διοικητική δίωξη και τιμωρία του. Είναι το αυτονόητο σε μια δημοκρατία.
Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους και όλες που υπέστησαν την αστυνομική βία αυτές τις μέρες και σαν δημοτικό σχήμα θα είμαστε, όπως κάνουμε πάντα, σε όλους τους αγώνες για την ελευθερία και την δικαιοσύνη σε αυτό τον τόπο.
Δεν μας φοβίζετε ! Μας εξοργίζετε! 
Μοιραστείτε το άρθρο