Δυναμική αντίδραση των φοιτητ(ρι)ών ενάντια στην είσοδο της ΟΠΠΙ μέσα στον Πανεπιστημιακό Χώρο του Α.Π.Θ. και συναυλία με το Δημήτρη Ζερβουδάκη το βράδυ της Πέμπτης

Μετά την άμεση αντίδραση των φοιτητ(ρι)ών στην αιφνίδια είσοδο της ΟΠΠΙ στο Α.Π.Θ. το μεσημέρι της Πέμπτης 15/9, δυνάμεις των ΜΑΤ με τη συνοδεία αύρας φυγάδευσαν τα άτομα της Πανεπιστημιακής αστυνομίας έξω από το κάμπους. Τη μαζική και δυναμική συγκέντρωση των φοιτητ(ρι)ών ακολούθησε το βράδυ συναυλία με το Δημήτρη Ζερβουδάκη μπροστά από την Πρυτανεία, με δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ να περιφρουρούν το κτίριο.

Τα παιχνίδια και το κρυφτό της κυβέρνησης συνεχίστηκε για μία ακόμη ημέρα με τη σύντομη είσοδο μελών της Πανεπιστημιακής αστυνομίας μέσα στο κάμπους. Η γρήγορη βόλτα της ΟΠΠΙ συνοδεύτηκε από καθεστωτικά ΜΜΕ τα οποία φωτογράφισαν και κάλυψαν την περιπολία. Φοιτητικοί σύλλογοι και σχήματα καλούσαν από το πρωί σε κινητοποιήσεις μετά τη χθεσινή περιπολία της ΟΠΠΙ στην Πρυτανεία η οποία προκάλεσε τη συγκέντρωση και τη μαζική πορεία φοιτητ(ρι)ών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Τετάρτης. Τη στιγμή που έγινε αντιληπτή η επανεμφάνιση της ΟΠΠΙ το μεσημέρι της Πέμπτης, οι φοιτητές/ριες προχώρησαν σε άμεσα καλέσματα αποδεικνύοντας ότι τα αυταρχικά μέτρα της κυβέρνησης δεν θα γίνουν αποδεκτά και οι αγώνες που δίνονται και θα δοθούν θα ανατρέψουν τα κρατικά-κυβερνητικά σχέδια για αστυνομοκρατία και διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Στο πλευρό των φοιτητ(ρι)ών στέκονται δικακτικό και ερευνητικό προσωπικό του Α.Π.Θ.


Συναυλία μπροστά από την Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (βίντεο από Β. Γλ. και Γ.Μ.)


Συγκέντρωση φοιτητ(ρι)ών στο Α.Π.Θ. μετά τη βόλτα-περιπολία της ΟΠΠΙ μέσα στους χώρους του Πανεπιστημίου το μεσημέρι της Πέμπτης 15/9 (Φωτογραφίες και Βίντεο Θ.Λ. και Β. Γλ.)



Κινητοποίηση των φοιτητ(ρι)ών ενάντια στην είσοδο της ΟΠΠΙ στο Α.Π.Θ., άγρια καταστολή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Ανακοίνωση του ΕΣΔΕΠ του Α.Π.Θ. για την απόπειρα εγκατάστασης των ΟΠΠΙ, την καταστολή και τον κυβερνητικό αυταρχισμό στο Α.Π.Θ.

Μοιραστείτε το άρθρο