Αντιφασιστικό διήμερο στη Μυτιλήνη, Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου

9 χρόνια μετά και τώρα τι;

Εννιά χρόνια έχουν περάσει από την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, από τον Γιώργο Ρουπακιά. Τότε ο φασισμός έδειχνε το πιο σκληρό του πρόσωπο, επιθέσεις σε μετανάστ(ρι)ες, πογκρόμ στους δρόμους και περιπολίες ήταν κάποια από αυτά που έκαναν οι χρυσαυγίτες και μη, με τις πλάτες της εκάστοτε κυβέρνησης και την προστασία της ελληνικής αστυνομίας. Στις 7 Οκτωβρίου 2020, καταδικάζεται η Χρυσή Αυγή για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν και πολλών άλλων δολοφονικών δράσεων που έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν. Με αυτή την έκβαση, υπήρξε ένα μέρος κόσμου που χειροκρότησε την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης καθώς πίστευε ότι το φίδι του φασισμού είχε ηττηθεί στην Ελλάδα. Σήμερα όμως παρατηρούμε ότι όχι μόνο δεν ηττηθηκε αλλά έχει καταφέρει να θεσμοθετηθεί και νομιμοποιηθεί στην μορφή ένστολων βασανιστών, κουστουματων πολιτικών και δημοσιογράφων που σε συνεργασία με εθνικιστικές και νεοναζιστικές παρακρατικές ομάδες κρατάνε το φασιστικό τέρας ζωντανοτερο από ποτέ.

Εν έτη 2022, βλέπουμε καθημερινές δολοφονίες μεταναστ(ρι)ών από τα ευρωπαϊκά κράτη στα σύνορα τους, στον βωμό της τάξης και της ασφάλειας. Τα ευρωπαϊκά κράτη είναι ασφαλή για τον cis δυτικό κόσμο, και θα βρεθεί ενάντια σε όποι@ προσπαθήσει να το προσπελάσει ή να μη θέλει να ακολουθήσει το δόγμα «ασφάλειας και τάξης» ( εκτός και αν προέρχεται από δυτικές χώρες με κοινές θρησκευτικές καταβολές βλ. Ουκρανία). Καθημερινά πραγματοποιούνται επαναπροωθήσεις (pushbacks) στη θάλασσα και στη στεριά από μπάτσους, λιμενικούς και φροντεξάδες που προσπαθούν να διατηρήσουν την θρησκευτική και φυλετική ομοιογένεια της Ευρώπης.

Τις τελευταίες εβδομάδες παρακολουθούμε το παιχνίδι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης που υπάρχει στη Βουλή και στα κανάλια σχετικά με τις παρακολουθήσεις κυβερνητικών προσώπων. Αυτό φαίνεται να κάνει αίσθηση στην ελληνική κοινωνία και μη, το πως μπορεί μια υπηρεσία να παρακολουθεί πολιτικούς, αφού όπως – θεωρείται – θα έπρεπε να έχουν «άσυλο» για τα πάντα. Είναι χρόνια γνωστή η παρακολούθηση αντιεξουσιαστών, που κανένας όμως δεν αναγνωρίζει ως παράνομη ή ανήθικη αφού γίνεται για την «προστασία» του εθνικού κορμού.

Ζούμε τις ημέρες μας, έχοντας μία ακροδεξιά κυβέρνηση να κυβερνά τη χώρα. Δολοφονεί μετανάστ(ρι)ες, χειροκροτεί την ελληνική αστυνομία για το πως εξουσιάζει και ελέγχει τους πάντες και τα πάντα, μέσα στα πανεπιστήμια, στους δημόσιους χώρους, ακόμη και στα τηλέφωνα μας. Σύντροφοι και συντρόφισσες βρίσκονται ή βρισκόντουσαν φυλακισμένοι χωρίς λόγο, μόνο και μόνο για την αγωνιστική τους δράση ενάντια σε κράτος και εξουσία (βλ. Πάνος Καλαϊτζης), όταν από την άλλη, παιδεραστές και βιαστές, όπως είναι ο Λιγνάδης και ο Φιλιππίδης, βρίσκονται αυτή τη στιγμή ελεύθεροι.

Ο φασισμός και ο ρατσισμός έχει μετατραπεί και ενσωματωθεί μέσα στους ίδιους τους θεσμούς και το κράτος. Ρητορικές μίσους ενάντια σε μετανάστ(ρι)ες και σε όποιον δεν συμμορφώνεται με βάση τα μοντέλα της κυβέρνησης εξαπολύονται καθημερινά από τα έδρανα της Βουλής, από κυβερνητικούς εκπροσώπους και από τους ίδιους τους υπουργούς. Οι αστυνομικές δυνάμεις ελέγχουν και δέρνουν οποιονδήποτε δεν τους αρέσει η φάτσα τους.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή ελέγχου, κρατικής καταστολής και τις πολιτικές θανάτου. Θα είμαστε αλληλέγγυα σε όλα τα καταπιεσμένα κομμάτια αυτής της κοινωνίας, για τον Φύσσα , τον Λουκμάν, και όλους/ όλες τις μετανάστ(ρι)ες που έχουν δολοφονηθεί από το το φασιστικό η κοινώς για εμάς δημοκρατικό καθεστώς.

– Παρασκευή 16/9, στις 20:30, προβολή του ντοκιμαντέρ «Φασισμός Α.Ε» στη Κατάληψη στο Μπίνειο.

– Σάββατο 17/9, στις 11:00, συγκέντρωση στη Πλατεία Σαπφούς.

ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΕ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙ

Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ… ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Ή ΦΟΒΟΣ ;

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΛΈΣΒΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ

ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Ή ΘΑ ΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

Κατάληψη στο Μπίνειο

https://mpineio.vrahokipos.net/afises/2022/09/7541

Μοιραστείτε το άρθρο