Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/στις μετανάστ(ρι)ες του Ελαιώνα, Πέμπτη 8/9 στις 18:00 στο καμπ του Ελαιώνα

Μετά την κηδεία του Βαρές Αλί, σωματεία, αντιρατσιστικές κινήσεις , συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 8/9, 6μμ στη δομή προσφύγων του Ελαιώνα, Αγίου Πολυκάρπου 85

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 6ΜΜ, ΠΥΛΗ ΔΟΜΗΣ ΕΛΑΙΩΝΑ, ΑΓΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ 85

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΤΕΓΗ, ΑΣΥΛΟ, ΥΓΕΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Την Τετάρτη 31 Αυγούστου, ο Βαρές Αλί Μοχάμεντ, άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς, αβοήθητος από γιατρό, μέσα στη δομή προσφύγων του Ελαιώνα, στις 3πμ. Το ασθενοφόρο έφτασε πολύ αργά, σε αντίθεση με τα ΜΑΤ και την ΟΠΚΕ, που καταφθάνουν σε ελάχιστα λεπτά όταν καλούνται για να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις των προσφύγων. Μέσα στα σκοτάδια, την ίδια ώρα, ο Μηταράκης είχε στείλει πολυάριθμη ομάδα αστυνομικών για να επιβάλουν άλλη μια αναγκαστική μετακίνηση προσφύγων σε καμπ έξω από την πόλη!

Είναι μια δολοφονία! Γιατρός δεν υπήρχε, αλλά ούτε και παρακολούθηση των διαμενόντων προσφύγων, προσφυγισσών και των παιδιών από κοινωνικές υπηρεσίες, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και διερμηνείς, αφού οι απολύσεις της ΕΑΤΑ του Δήμου της Αθήνας, στις 30 Ιούνη, τους έστειλαν στην ανεργία. Έχουν το θράσος να απειλούν την σύζυγο του Βαρές Αλί με σύλληψη για απέλαση, χωρισμό από τα τρία παιδιά της αντί να της δώσουν αμέσως σπίτι, χαρτιά και στήριξη για τη διαβίωση της οικογένειας.

Η εγκληματική πολιτικής της εκκένωσης της δομής του Ελαιώνα σκοτώνει. Έχει μετατρέψει τη ζωή στη δομή του Ελαιώνα σε κόλαση, τα παιδιά ξεκόβονται από τα σχολεία και οι πρόσφυγες εκβιάζονται για να αποδεχτούν ξεριζωμό σε άλλα καμπ, ακόμη και με απειλή μη απόδοσης εγγράφων και διαβατηρίων! Είναι η ίδια πολιτική της αποτροπής και των pushbacks που άφησε τη μικρή Μαρία να πεθαίνει στα κλειστά σύνορα, τσιμπημένη από σκορπιό σε νησίδα στον Έβρο.

Η απανθρωπιά της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη δεν έχει τέλος. Προσπαθούν να επιβάλουν με τη βία των ΜΑΤ και συλλήψεις αλληλέγγυων την αναγκαστική εκκένωση. Είναι απαράδεκτη η ταυτόχρονη διακοπή του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, της φιλοξενίας σε σπίτια, που αφήνει την Αθήνα χωρίς καμία δομή φιλοξενίας των προσφύγων, οδηγώντας εκατοντάδες στην αστεγία. Θέλουν να «εξευγενίσουν» την περιοχή, όπως τα Εξάρχεια, να εκτοπίσουν όλους τους φτωχούς κατοίκους του Ελαιώνα και του Βοτανικού, τους ρακοσυλλέκτες με τα παζάρια τους, τους παλιατζήδες, τους εργαζόμενους στις μεταφορικές και τους Ρομά για να χαρίσουν το φιλέτο στις εταιρίες κερδοσκοπίας και στο φαραωνικό γήπεδο της ΠΑΕ ΠΑΟ. Ο Βαρές Αλί είχε και αυτός το καροτσάκι του που μάζευε χαρτί και σίδερο για να ζήσει την οικογένεια του. Η ζωή του, οι ζωές των φτωχών και των προσφύγων δεν μετράνε, μετράνε τα κέρδη της «ανάπτυξης» για χάρη των μεγαλοκαρχαριών του πλούτου.

Χρειάζεται να βάλουμε τέλος στον εκτοπισμό των προσφύγων από την περιοχή του Ελαιώνα. Να δοθεί τέλος στις συνεχείς προσπάθειες κυβέρνησης και δήμου να εκκενώσουν με βία τη δομή.

Οι πρόσφυγες μπορούν να ζωντανέψουν την γειτονιά του Βοτανικού, όπως το έκαναν οι πρόσφυγες, που ήρθαν πρώτοι στην περιοχή μετά το 1922. Χρειάζονται ανθρώπινες συνθήκες ζωής στη δομή του Ελαιώνα, να χτιστούν οικίες η να παραχωρηθούν διαμερίσματα και όχι να ζουν σε κοντέινερ. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα να έχουν αξιοπρεπείς κατοικίες μέσα στην πόλη, εντός του αστικού ιστού.

Όλα τα παιδιά, τώρα, χωρίς κανένα αποκλεισμό, να εγγραφούν στα σχολεία της γειτονιάς και να συνεχίσουν το ταξίδι στη γνώση και τη ζωή. Να μην εκδιωχθούν από τα σχολεία στα οποία πηγαίνουν.

Να πάρουν έγγραφα νομιμοποίησης, άσυλο, και διαβατήρια για να επιλέξουν την παραμονή στη χώρα ή τη μετακίνηση σε άλλες χώρες. Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι της ΕΑΤΑ και να υπάρξει ιατρική φροντίδα και συνθήκες υγιεινής σε 24ωρη βάσης στον Ελαιώνα. Τέρμα στις επιχειρήσεις σκούπα της Αστυνομίας. ΑΜΚΑ για όλους. Να δοθεί ξανά το cash card στους πρόσφυγες. Δουλειά με ίσα δικαιώματα.

Να παρέμβει άμεσα η δικαιοσύνη και να αποδοθεί η ευθύνη για την δολοφονική αδιαφορία απέναντι στο συμβάν και την αποψίλωση της δομής από το αναγκαίο προσωπικό, που είναι οι κύριες αιτίες θανάτου του άτυχου πρόσφυγα. Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και όλη η αντιμεταναστευτική πολιτική της Κυβέρνησης, η δημαρχία του Δήμου της Αθήνας και η διοίκηση της δομής είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση της δομής και άρα υπεύθυνοι για τον θάνατο τους Βαρές Αλί Μοχάμεντ.

Απαιτούμε να ξηλωθεί ο παραμηχανισμός του Υπουργείου που ενορχηστρώνει τις διώξεις των προσφύγων, εκβιάζει τους πρόσφυγες και ποινικοποιεί την αλληλεγγύη. Να ξηλώσουμε συνολικά τις ρατσιστικές πολιτικές της κυβέρνησης που κλιμακώνουν την επίθεση με τα αίσχη των επαναπροωθήσεων και τις δολοφονίες στον Εβρο, όπως της πεντάχρονης Μαρίας, με την πλήρη κατάργηση του δικαιώματος στο άσυλο, να βάλουμε φρένο στο πολύχρονο, διαρκή πόλεμο κατά των προσφύγων και των μεταναστών

Η σύσκεψη σωματείων και αντιρατσιστικών κινήσεων για τη συνέχιση της κινητοποίησης ενάντια στην ρατσιστική εκκένωση του Ελαιώνα, που έγινε το Σάββατο 3/9, στη Γεωπονική καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα για να μπει τέλος στη δολοφονική εκστρατεία της κυβέρνησης με Συγκέντρωση αλληλεγγύης και πορεία στη γειτονιά, την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη, στις 6μμ, στην είσοδο της δομής, Αγίου Πολυκάρπου 85.

Καλούμε τις κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κοινότητες μεταναστών, τις δημοτικές κινήσεις και τις συλλογικότητες στις γειτονιές να στηρίξουν την κινητοποίηση της Πέμπτης 8/9 με δυναμική μαζική συμμετοχή.

Αρχικά καλούν:

Πρόσφυγες και προσφύγισσες της δομής του Ελαιώνα, Ε ΕΛΜΕ, ΚΕΕΡΦΑ, ΣΥΠΡΟΜΕ, Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η Ενότητα», Ιρανοί πολιτικοί πρόσφυγες, Σύλλογος Ρακοσυλλεκτών Ρομά «Η Αλληλεγγύη», Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού- Σεπολίων- Ακαδημίας Πλάτωνος, Πρωτοβουλία Κοινωνικών Λειτουργών


Για την κηδεία του πακιστανού Wares Ali & Κάλεσμα σε διαδήλωση ενάντια στην κρατική δολοφονία του και στην προσπάθεια εκκένωσης του Ελαιωνα, την Πέμπτη στις 6μμ.

Τη Πεμπτη 8 σεπτεμβρη και 6μμ, καλείται συγκέντρωση στο camp του Ελαιώνα (Αγίου Πολυκάρπου 85) και πορεία-διαδηλωση από συλλογικότητες και αλληλέγγυους/ες, ως απάντηση στη κρατική δολοφονία του πακιστανού ρακοσυλλέκτη Wares Ali, για την οποία ευθύνονται η διοίκηση του camp του Ελαιώνα, όπου αυτός έμενε με την οικογένειά του, το Υπουργείο Μετανάστευσης, η κυβέρνηση, o διαχρονικός πόλεμος κατά των μεταναστ(ρι)ών του ελληνικού Κράτους. Θα ακολουθήσει κείμενο του καλέσματος.

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα, άτομα που στέκονται, δρόμος και οδός

Solidarity With Migrants


Φασιστική επίθεση κατά μετανάστη ντελιβερά στον Άγιο Παύλο και κάλυψη από την ΕΛΑΣ του Θεδωρικάκου

Δώδεκα ράμματα στο κεφάλι και πολλαπλά τραύματα στο σώμα του μετανάστη εργάτη Μαλίκ Αλί, 45 ετών, πατέρα 4 παιδιών, άφησε τάγμα εφόδου φασιστοειδών που του επιτέθηκε το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη στη Πλατεία Αγίου Παύλου.

Ο Μαλίκ Αλί, ντελιβεράς της WOLT, βρίσκονταν σπίτι του με αναρρωτική άδεια από ατύχημα στη δουλειά. Βγήκε από το σπίτι του αργά το βράδυ για να πάρει αναψυκτικά από περίπτερο στην Πλατεία Αγίου Παύλου.

Στην Οδό Χίου στο ύψος της πλατείας ομάδα τεσσάρων ατόμων βρίσκονταν εκεί με μηχανάκια και μόλις τον εντόπισαν κινήθηκαν επιθετικά προς το μέρος του, με δύο άτομα να παίρνουν ρόπαλα που τα είχαν στην πλατεία.

Του φώναξε ένας: “Τι γυρεύεις εδώ; Σήκω φύγε.” Άρχισαν να τον χτυπάνε σαν αγέλη, καταφέροντας του δυνατά χτυπήματα στο κεφάλι, ρίχνοντας τον κάτω και κλωτσώντας τον στα χέρια, την πλάτη και τα πόδια. Όταν τον χτύπαγαν ένας φώναξε: “Μαλάκα μαύρε, θα σε γαμήσουμε”.

Το αίμα έτρεχε σε όλη του την πλάτη.

Η αστυνομία ήρθε σε ελάχιστο χρόνο καθώς όπως είπε κάποιος παρευρισκόμενος στον Μαλίκ Αλί οι ίδιοι μαζί με άλλους είχαν επιτεθεί μόλις πιο πριν σε μετανάστες από το Μπαγκλαντές που καθόντουσαν σε μίνι μάρκετ. Η Αστυνομία βρήκε τον αιμόφυρτο Μαλίκ Αλί ο οποίος αμέσως υπέδειξε τους δράστες που βρίσκονταν εκεί και επέμενε να συλληφθούν.

Η Αστυνομία προσήγαγε τόσο το θύμα όσο και τους δράστες τους οποίους συνόδευσαν με την μηχανή τους στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

Εκεί ο Μαλίκ Αλι ζήτησε να γίνει μήνυση ενώ οι αστυνομικοί του υποδείκνυαν να μην προχωρήσει σε αυτό γιατί και οι άλλοι θα του έκαναν μήνυση… Του υπέδειξαν να έρθει την επόμενη μέρα το πρωί.

Η Αστυνομία άφησε δράστες και θύμα να φεύγουν την ίδια ώρα. Ο Μαλίκ Αλί έφυγε αλλά επέστρεψε ξανά στο ΑΤ Ομονοίας καθώς αντιλήφθηκε αρκετά κοντά παρουσία φασιστών. Ζήτησε στο ΑΤ να κληθεί ασθενοφόρο για να τον πάει στο νοσοκομείο αφού το αίμα έτρεχε ασταμάτητα. Γιατί δεν το είχαν πράξει αυτό άραγε πιο πριν; Απλά, επιδίωκαν να λήξει το περιστατικό με μια ψεύτικη συγνώμη των φασιστών την οποία δεν δέχονταν ο Μαλίκ Αλί…

Την επομένη, επισκέφθηκε το πρωί το ΑΤ Ομονοίας και όταν δήλωσε ότι θέλει να κάνει μήνυση του ζήτησαν να έρθει ξανά στις 10μμ το βράδυ…για να βρει τον ίδιο αστυνομικό που είχε πάρει τις καταθέσεις!!!

Αποκορύφωση σήμερα της κάλυψης της ΕΛΑΣ του Θεοδωρικάκου στους φασίστες: ο δικηγόρος επισκέφθηκε στις 3μμ το ΑΤ Ομόνοιας ζητώντας να του δοθεί το απόσπασμα από το βιβλίο συμβάντων ώστε να γίνει σήμερα μήνυση κατά των φασιστών( με τα ονόματα τους) και η απάντηση ήταν θα το πάρετε σε 10 μέρες!!! Η συνεργασία φασιστών ΕΛΑΣ αναβιώνει.

Όπως, μας δήλωσε, ο αδελφός του είχε πέσει θύμα των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, το 2012, στην ίδια περιοχή όταν οι περιπολίες των ναζί του Μιχολαλολιάκου και του Κασιδιάρη σκορπούσαν το τρόμο, μαχαίρωναν μετανάστες, έσπαγαν καταστήματα, έβαζαν φωτιά σε χώρους θρησκευτικής λατρείας.

Με παρέμβαση δικηγόρου ο Μαλίκ Αλί θα καταθέσει μήνυση στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας.

Οι επιθέσεις των φασιστών κατά μεταναστών εργατών έχουν πυκνώσει καθώς η κυβέρνηση με τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ, με αρκετή ένταση στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, η επιχείριση εκκένωσης του Ελαιώνα και τα δολοφνικά pushbacks στα σύνορα, έχουν ανοίξει την όρεξη στους φασίστες. Η κυβέρνηση των υποκλοπών τους κάνει πλάτη διαρκώς για να διασωθεί στις εκλογές.

Είναι ώρα να βάλουμε φρένο στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις στα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Θα δώσουμε την απάντηση μας με την κλιμάκωση των αγώνων. Την Πέμπτη 8/9 στις 6μμ στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στη πύλη της δομής του Ελαιώνα, για να μην θρηνήσουμε ξανά νεκρούς πρόσφυγες, για να μην κλείσει η δομή του Ελαιώνα. Την Κυριακή 18/9, στις 5.30μμ στο μνημείο του Παύλου Φύσσα και την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 8.30πμ στο Εφετείο όπου συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, για να μείνουν για πάντα στη φυλακή οι δολοφόνοι και να μην δούμε ξανά στο δρόμο φασίστες δολοφόνους.

Καλούμε το ΕΚΑ, το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής, το ΣΒΕΟΔ να καταγγείλουμε τους φασίστες υπερασπίζοντας τον κοινό αγώνα ντόπιων και μεταναστών για μια καλύτερη ζωή.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ “Η ΕΝΟΤΗΤΑ”


Στηρίζουμε την κινητοποίηση που έχει καλεστεί από την πακιστανική κοινότητα, το Solidarity with Migrants και άλλες συλλογικότητες, για αύριο Πέμπτη στις 6μμ στο καμπ του Ελαιώνα, ενάντια στην κρατική δολοφονία του Wares Ali και την επιχειρούμενη εκκένωση του καμπ.

Open assembly against pushbacks & border violence


Ενάντια στις επαναπροωθήσεις, τους φράχτες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης,τις εκδιώξεις και τις δολοφονίες

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Το ελληνικό κράτος, ως συνοριοφύλακας της Ευρώπης-Φρούριο, διαχρονικά ακολουθεί και εκφράζει με τον πιο εμφατικό τρόπο την αντιμεταναστευτική πολιτική που αντιπροσωπεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα πολιτικά και οικονομικά αφεντικά επιχειρούν μία, άνευ όρων, επίθεση εναντίον των λαών της καπιταλιστικής περιφέρειας μέσα από πολέμους, στρατιωτικές επιχειρήσεις, ανατροπή καθεστώτων και την επιβολή νέων με στόχο τον έλεγχο ολόκληρων περιοχών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και την εκμετάλλευση ολόκληρων πληθυσμών, καταδικάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους στην εξαθλίωση, τη φτώχεια, τις αρρώστιες και τον ξεριζωμό. Την ίδια στιγμή το ελληνικό κράτος, από τον φράχτη του Έβρου και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, μέχρι τα ναυάγια στο Αιγαίο και τις παράνομες επαναπροωθήσεις διευρύνει την δολοφονική στρατηγική του.

Τον τελευταίο χρόνο, η άνοδος των εξαναγκαστικών επιστροφών με τη χρήση βίας σηματοδοτεί την συνέχιση της απάνθρωπης, εξευτελιστικής και ταπεινωτικής μεταχείρισης των προσφύγων και μεταναστών, με κλοπές προσωπικών αντικειμένων, ξεγυμνώματα, ξυλοδαρμούς ως και απαγωγές σε παράνομα κέντρα κράτησης μέχρι την επίσης παράνομη επαναπροώθησή τους. Το ελληνικό καθεστώς με τη συνδρομή του δολοφονικού μηχανισμού της Frontex επιχειρεί την παρεμπόδιση και βύθιση βαρκών και πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες και ευθύνεται για το θάνατο εκατοντάδων μεταναστών και αγνοούμενων στα νερά του Αιγαίου, μεταξύ των οποίων παιδιά και βρέφη. Με πιο πρόσφατα τα ναυάγια στη Ρόδο όπου αγνοούνται 50 άνθρωποι, στη Χίο στις ακτές της οποίας ξεβράστηκαν 3 νεκροί πρόσφυγες και στα Κύθηρα όπου 180 περίπου μετανάστες επί σειρά ημερών δεν έλαβαν ούτε τα στοιχειώδη αγαθά για την επιβίωσή τους παρά μόνο όσα συγκεντρώθηκαν από αλληλέγγυο κόσμο που βρισκόταν στο νησί. Ενώ στις 6/9 έγινε γνωστός ο θάνατος ενός 4χρονου κοριτσιού από ασιτία και αφυδάτωση σε βάρκα με 61 πρόσφυγες στα νότια της Κρήτης, η οποία επί μέρες εξέπεμπε sos, χωρίς καμία ανταπόκριση από το ελληνικό κράτος.

Όπως ακριβώς στα υδάτινα σύνορα έτσι ακριβώς η ίδια θανατοπολιτική εφαρμόζεται και στο χερσαίο βόρειο σύνορο του Έβρου όπου ελληνικό και τούρκικο κράτος εργαλειοποιούν ανθρώπινες ψυχές για τα δικά τους πολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα. Το τελευταίο περιστατικό αφορά ομάδα 40 περίπου μεταναστών που επιχείρησαν να περάσουν τον ποταμό του Έβρου και συνάντησαν τους δολοφόνους της ελληνικής συνοριοφυλακής, οι οποίοι τους έστειλαν πίσω και τους παράτησαν σε μία νησίδα του ποταμού, με τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο ενός 5χρονου κοριτσιού από τσίμπημα σκορπιού. Παράλληλα, στο εσωτερικό της χώρας επιχειρείται η διαρκής και με σκληρότερους όρους απομόνωση των προσφύγων και μεταναστών από τον κοινωνικό ιστό και ο εγκλεισμός τους σε δομές και στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να επιβιώσουν στοιβαγμένοι κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, χωρίς τροφή, περίθαλψη και στέγη. Από τις 18 Αυγούστου η ελληνική αστυνομία σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής ξεκίνησαν μια σειρά από βίαιες εκδιώξεις μεταναστών στο στρατόπεδο του Ελαιώνα με σκοπό το οριστικό κλείσιμο του camp. Τα ξημερώματα της Τετάρτης 31 Αυγούστου ο 52χρονος Wares Ali, μετανάστης από το Πακιστάν και πατέρας 3 παιδιών, χάνει τη ζωή του από καρδιακή προσβολή περιμένοντας για ώρες το ασθενοφόρο. Όπως καταγγέλουν και οι ίδιοι οι πρόσφυγες και μετανάστες αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό, καθώς έχουν προηγηθεί άλλα δύο παρόμοια, όπου μετανάστες έχασαν τη ζωή τους επειδή δεν τους παρέλαβε ποτέ ασθενοφόρο. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στον Ελαιώνα είναι τραγική, με εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες ανάμεσα στους οποίους βρέφη και παιδιά να μην έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά λόγω της παύσης των χρηματοδοτήσεων και της εξαφάνισης των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνταν εντός του camp.

Η εδραίωση της φυσικής και ηθικής εξόντωσης των προσφύγων και μεταναστών που αναζητούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, είναι απόρροια της ευρωπαϊκής ολοκληρωτικής πολιτικής και αποτυπώνει τη δολοφονική στρατηγική των κρατών απέναντι στους αδύναμους και τους κατατρεγμένους. Από την πλευρά μας ως αναρχικές/οί, ως κομμάτι των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων αντιστεκόμαστε στη ρατσιστική και εγκληματική πολιτική του κράτους απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες. Να διεκδικήσουμε ντόπιοι και μετανάστες την ελεύθερη πρόσβαση όλων μας στα κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία, τροφή, στέγαση) και να οξύνουμε τον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς κράτη, σύνορα και εκμετάλλευση.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη, camp Ελαιώνα (Αγίου Πολυκάρπου 85), 18.00

Συνέλευση αναρχικών για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση

Μοιραστείτε το άρθρο