Συγκεντρώσεις υπεράσπισης του ασύλου και κατά της αστυνομοκρατίας στα Πανεπιστήμια, Τρίτη 6/9 στις 11:00 στη Σχολή Θετικών Επιστημών και στις 12:00 στην Πρυτανεία (Α.Π.Θ.)

Καθώς η κυβέρνηση προχώρησε σε άμεση εφαρμογή της εξαγγελίας για τη λειτουργία της Πανεπιστημιακής αστυνομίας σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ, πλήθος φοιτητ(ρι)ών συγκεντρώθηκε στην προσπάθειά να προστατευτεί ο δημόσιος και ελεύθερος χαρακτήρας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ο νόμος Κεραμέως και η αστυνομοκρατία που έχει επιβληθεί στα ελληνικά πανεπιστήμια στοχεύουν στη συντριβή των φοιτητ(ρι)ών και της κοινωνίας συνολικά, στον αποκλεισμό των λαϊκών στρωμάτων από την εκπαίδευση και στην μετατροπή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε επιχείρηση, προσβάσιμη μόνο στους λίγους και εκλεκτούς. Σύσσωμο το φοιτητικό κίνημα είναι έτοιμο να απαντήσει στον αυταρχισμό κράτους-κυβέρνησης και να προστατέψει τα κεκτημένα ετών και αγώνων. Στην Αθήνα από τις 8:00 έχει καλεστεί συγκέντρωση στην πύλη του ΕΚΠΑ και στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση αλληλεγγύης στη ΣΘΕ στις 11:00 και στις 12:00 στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου.


ΕΞΩ ΟΙ ΟΠΠΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑ – ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Η καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου συνεχίζει να εφαρμόζεται από το κράτος και από τις επιταγές των επιχειρηματικών συμφερόντων. Το θησαύρισμα των λίγων και η συσσώρευση κεφαλαίου στα χέρια των οικονομικών ελίτ, απαιτεί την καταστολή των αγωνιζόμενων και αντιστεκόμενων τμημάτων της κοινωνίας, όπως οι φοιτητές και οι φοιτήτ(ρι)ες, οι οποίοι έχουν πρωτοστατήσει πολλές φορές σε ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες ενάντια στη φτώχεια, την καταστολή, την εκμετάλλευση και τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές του ελληνικού κράτους και κεφαλαίου. Οι διαδοχικές εισβολές και η στρατοπέδευση της αστυνομίας στο ΑΠΘ, με το πρόσχημα της κατασκευής βιβλιοθήκης(εκεί όπου υπήρχαν ήδη βιβλιοθήκες και μία πολιτική κατάληψη), ακολουθήθηκαν την Δευτέρα 5/9/22, από την στρατοπέδευση του νέου αστυνομικού σώματος των ΟΠΠΙ στο ΕΚΠΑ στην Αθήνα. Η προσπάθεια της μετατροπής των σχολών σε εταιρείες που λειτουργούν με σχέσεις κόστους-όφελους και αντιμετωπίζουν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες σαν οικονομικά βάρη στην καλύτερη και στην χειρότερη σαν καταναλωτές, δεν βρίσκει την κοινωνική νομιμοποίηση που θα ήθελε η κυβέρνηση. Για το λόγο αυτό επιστρατεύει, προσλαμβάνει και εκπαιδεύει μπάτσους που θα καταστείλουν τις δίκαιες αντιδράσεις του αγωνιζόμενου κόσμου, των φοιτητ(ρι)ών και των φοιτητικών συλλόγων. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και οι δεκάδες χιλιάδες μαθητές που αφήνει εκτός ΑΕΙ, τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, η αμφισβήτηση της ελεύθερης σίτισης και στέγασης για όλους/ες, πάει χέρι-χέρι με την ακρίβεια και το δυσθεώρητο κόστος ζωής. Καθαυτό τον τρόπο, η αστική τάξη επιδιώκει να φορτώσει άλλη μία κρίση του καπιταλιστικού συστήματος στους καταπιεσμένους και στην κοινωνική βάση, ευρύτερα. Δεν ζούμε για να σπουδάζουμε, να δουλεύουμε και να γεμίζουμε τις τσέπες των αφεντικών, όπως καναλάρχες, εφοπλιστές, πετρελαϊκοί όμιλοι, πολιτικοί κ.ά., οι οποίοι πλουτίζουν εις βάρος μας. Διεκδικούμε τους φυσικούς μας κοινωνικούς χώρους και καλύτερους όρους διαβίωσης και οραματιζόμαστε μια κοινωνία αλληλεγγύης και κοινοκτημοσύνης της γνώσης και των αγαθών, της παραγωγής.

Συγκέντρωση υπεράσπισης του Ασύλου και ενάντια στην παρουσία μπάτσων στις σχολές, Τρίτη, 11:00 ΣΘΕ

ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ, ΟΠΠΙ, ΟΠΚΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ 4777 ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΦΡΑΓΜΟΙ

ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Αυτόνομο Σχήμα Φυσικού


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ 6/9, 11:00 ΣΘΕ
Έπειτα από τις πρωινές δηλώσεις και εξαγγελίες εγκαταστασης των ΟΠΠΙ στο ΕΚΠΑ, το κράτος αποφασίζει άμεσα την ενεργοποίησή τους.
ΟΠΠΙ συνοδευόμενοι από πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις, κλούβες, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ παρελαύνουν εμπρός της πύλης της Ούλωφ Πάλμε στο ΕΚΠΑ και της πύλης Κοκκινοπούλου στο ΕΜΠ.
Την ίδια στιγμή, στο ΑΠΘ, εξακολουθεί να υπάρχει κλούβα των ΜΑΤ στο στέκι του βιολογικού και τουρνικε στην πρυτανεία, ενώ εξαγγελίες μιλάνε για την είσοδο των ΟΠΠΙ στις αρχές του Οκτώβρη.
Δύο χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου 4777, ο αγώνας ενάντια στο σύγχρονο πανεπιστήμιο της αποστείρωσης και της καταστολής παραμένει ζωντανός.
Δε θα αφήσουμε τις σχολές μας να γίνουν στρατόπεδα των σωμάτων ασφαλείας.
Η είσοδος των ΟΠΠΙ να μας βρει στις συνελεύσεις, στις καταλήψεις, στις διαδηλώσεις και στις συγκρούσεις.
Το κράτος έκανε την κίνησή του, να βγούμε οργανωμένα και αδιαμεσολαβητα στην αντεπίθεση, υπερασπιζόμενοι/ες το άσυλο και τα κεκτημένα αγώνα μας.
Αλληλεγγύη στους/ις φοιτητές/ριες που αγωνίζονται
Το άσυλο ανήκει σε όλη την κοινωνία, έξω από το campus μπάτσοι και μαφία
Αυτοοργάνωση αντίσταση αλληλεγγύη
Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους
Αναρχική Συνέλευση Φοιτητ(ρι)ών Quieta Movere

Λίγη ώρα μετά τα πρώτα άρθρα που ανακοίνωσαν την ενεργοποίηση της ΟΠΠΙ, αστυνομικές δυνάμεις (ΟΠΚΕ, ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ και ΟΠΠΙ) εμφανίζονται στην κεντρική πύλη του ΕΚΠΑ στην Ούλωφ Πάλμε και στην πύλη της Κανελλοπούλου στο ΕΜΠ. Στο μεταξύ στο ΑΠΘ υπάρχει ακόμα κλούβα των ΜΑΤ στο στέκι του βιολογικού, τουρνικέ στην πρυτανεία και ανακοινώσεις λένε για είσοδο των ΟΠΠΙ στις αρχές Οκτώβρη.

Ακολούθησε μαζική συγκέντρωση, η οποία χτυπήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η κίνηση αυτή είναι πλήρως εναρμονισμένη με τη γενικότερη λογική της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης: •Εντατικοποίηση, πειθάρχηση και στοχοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
•Κλειδώματα των πανεπιστημιακών χώρων, κατάργηση του ασύλου, πανεπιστημιακή αστυνομία ΟΠΠΙ, έλεγχοι, κάμερες, τουρνικέ, κάρτες εισόδου και face control.
•Μείωση των εισακτέων και ταξικοί φραγμοί, ισοτίμηση των πτυχίων των δημοσίων πανεπιστημίων με τα πτυχία των ιδιωτικών κολλεγίων και αξιολόγηση – συγχώνευση πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Διάσπαση των πτυχίων και ολοένα και μεγαλύτερη κατάργηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, απλήρωτες πρακτικές, πειθαρχικά συμβούλια, διαγραφές φοιτητ(ρι)ών στο ανώτατο όριο φοίτησης, ελάχιστη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση είναι μια επίθεση στις ζωές μας που συμπληρώνει τις επιθέσεις που δεχόμαστε συνολικά:
Ρεύμα, στέγαση, τρόφιμα, καύσιμα, ακρίβεια.

Σε αυτή λοιπόν την αποπνικτική συνθήκη να οργανωθούμε στη βάση και να μην αρκεστούμε στα ελάχιστα. Να σταθούμε εμπόδιο στα σχεδια τους. Δε θα παραδόσουμε τις σχολές και τις ζωές μας στα χέρια του κράτους και των ένοπλων δολοφόνων του. Αγωνιζόμαστε αυτοοργανομένα ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση με γενικές συνελεύσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις.

Το άσυλο ανήκει σε όλη την κοινωνία

Κάτω ο νόμος 4777 – έξω οι μπάτσοι από τις σχολες

Οργάνωση στην βάση από τους φοιτητές
Εστίες αγώνα να γίνουν οι σχολές

Αυτοοργανωμένο σχήμα αρχιτεκτονικής


Μοιραστείτε το άρθρο