Ανακοινώσεις οργανώσεων, κομμάτων, σωματείων, συλλογικοτήτων για την άγρια καταστολή στη Μαλαματίνα. 24ωρη απεργία Πέμπτη 1/9 οι εργαζόμενοι στο νομό Θεσσαλονίκης

Σε ανακοινώσεις συμπαράστασης και καταγγελίες προχώρησαν σωματεία, οργανώσεις, κόμματα, συλλογικότητες, ενώσεις κ.α. μετά τη βίαιη καταστολή και την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στους απεργούς εργαζόμενους και αλληλέγγυους στο εργοστάσιο της Μαλαματίνα στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Η αστυνομία ακολουθώντας τις εντολές του εισαγγελέα και της εταιρείας όπως δήλωσαν μπροστά στις κάμερες των δημοσιογράφων, προχώρησαν σε ξυλοδαρμούς και συλλήψεις ώστε να περάσουν απεργοσπάστες μέσα στο χώρο του εργοστασίου. Ο δίκαιος αγώνας των εργαζόμενων συνεχίζεται με 24ωρη απεργία να έχει προκηρυχθεί για αύριο Πέμπτη 1/9 και να καλείται η κοινωνία της Θεσσαλονίκης να στηρίξει τον αγώνα.


Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καταδικάζει την επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος εργαζομένων- απεργών της «Οινοποιίας Μαλαματίνα» σήμερα το πρωί έξω από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Αποτέλεσμα της επίθεσης και των χημικών ήταν να τραυματιστούν πολλοί εργαζόμενοι, μεταξύ αυτών και μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας και του Σωματείου Εργαζομένων.

Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στην «Μαλαματίνα» εδώ και αρκετές εβδομάδες πραγματοποιούν απεργία αντιδρώντας στις απολύσεις που έχουν γίνει και την αντεργατική πολιτική που ακολουθεί η νέα ιδιοκτησία της ιστορικής επιχείρησης.

Οι εργαζόμενοι στην «Μαλαματίνα» τα τελευταία χρόνια υπέστησαν περικοπές στους μισθούς τους βάζοντας πλάτη για να κρατηθεί ζωντανή η εταιρία. Η επιχείρηση καταπάτησης κάθε κεκτημένου εργασιακού δικαιώματος, η τρομοκρατία, ο εκφοβισμός, η αυθαιρεσία και η παραβίαση κάθε έννοιας συλλογικής διαπραγμάτευσης από πλευράς των νέων ιδιοκτητών δεν θα περάσουν.

Η σημερινή επίθεση αποδεικνύει πως το πρόσφατο κάλεσμα της ιδιοκτησίας στους εργαζόμενους για διαπραγματεύσεις είναι προσχηματικό.

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, ζητά να σταματήσουν οι διώξεις και να ανακληθούν οι 15 απολύσεις.

Ο αγώνας των εργαζομένων της επιχείρησης «Μαλαματίνα» είναι αγώνας όλης της πόλης. Στηρίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων μας προκηρύσσοντας 24ωρη απεργία στον νομό Θεσσαλονίκης και συγκέντρωση αύριο Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 στις 7 π.μ. στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης


Αλληλεγγύη στους απεργούς – εργάτες της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Η κυβερνητική – εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει! 

  •  Κάτω τα χέρια από τους απεργούς  εργάτες της Μαλαματίνα
  • Η τρομοκρατία δεν θα περάσει !
  • Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες

Η κυβέρνηση, πιστή στις εντολές της εργοδοσίας της Μαλαματίνα,  έστειλε σήμερα το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ΜΑΤ και επιτέθηκαν ενάντια στους απεργούς εργάτες οιimage.png οποίοι περιφρουρούσαν τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις στην πύλη του εργοστασίου. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ ύστερα  από εισαγγελική εντολή  έριξαν  χημικά και κτύπησαν με ιδιαίτερη  βία απεργούς, συνδικαλιστές  από εργατικά σωματεία και αλληλέγγυους. Τραυμάτισαν τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζόμενων στην Μαλαματίνα, τον απειλούν με σύλληψη ενώ έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο και προχώρησαν σε προσαγωγή τουλάχιστον ενός αλληλέγγυου  αγωνιστή.

Κυβέρνηση και εργοδοσία κτυπώντας τους  αγωνιζομένους εργάτες της Μαλαματίνα στέλνουν  απειλητικό μήνυμα σε όλη την εργατική  τάξη και τον λαό για όσα σχεδιάζουν και  πρόκειται να έρθουν σε βάρος της ζωής όλων μας. Δεν θα τα καταφέρουν! Μπορεί να έμπασαν  σήμερα με την βία  μια χούφτα  απεργοσπάστες στο εργοστάσιο αλλά οι εργάτες θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και το κίνημα  αλληλεγγύης  θα μεγαλώσει.  Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, η νεολαία και συνολικά ο λαός μας δεν θα σκύψει το κεφάλι .

  • Καταδικάζουμε  την αντεργατική κυβερνητική πολιτική,  την  αστυνομική επίθεση  και  την εργοδοτική τρομοκρατία
  • Στεκόμαστε αλληλέγγυοι  στον αγώνα  των εργατών  της Μαλαματίνα  που υπερασπίζονται  το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια  και την ζωή
  • Απαιτούμε την άμεση  απελευθέρωση  των συλληφθέντων

κ.ο Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ (μ-λ)


Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα προσπάθεια καταστολής της απεργίας στη «Μαλαματίνα», σήμερα το πρωί, 31/8. Εισαγγελέας, πολυάριθμες δυνάμεις ΜΑΤ προσπαθούν με χημικά, ξύλο και συλλήψεις να βάλουν τους απεργοσπάστες μέσα στο εργοστάσιο. Κοντά 15 απεργοί και αλληλέγγυοι, κατά τη διάρκεια της επίθεσης των ΜΑΤ τραυματίστηκαν, ενώ συνελήφθη, αφού χτυπήθηκε, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της «Μαλαματίνας», Γιάννης Φραγγίδης. Κυβέρνηση, εργοδοσία, δικαστές και αστυνομία, σε κοινό μέτωπο, θέλουν να λυγίσουν τους εργάτες και να περάσουν δια πυρός και σιδήρου την πολιτική των απολύσεων, των ατομικών συμβάσεων, των πενιχρών μισθών. Προσπαθούν να επιβάλλουν το νόμο Χατζηδάκη. Οι εργάτες αποφασισμένοι συνεχίζουν. Το Μ-Λ ΚΚΕ δίνει μαζί τους και τη μάχη της περιφρούρησης και την ευρυτερη μάχη, για να νικήσουν.

Μ-Λ ΚΚΕ (Κ.Ο. Θεσσαλονίκης)


Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει την Κυβερνητική επίθεση με ΜΑΤ, βία και χημικά ενάντια στην απεργία των εργατών στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ στην Θεσσαλονίκη.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ  ξεπέρασε κάθε όριο και πέταξε κάθε πρόσχημα σήμερα το πρωί καθώς από τα χαράματα λειτουργεί ως προσωπικός «μπράβος» της εργοδοσίας, στέλνοντας τα ΜΑΤ και Εισαγγελέα να χτυπήσουν τους εργαζόμενους και να σπάσουν την απεργία στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Δηλαδή να σπάσουν τον αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν να γυρίσουν στην δουλειά οι 15 απολυμένοι συνάδελφοι τους. Έργο που έχουμε ξαναδεί στην ΚΟΣΚΟ.

Για αυτήν την εξέλιξη έχουν τεράστιες ευθύνες ο Υπουργός Εργασίας Χατζηδάκης και ο Υπουργός Ενέργειας Σκρέκας ενώ η κυβερνητική πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη καθώς πρόκειται για μια επιχείρηση που απέλυσε εργαζόμενους αφού με κυβερνητική εντολή της διαγράφηκαν τα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ως Εδώ! ΤΩΡΑ η Κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δυνάμεις καταστολής και να παρέμβει για την επιστροφή των απολυμένων!

Οι εργαζόμενοι δεν θα αποδεχτούμε να μας φορέσουν νέες αλυσίδες Κυβέρνηση, Χατζηδάκης, Σκρέκας, Εργοδοσία!

ΠΑΜΕ


Κυβέρνηση και εργοδοσία συνεχίζουν τις κατασταλτικές επιθέσεις απέναντι στους απεργούς στην Μαλαματίνα – Να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ από το εργοστάσιο

Με ΜΑΤ, χημικά, βία και καταστολή, αλλά και πούλμαν με απεργοσπάστες, προσπαθεί η Κυβέρνηση και η εργοδοσία να καταστείλουν τον αγώνα των απεργών στη «Μαλαματίνα» Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι παρά τις αυταρχικές και εκβιαστικές αυτές πρακτικές και μεθόδους της εργοδοσίας σε συνεργασία με το κατασταλτικό κράτος της Μητσοτάκης Α.Ε., παρά τις απολύσεις, τις μηνύσεις και τις διώξεις κατά συνδικαλιστών, παρά την παρουσία ισχυρών δυνάμεων καταστολής του κ. Θεοδωρικάκου, συνεχίζουν δυναμικά τον δίκαιο αγώνα τους.

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει αυτόν τον αγώνα των απεργών ενάντια στις απολύσεις και την επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας, τον αγώνα τους για την άμεση επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων και συναδελφισσών τους, τον αγώνα τους για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης. Καταγγέλλουμε τη νέα κανονικότητα της Κυβέρνησης που στερεί εργασιακά και συνταγματικά δικαιώματα όπως αυτό της συνδικαλιστικής ελευθερίας. Καταδικάζουμε τις πρακτικές της κυβερνητικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Απαιτούμε να απομακρυνθούν άμεσα τα ΜΑΤ από το εργοστάσιο, να σταματήσουν οι απεργοσπαστικές και τρομοκρατικές πρακτικές και να γίνουν δεκτά όλα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

ΜέΡΑ25


Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ και των υπόλοιπων δυνάμεων καταστολής στο εργοστάσιο «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» στη Θεσσαλονίκη απέναντι στους απεργούς – εργαζόμενους του εργοστασίου.

Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη λειτουργώντας ως «πορτιέρης» για την εργοδοσία, εφαρμόζοντας τον νόμο Χατζηδάκη, αντί να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, να τους επιτίθεται και να τους τραυματίζει θέλοντας να μπάσει μέσα τους απεργοσπάστες.

Έχουμε πείρα. Η εργατική τάξη δεν τρομοκρατείται γιατί έχει το δίκιο με το μέρος της. Εμείς παράγουμε τον πλούτο και μια χούφτα εκμεταλλευτές καρπώνονται τον ιδρώτα μας.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει ΤΩΡΑ τις δυνάμεις καταστολής και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας στο εργοστάσιο «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» όπως αυτά έχουν διατυπωθεί κατά τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα τους. Να γυρίσουν στη δουλειά οι 15 απολυμένοι συνάδελφοι.

Δεν τρομοκρατούμαστε, η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, στον αγώνα βρίσκεται η ελπίδα.

Εργατικό Κέντρο Πειραιά


«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου δηλώνει την συμπαράσταση και στήριξή του στον αγώνα των απεργών της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι διεκδικούν να επιστρέψουν στην εργασία τους 15 απολυμένοι συνάδελφοι.

Επίσης καταδικάζει την απαράδεκτη αστυνομική επιχείρηση στην οποία προέβη η Κυβέρνηση, η οποία έστειλε δυνάμεις των ΜΑΤ και Εισαγγελέα στο εργοστάσιο της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» προκειμένου να σπάσει την απεργία των εργατών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εργαζόμενοι.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου απαιτεί την άμεση απόσυρση των δυνάμεων των ΜΑΤ και την επιστροφή των απολυμένων συναδέλφων στην εργασία τους».

Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου


Καταδικάζουμε την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι της Μαλαματίνα από τις δυνάμεις καταστολής και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ξεπέρασε κάθε όριο και πέταξε κάθε πρόσχημα σήμερα το πρωί καθώς από τα χαράματα λειτουργεί ως προσωπικός «μπράβος» της εργοδοσίας, στέλνοντας τα ΜΑΤ και Εισαγγελέα να χτυπήσουν τους εργαζόμενους και να σπάσουν την απεργία στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ.

Χτυπούν το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν να γυρίσουν στη δουλειά οι 15 απολυμένοι συνάδελφοι τους. Την ίδια τακτική ακολούθησε η κυβέρνηση και στην COSCO, έφαγε όμως τα μούτρα της μπροστά την ενότητα και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων και του σωματείου τους, στο κύμα αλληλεγγύης που εκφράστηκε! Το ίδιο θα γίνει και τώρα!

Υπάρχουν τραυματίες εργαζόμενοι από την επίθεση των ΜΑΤ, για την οποία φέρει ευθύνη η κυβέρνηση που έστειλε ξανά αστυνομικές δυνάμεις για να υποστηριχθεί η εργοδοσία. Ο πρόεδρος του σωματείου τραυματίσθηκε από την ασπίδα αστυνομικού, ενώ όταν έπεσε κάτω δέχθηκε κλοτσιές. Αρκετοί απεργοί έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

Για αυτήν την εξέλιξη έχουν ακόμα τεράστιες ευθύνες ο Υπουργός Εργασίας Χατζηδάκης και ο Υπουργός Ενέργειας Σκρέκας, ενώ η κυβερνητική πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη καθώς πρόκειται για μια επιχείρηση που απέλυσε εργαζόμενους, αφού με κυβερνητική εντολή της διαγράφηκαν τα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία!

ΤΩΡΑ η Κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δυνάμεις καταστολής και να παρέμβει για την επιστροφή των απολυμένων!

Αλληλεγγύη στον αγώνα των απεργών!»

Εργατικό Κέντρο Νάουσας


Η τρομοκρατία δεν θα περάσει των εργατών η πάλη θα τη σπάσει!

Το ΔΣ της ΠΟΛ και η Κ.Δ. της Ε.Λ.Ε.Π.Α. καταγγέλλουν την αυταρχική επίθεση της εργοδοσίας της επιχείρησης «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» και της κυβέρνησης που επιστράτευσαν ΜΑΤ και Αστυνομία για να καταστείλουν και να τρομοκρατήσουν τους απεργούς εργάτες με τη χρήση βίας και χημικών , στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, στην Θεσσαλονίκη. Έχουν στόχο δηλαδή να σπάσουν τον αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν να γυρίσουν στην δουλειά οι 15 απολυμένοι συνάδελφοι τους. Αυτός είναι ο τρόπος που κράτος και εργοδοσία αντιμετωπίζουν τους εργάτες που αγωνίζονται.

Για αυτήν την εξέλιξη έχουν τεράστιες ευθύνες ο Υπουργός Εργασίας Χατζηδάκης και ο Υπουργός Ενέργειας Σκρέκας ενώ η κυβερνητική πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη καθώς πρόκειται για μια επιχείρηση που απέλυσε εργαζόμενους αφού με κυβερνητική εντολή της διαγράφηκαν τα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία!

Η κυβέρνηση,  η οποία  συνεχίζει το έργο που παρέλαβε από προηγούμενες και εφαρμόζει κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., φέρει  τεράστιες ευθύνες, καθώς μέσα από σειρά αντεργατικών νόμων, όπως το τερατούργημα Χατζηδάκη, λύνει ακόμα περισσότερο τα χέρια της εργοδοσίας να τσακίζει εργασιακά δικαιώματα, να χειροτερεύει τις συμβάσεις εργασίας, να προωθεί τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις, να ποινικοποιεί όσους σηκώνουν κεφάλι και αγωνίζονται.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας. Είμαστε δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων για να μην εφαρμοστούν οι αντεργατικές μεθοδεύσεις της εταιρείας αλλά και για να σπάσει η βία και τρομοκρατία της κυβέρνησης απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό.

Συνάδελφοι, κρατάτε γερά!!

Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας!

Απαιτούμε τώρα:

  • ΤΩΡΑ η Κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δυνάμεις καταστολής και να παρέμβει για την επιστροφή των απολυμένων!
  • Οι εργαζόμενοι δεν θα αποδεχτούμε να μας φορέσουν νέες αλυσίδες Κυβέρνηση, Χατζηδάκης, Σκρέκας, Εργοδοσία!

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Λ.

Η Κ.Δ. της Ε.Λ.Ε.Π.Α.


ΑΡΑΓΕ ΕΑΑΚ για την τοποθέτηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και τη στήριξη στους απεργοσπάστες

Τοποθέτηση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τα βίαια σκηνικά εργοδοσίας-αστυνομίας στη Μαλαματίνα.
“ΚΑΤΑ
Καθένας έχει δικαίωμα στην απεργία, το οποίο μπορεί να το ασκεί ελεύθερα, καθώς είναι κατοχυρωμένο συνταγματικά. Αντίστοιχα, καθένας έχει δικαίωμα στην εργασία, ακόμη και εάν ενδεχομένως συνάδελφοί του να έχουν κηρύξει απεργία. Αυτά τα δικαιώματα οφείλουν να γίνονται σεβαστά απ’όλες τις πλευρές.
Σε περίπτωση κατάχρησης εξουσίας ή παράνομων πράξεων από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων οι εργαζόμενοι μπορούν και οφείλουν να καταγγείλουν αυτά τα γεγονότα προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη και καταθέτοντας μηνύσεις. Άτομα που καταχρώνται την εξουσία που τους δίδεται δεν έχουν καμία θέση στα σώματα ασφαλείας.”
Τα σημερινά τσιράκια της κυβέρνησης, της αστυνομίας και του καθηγητικου κατεστημένου παίρνουν σαφή θέση στο πλευρό της εργοδοσίας της Μαλαματίνα η οποια:
-Απολύει 15 εργάτες-τριες παρ ότι έχει εγγυημένο κέρδος κάθε χρόνο από το αναπτυξιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης, το οποίο πήγε στους μεγάλους καπιταλιστες αντί να πάει σε μέτρα για την πανδημία και τη διασφάλιση του λαϊκού εισοδήματος.
-Βάζει μείωση μισθού μέχρι και 500 ευρώ στους εργάτες σε σχέση με τον ήδη κομμένο μισθό.
-Τραμπουκισε εργαζόμενους για να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας.
-Προπηλαισε δια της αστυνομίας εργάτες και εργάτριες που δουλεύουν μέχρι και 40 χρόνια στο εργοστάσιο ενώ είναι καινουργια ιδιοκτησία.
Με όλα αυτά, ίσως και να θέλουν να το κόψουν κομμάτια και να το πουλήσουν το εργοστάσιο, ποιος ξέρει. Τη Μαλαματίνα που εδώ και 127 χρόνια φτιάχνει ρετσίνα στη Θεσσαλονίκη και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι είναι κομμάτι του πολιτισμού της πόλης μας.
Σημερα, από τις 6 το πρωί ήμασταν εκεί, όπως και κάθε μέρα για να συμπαρασταθουμε στους απεργούς. Η εργοδοσία έφερε το λεωφορείο με τους ξεφτυλισαμενους απεργοσπαστες, αλλά κάθε φορτηγό που περνούσε κορναρε μόνο σε αλληλεγγύη με τους απεργούς. Η αστυνομία “κόλλησε” στους απεργούς, αλλά αυτοί δεν έδωσαν κανένα δικαίωμα. Ψεκαζαν δακρυγόνα συνεχόμενα, αλλά δεν λύγισε κανεις. Μας χτύπησαν, χτύπησαν κόσμο που ήταν πεσμένος κάτω, έχουμε τουλάχιστον 4 τραυματίες, αλλά είμαστε ακόμα εδώ. Συνέλαβαν τον πρόεδρο του σωματείου, συνέλαβαν φοιτητή αλληλέγγυο, αλλα τη δύναμη μας δε θα μας την πάρουν. Δε θα μας πάρουν την απίστευτη συλλογικότητα που επιδεικνύουν απεργοί-αλληλέγγυοι. Ας έχουν όσους υπουργούς θέλουν για αδέρφια. Εμείς θα είμαστε κάθε μέρα εδώ και θα αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική νίκη.
Η ΔΑΠ, στηρίζει τους απεργοσπαστες και τη διοίκηση, γιατί είναι οι μελλοντικοί απεργοσπαστες και χαφιέδες. Είναι αυτοί που θα μας λένε καλημέρα στη δουλειά, αλλά όταν θα (μακάρι όχι αλλά με το νόμο Χατζιδάκη μάλλον θα χρειαστεί) απεργησουμε για το μισθό μας, για τις συνθήκες εργασίας μας, για να έχουμε σαφές ωράριο, για την ασφάλιση μας, για να παρθούν πίσω οι απολύσεις, θα μας ξεχνάνε και θα προσπαθούν να μπουν στη δουλειά. Γιατί έχουν ήδη επιλέξει να είναι ατομικοτητες που θα πατάνε πάνω σε πτώματα για να μαζέψουν περισσότερα ects, περισσότερα skills, ώστε να ανταγωνιζονται όλους τους υπόλοιπους, διασπώνται το ήδη πολύπαθο πτυχίο μας. Εμείς καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να στηρίξει την απεργία στη Μάλαματινα δημόσια, αλλά και έξω από την πύλη του εργοστασίου γιατί μόνο έτσι θα νικήσει το δίκιο. Γιατί μόνο αν δώσουμε όλοι και όλες κάτι θα δούμε μαζί λίγο παραπάνω ουρανό, γιατί ο κόσμος είναι ωραίος μόνο όταν τον μοιράζεσαι, όταν υπερήφανα κοιτάς στα μάτια την εξουσία και αποδεικνύεις ότι ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΡΑΝΆΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ, γιατί χωρίς τους εργάτες τα στελέχη δεν μπορούν να δουλέψουν. Αυτή είναι η δύναμη μας, αυτή προσπαθούν να σταματήσουν, αλλά ο τσαμπουκάς της εργοδοσίας θα σπάσει με τη συμπαράσταση του λαού της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας.

Αντιμέτωποι με περιορισμούς και με την εχθρική συμπεριφορά των αστυνομικών αρχών βρέθηκαν σήμερα δημοσιογράφοι στην κινητοποίηση απεργών στο εργοστάσιο της εταιρίας «Μαλαματίνα», στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Συνάδελφοι που κάλυπταν από το πρωί τα βίαια επεισόδια που εξελίσσονταν μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και απεργών, καταγγέλλουν ότι αστυνομικοί τους εμπόδιζαν συστηματικά να έχουν πρόσβαση στο πεδίο όπου εξελίσσονταν οι συγκρούσεις, ενώ άνδρες της Ασφάλειας κατέγραψαν σε βίντεο δημοσιογράφους που ήταν επιτόπου για ρεπορτάζ.

Η χρήση βίας και χημικών από τους αστυνομικούς είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν τραυματισμοί σε απεργούς και συγκεντρωμένους στον χώρο του εργοστασίου. Μεταξύ των τραυματιών είναι και το μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ Παναγιώτης Χαραλαμπίδης.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ τονίζει για μιαν ακόμη φορά ότι υποχρέωση της Ελληνικής Αστυνομίας είναι να διευκολύνει τους δημοσιογράφους στο έργο τους και να τους προστατεύει στην άσκηση των καθηκόντων τους.

ΕΣΗΕΜ-Θ

https://infolibre.gr/2022/08/31/agria-katastoli-sti-malamatina-apo-ischyres-astynomikes-dynameis-fotografies-vinteo/
Μοιραστείτε το άρθρο