Νέα συγκέντρωση για την επικείμενη έξωση των μεταναστ(ρι)ών από το καμπ του Ελαιώνα. Οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση

Νέο κάλεσμα απόψε στη 1πμ μπροστά από το camp του Ελαιώνα.
Ο αγώνας συνεχίζεται. Οι αμέσως επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες για την τελική έκβασή του.
Χτες το βράδυ, η εξαναγκαστική μεταφορά μεταναστών/μεταναστριών, για άλλη μια φορά, αναβλήθηκε, τουλάχιστον μέχρι τις 10 σήμερα το πρωί. Από το σημείο συγκέντρωσης πέρασαν καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι το πρωί, περίπου 50 διαφορετικά αλληλέγγυα άτομα.
Η Διοίκηση του camp συνεχίζει τον ψυχολογικό πόλεμο, τις απειλές και τους εκβιασμούς, αποφεύγοντας να πραγματοποιεί μεταφορές όταν είναι συγκεντρωμένος σημαντικός αριθμός αλληλέγγυων ατόμων, αλλάζοντας διαρκώς τα δρομολόγια των μεταφορών. Όπως μας είπαν μετανάστες/στριες, πρόκειται πράγματι για μια τακτική που έχει σκοπό να μπερδέψει, να προκαλέσει σύγχυση, και να εξαντλήσει τον κόσμο.
Οι χυδαίες αυτές πρακτικές των επαγγελματιών βασανιστών του ελληνικού Κράτους, στα πρότυπα του ευρωπαϊκού ρατσιστικού και αποικιοκρατικού συστήματος, συνεχίζονται. Εδώ και περίπου 8 μήνες ωστόσο, και ιδιαίτερα τους τελευταίους δύο μήνες, βρίσκουν μπροστά τους τις διαφορετικές μορφές αντίστασης των μεταναστριών/ων, που αρνούνται τον εκτοπισμό τους εκτός της Αθήνας.
Ανανεώνουμε το κάλεσμά μας για απόψε στη 1πμ μπροστά από το camp του Ελαιώνα (ξημερώματα 30 με 31 Αυγούστου).
Solidarity With Migrants

Η συνέλευση αλληλεγγύης Solidarity With Migrants είχε δημοσιεύσει στη σελίδα της καταγγελία κατά της διοικήτριας της δομής προσφύγων Ελαιώνα, Μαρίας – Δήμητρας Νιούτσικου, του δημάρχου Αθηνών Κ. Μπακογιάννη και του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής Νότη Μηταράκη.
Μοιραστείτε το άρθρο