Μια βραδιά αφιερωμένη στην υπόθεση του Βασίλη Μάγγου, Σάββατο 27/8 στις 21:00 στο Δημοτικό Σχολείο Σταγιατών

Στις 21 Οκτώβρη δικάζονται οι αστυνομικοί που, σχεδόν 2 χρόνια πριν, βασάνισαν τον Βασίλη Μάγγο ο οποίος και λίγο μετά οδηγήθηκε στον θάνατο όντας σε άθλια σωματική και ψυχική κατάσταση. Μετά από διάφορες εισαγγελικές αλχημείες θα δικαστούν μόνο 3 αστυνομικοί και όχι όλοι όσοι έχουν πιστοποιηθεί ως βασανιστές του Βασίλη, όπως επίσης, αποκλείστηκαν από τη δίκη οι αυτόπτες μάρτυρες. Όπως έχουμε εκνευριστικά συνηθίσει τον τελευταίο καιρό η κρατική κατασταλτική στρατηγική λύνει τα γκέμια των ένστολων συμμοριών για να πέφτουν με όλη τους τη λύσσα πάνω σε οποιονδήποτε άνθρωπο αμφισβητεί τις κυρίαρχες επιλογές. Επιλογές που όλο και περισσότερο απομακρύνονται από κάθε λογική κοινωνικής συναίνεσης. Γι αυτό και επιλέγεται η ωμή, απροκάλυπτη και αιματηρή ένστολη βία.

Στις 27 Αυγούστου, μαζί με τον Πάνο και ο καθένας μας με τον δικό του τρόπο, θα προσπαθήσουμε να επικαιροποιήσουμε το ενδιαφέρον για την υπόθεση του Βασίλη εν όψει τη δίκης του Οκτώβρη. Οι διωκόμενοι και διώκτες του θέλουν η υπόθεση αυτή να ξεχαστεί, κι αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί.

Στις Σταγιάτες, στο χωριό με το οποίο ο βασίλης συνδεόταν και μέσω των αγώνων του, στην αυλή του δημοτικού σχολείου, ενός σχολείου που το χωριό χρησιμοποιούσε ως χώρο δημιουργίας, επικοινωνίας και φιλοξενίας και το οποίο σφράγισε ο θλιβερός Μπέος προκειμένου να παύσουν όλα αυτά, θα αισθητικοποιήσουμε την αγωνία μας για την όλη υπόθεση αλλά και την χειραφετημένη μας οργή για την δολοφονία του Βασίλη.

Στις Σταγιάτες 27 Αυγούστου, εκεί που το πείσμα περισσεύει στέλνοντας χρόνια τώρα μήνυμα στην εξουσία να βρει αλλού προσκυνημένους…

Α.Π.Ο.Δράσης

https://www.facebook.com/photo?fbid=10228766259278419&set=a.10204457013922478

Μοιραστείτε το άρθρο