Παρουσίαση της υπό έκδοση μπροσούρας για τα γεγονότα στον Έβρο το Φεβρουάριο του 2020, Τρίτη 2/8 στις 20:30 στην κατάληψη Αντιβίωση στα Ιωάννινα

Παρουσίαση υπό έκδοση μπροσούρας που γράφτηκε με αφορμή τα γεγονότα στον Έβρο στα τέλη Φλεβάρη 2020. Το κείμενο ολοκληρώθηκε λίγους μήνες αργότερα από συντρόφια που ζουν, έχουν καταγωγή ή έχουν διαμείνει για μεγάλο διάστημα στην πόλη της Ορεστιάδας, ωστόσο για διάφορους λόγους η έκδοση δεν πραγματοποιήθηκε.

Η μπροσούρα περιλαμβάνει μια σύντομη ιστορική αναδρομή της ίδρυσης της πόλης και αποτύπωση της συνοριακής συνθήκης που καθορίζει τη ζωή των κατοίκων μέσα από τους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς της ελληνικής και της τουρκικής ηγεσίας, καθώς και τη συνθήκη που κατασκεύασε τα γεγονότα της 28ης Φλεβάρη 2020 μέσα από μαρτυρίες και συνεντεύξεις για τη δράση παραστρατιωτικών, φασιστών και θεσμικών κατασταλτικών δυνάμεων διαφόρων χωρών.

Η παρουσίαση και συζήτηση θα γίνει με παρουσία κάποιων από τους συγγραφείς της μπροσούρας και θ’ ακολουθήσει καφενείο για την ενίσχυση της έκδοσης.

Κατάληψη Αντιβίωση

Μοιραστείτε το άρθρο