Πορείες αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, όργιο καταστολής και αστυνομικής αυθαιρεσίας στην Αθήνα – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Με την απόφαση του συμβουλίου των εφετών της Λαμίας να απορρίπτει την αποφυλάκιση του Γιάννη Μιχαηλίδη και να καταδικάζει το δίκαιο αγώνα του απεργού πείνας, αλληλέγγυοι/ες σε πολλές πόλεις της χώρας προχώρησαν σε πορείες και συγκεντρώσεις. Στην Αθήνα η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος χτυπήθηκε βάναυσα από τις αστυνομικές δυνάμεις με το που επιχείρησε να κατέβει στο δρόμο για να ακολουθήσει πορεία. Ξυλοδαρμοί, κλωτσιές, κρότου λάμψης και βίαιες προσαγωγές από τις ομάδες καταστολής συνεχίζοντας να λειτουργούν με το ίδιο μοτίβο, αποτρέποντας την πραγματοποίηση πορειών και χρησιμοποιώντας υπέρμετρη βία εναντίον των διαδηλωτών. Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία με την ασφυκτική παρουσία της αστυνομίας να είναι συνεχής σε όλη τη διάρκεια της πορείας.

Η κατάσταση της υγείας του Γ. Μιχαηλίδη είναι σε οριακό επίπεδο και η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή, ωστόσο κράτος και δικαστικές αρχές επιδεικνύουν μία εκδικητική και απάνθρωπη στάση επιθυμώντας όπως φαίνεται να οδηγήσουν στο θάνατό του.

Οι αλληλέγγοι/ες συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τη δικαίωση και την υπεράσπιση της ζωής απέναντι στο θάνατο που σπέρνει το κράτος.


Δήλωση των συνηγόρων του Γ. Μιχαηλίδη

«Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας αποτελεί για όλους μας δυσάρεστη έκπληξη.

Οι αντοχές του κράτους δικαίου κατέρρευσαν εκκωφαντικά.

Η ανθρωπιά και η ευαισθησία απέδρασαν από την ελληνική Δικαιοσύνη Το διακύβευμα της απόφασης αυτής, η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής.

Δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια, θα εξαντλήσουμε σε κάθε επίπεδο τη θεσμική λειτουργία της Δικαιοσύνης με την προσδοκία ότι θα πρυτανεύσει η αναγκαία λογική, αφού για εμάς το διακύβευμα είναι να μην χαθεί η ανθρώπινη ζωή.

Οι επιλογές που θα κάνουμε υπαγορεύονται από την αναγκαιότητα αυτή.

Οι Συνήγοροι Υπεράσπισης Θεόδωρος Μαντάς, Γεώργιος Κακαρνιάς».


ΑΘΗΝΑ

Βίαιες επιθέσεις της αστυνομίας σε εργαζόμενους σε Μ.Μ.Ε. 


Φωτογραφίες από την άγρια καταστολή οι οποίες κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται, άτομα που περπατούν, οδός και δρόμος

Μπορεί να είναι εικόνα 15 άτομα, άτομα που στέκονται, άτομα που περπατούν και οδός

Μπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "BANK"

Μπορεί να είναι εικόνα ‎9 άτομα και ‎κείμενο που λέει "‎Eleftheria Koumandou 19Î.・ σύμβουλος Χαλανδρίου, Σωτήρης Λαπιερης. Μου ήρθε μια κρότου λάμψης στο πόδι που πρόλαβα και την κλωτσησα tyleptic υρα τικά 0p104S ww Pollce πO39€ ×נאT‎"‎‎

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και πλήθος

Μπορεί να είναι εικόνα μνημείο και εξωτερικοί χώροι

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη τη συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης, η οποία διέσχισε την Ερμού, πέρασε και στάθηκε μπροστά από το Α.Τ. Λευκού Πύργου, ανέβηκε την Αριστοτέλους για να κατευθυνθεί προς το ΥΜΑΘ και εν τέλει να ολοκληρωθεί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης το οποίο τελεί υπό κατάληψη σε αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα που δίνει ο Γιάννης Μιχαηλίδης. Η αστυνομία από την αρχή μέχρι το τέλος περικύκλωσε την πορεία και πίεζε ασφυκτικά ώσπου τελικά αποχώρησε μετά από λίγη ώρα από το Ε.Κ.Θ.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και πλήθος

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και οδός

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και οδός

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

https://www.facebook.com/100063957998974/videos/pcb.435785765230020/587026726305404

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, εξωτερικοί χώροι και πλήθος

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται, οδός και δρόμος

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "ΗΚυβέρνηση ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ τον Απεργό Πείνας Γ.Μιχαηλίδη ΑΜΕΣΗ ΑΤΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ του ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ"


ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Η πορεία σε αλληλεγγύη στον απεργό πεινας Γιάννη Μιχαηλίδη είχε αποφασιστεί από την συνέλευση που αποχώρησε από το κατελειμμένο δημαρχείο Ηρακλείου την Τρίτη 26/07. Σκοπός της ήταν η προπαγάνδιση του αγώνα του Γιάννη Μιχαηλίδη για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός του.

Η χθεσινή παρέμβαση στην συναυλία του καλλιτέχνη Σωκράτη Μάλαμα, παρά την σθεναρή αντίδραση από τους διοργανωτές (επίθεση και προπηλακισμός των αλληλλέγυων), έληξε με το κάλεσμα στο πολυπληθές κοινό για την σημερινή πορεία.

Συνολικά γύρω στα 600 άτομα συμμετείχαν στην πορεία αλληλεγγύης. Η πορεία ξεκίνησε στις 9 το βράδυ από την πλατεία λιονταριών με πολύ παλμό και αποφασιστικότητα. Η αρνητική απόφαση του δικαστικού συμβουλίου στην Λαμία όχι μόνο δεν πτόησε τους αλληλέγγυους, αλλά αντιθέτως τους πείσμωσε ότι το δίκιο είναι με τους εξεγερμένους και όχι με τους κρατικούς δολοφονικούς μηχανισμούς.

Η πορεία διέσχισε το κέντρο της πόλης περικυκλωμένη από διμοιρίες καθώς η αστυνομία ήταν από νωρίς σε επιφυλακή. Διέσχισε όλο το κέντρο και κατέληξε στην Κατάληψη Ευαγγελισμού.

Εκεί είναι που έγινε η σύγκρουση με τις διμοιρίες να περικυκλώνουν το κτήριο από τα γύρω στενά. Ο κόσμος όμως ήταν αποφασισμενος να τους απωθήσει με όλα τα μέσα και αυτό έγινε. Η φωτιά που καίει μέσα, τσουρούφλισε τα όργανα της τάξης. Όλη η γειτονία έγινε άσπρη από τα δακρυγόνα που έπεσαν και στήθηκαν οδοφράγματα.

Τελικά οι ματατζήδες αποσύρθηκαν και οι αλληλέγγυοι άρχισαν να καθαρίζουν την γειτονιά από τις ζημίες που προκλήθηκαν από την επίθεση των ΜΑΤ. Η γειτονία ήταν υποστηρηκτική μέχρι που στο τέλος έστειλαν φαγητό στους αλληλέγγυους, έχοντας γνώση του αιτήματος για το οποίο έγινε η σημερινή πορεία. Ο αγώνας συνεχίζεται με συνέλευση στην καταληψη ευαγγελισμού αύριο Παρασκευή 29/07 στις 18:00 με σκοπό την συνέχιση των δράσεων.

Η διάθεση των αλληλέγγυων είναι αγώνας μέχρι τέλους – τίποτα δεν έχει τελειώσει μετά την αρνητική απόφαση του συμβουλίου εφετων.


Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στο Γιάννη Μιχαηλίδη την Παρασκευή 29/7 σε όλη τη χώρα

Κλιμάκωση του αγώνα αλληλεγγύης στον Γιάννη Μιχαηλίδη μετά την προκλητική απόφαση απόρριψης της αποφυλάκισής του από το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας

Μοιραστείτε το άρθρο