Πορεία αλληλεγγύης στο Γιάννη Μιχαηλίδη από αλληλέγγυους/ες που βρέθηκαν στη Σαμοθράκη και με αφορμή το ακυρωθέν Ελευθεριακό φεστιβάλ

Το προγραμματισμένο για τις 28-30/7 ελευθεριακό φεστιβάλ στη Σαμοθράκη ακυρώθηκε μετά τις διαμαρτυρίες και τη δυσαρέσκεια μέρους της τοπικής κοινωνίας και φορέων. Το φεστιβάλ είχε ως στόχο να ενημερώσει και να στηλιτεύσει τη συνεχή πίεση και τρομοκρατία που ασκούν αστυνομία και τοπικές αρχές σε όσους προχωρούν σε ελεύθερο κάμπινγκ, μιας και επιθυμία τους είναι να προσελκύσουν αποκλειστικά εύπορους τουρίστες. Παράλληλα βασικός σκοπός του φεστιβάλ ήταν να συζητηθεί και να τεθεί η προβληματική με τα περιστατικά σεξιστικών, παραβιαστικών και κακοποιητικών συμπεριφορών που έχουν αναφερθεί τα τελευταία χρόνια στο νησί.

Η θεματολογία ενόχλησε κατοίκους και φορείς με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το φεστιβάλ, ωστόσο καθώς βρέθηκαν άτομα που είτε είχαν ήδη προγραμματίσει να επισκεφτούν το νησί και άλλοι που το επισκέφθηκαν με αφορμή το φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο Γιάννη Μιχαηλίδη στην Καμαριώτισσα, την ώρα που ο Μιχαηλίδης έβγαζε ανακοίνωση με την απόφασή του να διακόψει την απεργία πείνας. Δημιουργήθηκε μικροένταση, με τους κατοίκους και τα τοπικά μέσα να μιλούν για ζημιά σε ένα αυτοκίνητο του λιμενικού, ωστόσο το βαθύτερο πρόβλημα φαντάζει να είναι η στροφή της τοπικής κοινωνίας τα τελευταία χρόνια προς την έντονη τουριστικοποίηση και την επιθυμία να εκδιώξουν όσους δεν θεωρούν ανώτερης οικονομικής κλίμακας επισκέπτες/τουρίστες.

Μοιραστείτε το άρθρο