Συγκέντρωση υπεράσπισης των Αγράφων, Κυριακή 24/7

Προσυγκέντρωση: Στο Αθλητικό Πάρκο στις 9:00

Συγκέντρωση: Στον Τύμπανο στις 11:00

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΜΠΑΝΟ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Την Τρίτη 19 Ιουλίου δημοσιεύτηκε ότι από τις 20 Ιουλίου μέχρι τις 4 Αυγούστου είναι προγραμματισμένη η διέλευση 24 βαρέων οχημάτων που θα μεταφέρουν τμήματα ανεμογεννητριών στον Τύμπανο μέσω του οδικού δικτύου Λάρισας- Τρικάλων – Μουζακίου.

Η μεταφορά τμημάτων των ανεμογεννητριών έρχεται σαν συνέχεια των εργασιών υποδομής που πραγματοποιούνται εδώ και πάνω από έναν χρόνο στον Τύμπανο αλλά και της διάνοιξης των δρόμων πάνω από το Μουζάκι που πραγματοποιούνται τις τελευταίες μέρες.

Μάλιστα, πριν έναν χρόνο, είχαμε βρεθεί 2 φορές αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις και τον φραγμό που είχαν στήσει στον κόσμο, ώστε να αποτρέψουν την παρουσία του στο σημείο της καταστροφής. Έπειτα από τη δυναμική παρουσία του κόσμου, είχαν πραγματοποιηθεί συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, οι οποίες απάντησαν με χημικά. Μάλιστα, για τη μία κινητοποίηση έχουν ασκηθεί διώξεις σε 17 αγωνιστές έπειτα από την υποτιθέμενη αναγνώρισή τους από αστυνομικούς.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε, όλα τα κατακτήσαμε με τους αγώνες μας. Με πολλούς από εσάς έχουμε βρεθεί στις εκδηλώσεις ενάντια στα αιολικά και την «πράσινη» ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκαν στα χωριά μας. Έχουμε βρεθεί και συζητήσει πολλές φορές στα μοιράσματα και στις εξορμήσεις. Συναντηθήκαμε στις διαδηλώσεις στην πόλη της Καρδίτσας και στο βουνό, εκφράζοντας την αντίθεσή μας στη λεηλασία και την καταστροφή των Αγράφων. Μαζί πανηγυρίσαμε, όταν μπλοκάραμε τη δημοπρασία δημοτικών δασικών τεμαχίων που θα επέτρεπε την αδειοδοτημένη γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος για τα αιολικά εργοστάσια. Μαζί βρεθήκαμε στους δρόμους και στα βουνά, για να υπερασπιστούμε τη φύση, τα χωριά και τη ζωή μας από αυτούς που τα ρημάζουν. Μαζί σταθήκαμε στο πλευρό όσων διώκονται γιατί έπραξαν το αυτονόητο, γιατί υπερασπίστηκαν τα Άγραφα από τα αδηφάγα σχέδια κράτους και επενδυτών. Γιατί για το κράτος και τους μηχανισμούς του, όποιος αντιστέκεται πρέπει να σέρνεται στα δικαστήρια, για να σταματήσει να το κάνει, για να παραδειγματιστούν όλοι οι υπόλοιποι.

Είναι αναγκαίο να συνεχίσουμε να έχουμε παρουσία στο βουνό και τα χωριά, αναζητώντας τους τρόπους που θα συνεισφέρουν στην όξυνση και την κλιμάκωση του αγώνα για την υπεράσπιση των Αγράφων και το μπλοκάρισμα των εργασιών. Τίποτα δεν έχει τελειώσει και οφείλουμε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να σταματήσουν οι εργασίες σε κάθε σημείο των Αγράφων.

Από την πλευρά μας, παίρνουμε την πρωτοβουλία, έπειτα και από την ανακοίνωση για τη μεταφορά κομματιών των ανεμογεννητριών, να καλέσουμε συγκέντρωση-διαδήλωση στον Τύμπανο, δηλαδή στο σημείο που επίκειται η εγκατάσταση του πρώτου αιολικού εργοστασίου στην περιοχή των Αγράφων. Το δίκιο κρίνεται στους δρόμους του αγώνα και όχι στις αίθουσες της εξουσίας και της συνδιαλλαγής. Δεν πρόκειται να παζαρέψουμε κανένα σημείο των Αγράφων, ούτε να παρατήσουμε τη μάχη που έχουμε ξεκινήσει. Οι εργασίες στον Τύμπανο πρέπει να σταματήσουν έστω και τώρα. Και μόνο εμείς μπορούμε να τις σταματήσουμε με μαζικό και μαχητικό αγώνα.

Δεν έχουμε καμία πίστη στους θεσμούς, που έχουν φτιαχτεί για να υπηρετούν τα καπιταλιστικά συμφέροντα και που το τελευταίο διάστημα προβαίνουν σε όλο και πιο αντιδραστικές-ολοκληρωτικές αναδιαρθρώσεις και βάζουν τη μια σφραγίδα πίσω από την άλλη για τη λεηλασία της φύσης και της ζωής μας. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στα παζάρια που πραγματοποιούνται μεταξύ δημάρχων, βουλευτών και κρατικών στελεχών. Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για τους εναγκαλισμούς με τον πρωθυπουργό με μπλουζάκια saveagrafa, την ίδια στιγμή που αυτός και η κυβέρνησή του είναι υπεύθυνοι για την τσιμεντοποίηση και τη λεηλασία των Αγράφων.

Καλούμε κάθε σύλλογο, κάθε κάτοικο της Καρδίτσας, της περιοχής της Λίμνης Πλαστήρα, της Αργιθέας και της ευρύτερης περιοχής των Αγράφων σε διαρκή επαγρύπνηση και αγώνα, για να μπλοκάρουμε τους σχεδιασμούς που φέρνουν την ακρίβεια και θέλουν να μετατρέψουν την περιοχή σε μια απέραντη βιομηχανική ζώνη από μπετό και παλιοσίδερα, από αποψιλωμένα δάση και ερημωμένα χωριά. Ο μόνος δρόμος για να νικήσουμε είναι ο δρόμος του αγώνα. Δεν περιμένουμε από κανέναν σωτήρα να μας δώσει τη λύση. Βασισμένοι στις δικές μας δυνάμεις, με ενότητα και συντονισμό, να αγωνιστούμε για ζωή, υγεία, γη και ελευθερία. Να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση τον μαζικό και μαχητικό αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Να μην ξεχνάμε ότι τα βουνά μένουν «απάτητα», όταν υπάρχουν οι άνθρωποι που τα υπερασπίζονται με τη δράση τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ-ΑΓΩΝΑΣ ΓΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΕΝΟΥΝ «ΑΠΑΤΗΤΑ» ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ

https://www.facebook.com/profile.php?id=100037915281403

Μοιραστείτε το άρθρο