Συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια, την φτώχεια και την εξαθλίωση, Σάββατο 16/7 στις 13:30 στην πλατεία Γκύζη

Το σύστημα της βαρβαρότητας και της εκμετάλλευσης με επικεφαλής την εξαρτημένη εγχώρια αστική τάξη, επιτίθεται βάναυσα στην καθημερινή ζωή της εργατιάς και του λαού μας.

Η λαϊκή οικογένεια καθώς και σύσσωμη η στρατιά των άνεργων που τόσα χρόνια βασανίζονται στις ουρές και στα προγράμματα του ΟΑΕΔ,τσακίζονται από την ακρίβεια και τις αυξήσεις ς, τόσο των προϊόντων πρώτης ανάγκης όσο και των ενεργειακών παροχών(ρεύμα πετρέλαιο νερό).

Με την Ρωσο-Νατοϊκή σύγκρουση σε εξέλιξη και την παραχώρηση γης και ύδωρ στους Νατοϊκούς φονιάδες από την κυβέρνηση, η επισιτιστική-ενεργειακή κρίση οξύνεται συντριπτικά για τον εργαζόμενο λαό.

Ο φόβος του λαού μας μπροστά στην πείνα, τα κομμένα ρεύματα και την πλήρη εξαθλίωση, τα καθημερινά οργισμένα βλέμματα, οι ματωμένες εργατοώρες για ψίχουλα και ο καθημερινός

Γολγοθάς των άνεργων για ένα επίδομα πείνας θα πρέπει να γίνουν εφαλτήριο λαϊκών αγώνων και οργάνωσης σε κάθε γειτονιά.

Η κοινωνική λεηλασία και η ταξική αφαίμαξη επικρατούν βίαια,δημιουργώντας μια κοινωνία ιδιώτευσης και θανάτου.

Η Ελπίδα βρίσκεται στην οργάνωση της μάχης, για να πάρει ο εργαζόμενος λαός, η νεολαία και η φτωχολογιά την ζωή τους στα χέρια τους.

Με επιτροπές και λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά. Με συλλογικά ταξικά οργανωμένα βήματα να αναχαιτιστεί η επίθεση και να γεννηθεί το κουράγιο κι η ελπίδα για καλύτερες μέρες.

Fuel pass, power pass και λοιπά επικοινωνιακά προεκλογικά τρικ της κυβέρνησης δεν απαντούν στην βαθιά φτωχοποίηση του λαού, είναι οργανικό τμήμα της πολιτικής των αστικών κυβερνήσεων για να κάμπτουν τις ταξικές-λαϊκές αντιστάσεις, με την ανεργία και τους χαμηλούς μισθούς στα εργατικά κάτεργα να θεριεύουν.

Στα ψίχουλα που μας πετάνε – αύξηση βασικού μισθού 13 ευρώ, στις τεράστιες αυξήσεις του ρεύματος για να πλουτίζουν τα μονοπώλια της ενέργειας, στο άδειο καλάθι του σουπερμάρκετ, αφού για δύο βασικά προϊόντα χρειάζεσαι ένα ημερομίσθιο, στο συνολικό εμπαιγμό των άθλιων ανδρείκελων υπηρετών της ΕΕ και ΝΑΤΟ, να απαντήσουμε πλατιά, μετωπικά, οργανωμένα, λαϊκά, ταξικά και μαχητικά.

Να συγκροτήσουμε τις τοπικές-λαϊκές αντιστάσεις, να ενωθούν σε παλλαϊκό- πανεργατικό κίνημα που να διεκδικήσει δουλειά-μισθό-συντάξεις στο ύψος τον αναγκών μας,δωρεάν υγεία-παιδεία-ρεύμα-νερό, να ορθώσουν τείχος αντίστασης απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Καλούμε σε συγκέντρωση τον εργαζόμενο λαό, τους κατοίκους, τους νέους και τις νέες το Σάββατο 16 Ιούλη στη 13 30 στην Πλατεία Γκύζη ενάντια στην φτώχεια, την ακρίβεια και την εξαθλίωση από κοινού με άλλες δυνάμεις του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

ΥΓΕΙΑ -ΠΑΙΔΕΙΑ-ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΣΤΕΓΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ- ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΩΝ- ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ- ΕΕ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

Μοιραστείτε το άρθρο