Συγκέντρωση – Ενημέρωση για τα 2 χρόνια από την κρατική δολοφονία του Βασίλη Μάγγου, Τετάρτη 13/7 στις 20:00 στην Πλατεία Εξαρχείων

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ
ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟΥ
Ημέρα μνήμης | Συγκέντρωση | Ενημέρωση
Πλατεία Εξαρχείων | 13/07 – 20:00

Δύο χρόνια από την κρατική δολοφονία του Βασίλη Μάγγου επιδιώκουμε να κάνουμε αυτήν τη συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων για να υπερασπιστούμε τη μνήμη του Βασίλη – γι’ αυτό που ήταν όσο έζησε – και για να μιλήσουμε για την κρατική δολοφονία του από μπάτσους και ασφαλίτες του Βόλου καθώς και για την προσπάθεια συγκάλυψής τους από το δικαστικό σύστημα, η οποία βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη.
Η κρατική δολοφονία του Βασίλη Μάγγου δεν ήταν τυχαία. Ο Βασίλης ήταν ένας αγωνιστής, στοχοποιημένος για τους αγώνες που έδινε στον Βόλο ενάντια στον καρκίνο και τον θάνατο της πολυεθνικής εταιρείας Lafarge (ΑΓΕΤ). Ο Βασίλης βασανίστηκε και δολοφονήθηκε από τις κρατικές αρχές. Η μνήμη του δολοφονείται ξανά και ξανά μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια από δικαστές και εισαγγελείς, από έναν κρατικό μηχανισμό υπεράσπισης δολοφόνων που ενεργοποιείται επιτυχώς κάθε φορά που ο δολοφόνος είναι μπάτσοι και ασφαλίτες.
Την Τετάρτη 13 Ιουλίου στις 20.00 καλούμε σε μια ημέρα μνήμης, συγκέντρωση και μικροφωνική στην πλατεία Εξαρχείων. Θα υπάρξει παρέμβαση από τη δικηγόρο της οικογένειας του Βασίλη, Άννυ Παπαρρούσου, η οποία θα κάνει αναλυτική ενημέρωση για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης και την προσπάθεια συγκάλυψης των κρατικών δολοφόνων του. Επίσης, θα γίνει και τηλεφωνική παρέμβαση από κάτοικο του Βόλου για τους αγώνες που δόθηκαν και δίνονται ενάντια στη Lafarge. Τέλος, θα ακουστούν ποιήματα και κείμενα του Βασίλη όπως και μουσική που άκουγε.
Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι η συγκέντρωση αυτή δεν διοργανώνεται από κάποια συνέλευση ή συλλογικότητα. Αποτελεί μια ελάχιστη πράξη, μια πρωτοβουλία που παίρνουμε κάποια άτομα που θέλουμε έμπρακτα ποτέ να μην ξεχάσουμε τι κάναν στον Βασίλη. Που θέλουμε να υπερασπιστούμε τη συλλογική μας μνήμη, που θα θέλαμε να δώσουμε αυτό τον αγώνα, όπως του αντιστοιχεί, στον δρόμο.
Η αστική δικαιοσύνη αποφυλακίζει και απαλλάσει μπάτσους, δολοφόνους, βιαστές – Κορκονέα, Χορταριά, Φιλιππίδη, Λεβέντηδες – όλα τα εξουσιαστικά σκουπίδια. Η αστική δικαιοσύνη βασανίζει και εξοντώνει έναν αναρχικό αγωνιστή, απεργό πείνας, τον Γ. Μιχαηλίδη, κρατώντας τον προληπτικά αιχμάλωτο. Η αστική δικαιοσύνη συγκαλύπτει τους κρατικούς δολοφόνους του Β. Μάγγου, τους μπάτσους και τους ασφαλίτες του Βόλου που δύο χρόνια πριν τον βασάνισαν μέχρι θανάτου.
Καλούμε κάθε συνέλευση και συλλογικότητα που αγωνίζεται για την ελευθερία, καθένα, καθεμία και καθέναν που μάχεται τον φασισμό, τον ρατσισμό, τον καπιταλισμό και την πατριαρχία, να πλαισιώσει τη συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων για τα δύο χρόνια από την κρατική δολοφονία του Βασίλη.
Για όλες τις «δικαιοσύνες του δρόμου» που δεν αποδόθηκαν ποτέ.
Για όλες τις κρατικές δολοφονίες που έμειναν αναπάντητες.
Είμαστε εδώ και θα αγωνιζόμαστε.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 23/05
Γ.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ 14/07, 19:00, ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΘΑΦΤΕΙ
13 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Β. ΜΑΓΓΟΥ, ΤΕΤΑΡΤΗ 13/07, 20:00, ΑΘΗΝΑ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

Αλληλέγγυες

Μοιραστείτε το άρθρο