Παρέμβαση της Πρωτοβουλίας κατοίκων Κρυονερίου στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκη – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε η Πρωτοβουλία Κατοίκων Κρυονερίου μετά τις εξελίξεις στην περιοχή με το ξεκίνημα των εργασιών για την ανέγερση πολυόροφης οικοδομής η οποία μειώνει το πράσινο στην περιοχή και βάζει σε κίνδυνο το δάσος και το ρέμα στο βωμό της τσιμεντοποίησης. Υπήρξε μία διαφωνία από το προεδρίο του συμβουλίου όταν κατατέθηκαν δύο ψηφίσματα, από τη δημοτική παράταξη Η Πόλη Ανάποδα και την πρωτοβουλία κατοίκων. Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι τοποθετήθηκαν υπέρ των κατοίκων, ωστόσο ο δήμος αρνείται την οποιαδήποτε ευθύνη και τονίζει ότι είναι ζήτημα της περιφέρειας. Στο συμβούλιο τοποθετήθηκε και ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου στο οποίο ξεκίνησαν οι δραστηριότητες κατεδάφισης του υπάρχοντος κτίσματος και στη συνέχεια η ανέγερση της οικοδομής.

Το ψήφισμα της Πόλης Ανάποδα με τις προσθήκες που έκαναν οι ίδιοι οι κάτοικοι από την πρωτοβουλία, το οποίο πέρασε ομόφωνα στο δημοτικό συμβούλιο:
“Το Δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης αναγνωρίζει τη δικαιολογημένη διαμαρτυρία εκατοντάδων κατοίκων της Τούμπας και του ευρύτερου Δήμου σε σχέση με την πιθανή ανέγερση πολυώροφης πολυκατοικίας στο οικοδομικό τετράγωνο Γ696 που βρίσκεται στα όρια πυκνού δάσους και λίγα μέτρα μακριά από το ρέμα Κρυονερίου. Για τον λόγο αυτό, καλεί όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (Πολεοδομία, Δασαρχείο, ΕΥΑΘ Παγίων και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) να ελέγξουν διεξοδικά το ζήτημα και να προβούν στις αντίστοιχες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστεί το έννομο συμφέρον των κατοίκων της περιοχής και η προστασία του δάσους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την επιθυμία του για αναστολή των οικοδομικών αδειών στο Ο.Τ 696 μέχρι να ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες εάν μπορεί να εφαρμοστεί το ρυμοτομικό σχέδιο σύμφωνα με τον ΠΔ (που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 382/184). Καλούμε επίσης όλους τους αρμόδιους φορείς, προτού εκδοθεί οποιαδήποτε διοικητική πράξη, να εξαντλήσουνε τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος για την οριοθέτηση του ρεμάτων, καθαρισμό δασικών εκτάσεων και να προβούν σε κάθε αναγκαία πράξη για την προστασία και ανάδειξη του ρέματος Πολγνώτου.”

Πληροφορίες για το θέμα και τις εξελίξεις θα βρείτε σε παλαιότερες αναρτήσεις στο site.

✊Ο αγώνας αρχίζει να δικαιώνεται.

🟢Μετά από ώρες διαφωνιών και διαβουλεύσεων, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης…

Posted by Η πόλη ανάποδα on Monday, June 27, 2022

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ (Β.Γλ.)


Συντάσσεται ψήφισμα το οποίο θα εμπεριέχει και τη διακοπή κάθε οικοδομής δραστηριότητας.

Η τοποθέτηση του ιδιοκτήτη του οικοπέδου στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Η προεδρία αρνείται να κατεβούν δύο ψηφίσματα από την Πόλη Ανάποδα και την Πρωτοβουλία Κατοίκων Κρεονερίου

Πρωτοβουλία Κατοίκων Κρυονερίου

Η Πόλη Ανάποδα

Η προεδρία του δημοτικού συμβουλίου απαγορεύει την ανάρτηση πανό.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Μοιραστείτε το άρθρο