Παρουσίαση της «Πρωτοβουλίας στα Ανατολικά ενάντια σε ακρίβεια- φτώχεια»

Είμαστε εργαζόμενοι, παλιοί και νέοι, φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, που μένουν στις ανατολικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης. Βιώνουμε ότι κι όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και νέοι.

Οι υπέρογκες αυξήσεις σε ρεύμα φυσικό αέριο και πετρέλαιο, οι εξουθενωτικές αυξήσεις στην βενζίνη και τα καύσιμα μετακίνησης, η ανοδική πορεία των τιμών των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης, σπρώχνουν πολλούς από εμάς στα όρια της επιβίωσης και στην εξαθλίωση.

Δεν ζούσαμε βέβαια στην «παραλία». Είχαμε «χορτάσει γκρεμό»!

Ζήσαμε και ζούμε τα βάρβαρα μνημόνια που ξεθεμελιώνουν καταχτήσεις ολόκληρου αιώνα και τα οποία συνεχίζονται με άλλο όνομα!

Βιώνουμε την πανδημία και την εγκληματική διαχείριση της από το σύστημα που αφήνει πίσω της χιλιάδες νεκρούς και η οποία μετατράπηκε σε ευκαιρία για το ίδιο και τις κυβερνήσεις του ώστε να συνθλίψει δικαιώματα και ελευθερίες.

Γι’ αυτό και οι διαλυμένοι μισθοί, τα μεροκάματα πείνας, οι πενιχρές συντάξεις και τα επιδόματα ανεργίας (που αφορούν 1 στους 5 ανέργους- για τους άλλους δεν έχει ούτε αυτά), όπως τα έχει καταντήσει η κατά μέτωπο επίθεση του συστήματος, δεν φτάνουν πια ούτε για τα βασικά.

Είπαμε λοιπόν πως πρέπει να συσπειρωθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο. Σκεφτήκαμε πως με το να κλαίμε την μοίρα μας και το «κακό το ριζικό μας», δεν μπορούν να βγουν τα χρήματα για το ρεύμα, τη θέρμανση, τα ρούχα, το φαγητό!

Είπαμε λοιπόν να αντιδράσουμε, σε ότι μας ισοπεδώνει την ζωή και να προσπαθήσουμε να μοιραστούμε τις σκέψεις μας αυτές με τους διπλανούς μας ώστε να πολλαπλασιάσουμε την δίκαιη αντίδραση μας. Γιατί δεν είναι γραφτό μας να ζήσουμε χειρότερα από ότι οι πατεράδες και οι παπούδες μας!

Είπαμε  επιπλέον να  «την ψάξουμε» παραπάνω! Να διώξουμε από πάνω μας αυτά που μας κρατούν κάτω!

Να μην αποδεχτούμε τα ψέματα των κυρίαρχων που λίγο έως πολύ παρουσιάζουν μέσω των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης την πολιτική της ακρίβειας και της φτώχειας σαν φυσικό φαινόμενο όπως ένα χιονιάς. Να μην τσιμπήσουμε στην επιδοματική πολιτική των κυβερνώντων που μας πετάει ψίχουλα για να μην ξεσηκωθούμε! Να μην ψάχνουμε για νέους «σωτήρες» και μαγικές λύσεις, γιατί δεν υπάρχουν.

Οι εργαζόμενοι, οι νέες και νέοι, οι απόμαχοι της δουλειάς, είμαστε οι πολλοί, εμείς έχουμε την δύναμη ν’ αλλάξουμε την ζωή μας, αν συσπειρωθούμε και αγωνιστούμε για την ζωή μας!

Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε!

Δημιουργήσαμε την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΦΤΩΧΕΙΑ!

Μια ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ αντίστασης στην πολιτική της ακρίβειας και της φτώχειας αλλά και διεκδικητική και φυσικά αγωνιστική μακριά από διαχειριστικές προτάσεις προς το σύστημα και τις κυβερνήσεις του.

Σ΄ αυτήν την διαδρομή που τώρα μόλις που ξεκινά, στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης,  σ΄ αυτούς τους δρόμους της αντίστασης και της διεκδίκησης που θέλουμε ν’ ανοίξουμε, ελπίζουμε αλλά και θα πασχίσουμε για να συναντήσουμε κι άλλες φωνές, ώστε  να ενωθούμε για να παλέψουμε από κοινού τα δίκια μας! 


ΦΤΑΝΕΙΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ-ΦΤΩΧΕΙΑΣ. Η καλύτερη ζωή κερδίζεται με αγώνες!

Κάθε μέρα κάνουν την ζωή μας πιο δύσκολη. Το κύμα ακρίβειας των τελευταίων μηνών έχει εξατμίσει τα, ούτως ή άλλως, περιορισμένα εισοδήματά μας. Ό,τι πουλιέται και αγοράζεται, από υπηρεσίες μέχρι το ψωμί, γίνεται ακριβότερο. Οι λογαριασμοί ρεύματος- πετρελαίουφυσικού αερίου είναι εξωφρενικοί, η τιμή των καυσίμων σπάει παγκόσμια ρεκόρ και όλα τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης γίνονται απλησίαστα. Ο λαός βυθίζεται στη φτώχεια.

Φτώχεια σημαίνει να μας κόβουν το ρεύμα, να μην έχουμε λεφτά για γιατρούς και φάρμακα, να σταματάμε τα φροντιστήρια των παιδιών, να μην μπορούμε να πληρώσουμε το νοίκι ή το δάνειο του σπιτιού, να περιορίζουμε τις μετακινήσεις και τις αγορές για ρούχα και τρόφιμα, η διασκέδαση και οι διακοπές να γίνονται προνόμιο για λίγους.

Κι ενώ εμείς παλεύουμε να επιβιώσουμε, η κυβέρνηση υποκριτικά λέει πως νοιάζεται για εμάς. Τα ψίχουλα-επιδόματα που μοιράζει δεν φτάνουν να καλύψουν την παραμικρή ανάγκη μας. Προκλητικά ισχυρίζεται ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για τη φτώχεια και την εξαθλίωση, πως η ακρίβεια είναι φυσικό παγκόσμιο φαινόμενο και πως για όλα φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία, στον οποίο εμπλέκεται επικίνδυνα! Η ακρίβεια δεν έπεσε απ’ τον ουρανό. Τον πόλεμο, την πανδημία και την οικονομική κρίση χρησιμοποιεί η κυβέρνηση και το κεφάλαιο για να μας ξεζουμίσει και να τσακίσει τα δικαιώματά μας, ενώ ξοδεύει δις για εξοπλισμούς. Όσο φτωχαίνει ο λαός, τόσο πλουτίζουν οι πλούσιοι.

Η κυβέρνηση και οι διάφοροι απολογητές του συστήματος λένε πως η κατάσταση θα χειροτερέψει. Πράγματι, αν περιμένουμε άπραγοι να αλλάξει η μοίρα μας, αν περιμένουμε να έρθει μια άλλη κυβέρνηση, αν ψάχνουμε σωτήρες, αν νομίζουμε πως θα μας λυπηθούν, όλα στραβά θα πάνε. Οι εκλογές γίνονται για να αλλάξει ο διαχειριστής του συστήματος. Η κάλπη δεν είναι μαγικό λυχνάρι από το οποίο θα ξεπηδήσει το Τζίνι για να πραγματοποιήσει τις ευχές μας. Αν θέλουμε καλύτερη ζωή, πρέπει να αγωνιστούμε.

Αγωνίζομαι θα πει αφιερώνω χρόνο για να συμμετέχω στις μαζικές διαδικασίες, ξεκαθαρίζω εχθρούς και φίλους, αντιστέκομαι στην ισοπέδωση της ζωής μου, αγωνίζομαι για ζωή με δικαιώματα και ελευθερίες. Σε αυτόν τον δρόμο του αγώνα βρίσκονται το κουράγιο, η ελπίδα και η αλληλεγγύη. Αυτός ο δρόμος οδηγεί στις λύσεις και τις νίκες!

Μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση, να μην περιμένουμε άλλο. Δεν θα σταματήσουν αν δεν ορθώσουμε το ανάστημα μας. Να συγκροτήσουμε τις αντιστάσεις μας, να οργανωθούμε, να παλέψουμε, να διεκδικήσουμε:

· ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.
· ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΡΕΥΜΑ- ΚΑΥΣΙΜΑ – ΤΡΟΦΙΜΑ
· KANΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ-ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΕΝΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ
· ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
· ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ.

– email επικοινωνίας: [email protected]
Επόμενη Ανοιχτή Συνάντηση της Πρωτοβουλίας: Τρίτη 28 Ιουνίου, 7:30 μ.μ., στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ δίπλα στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΜΠΑΣ.

Μοιραστείτε το άρθρο