Συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής του Κρυονερίου Θεσσαλονίκης ενάντια στην ανέγερση οικοδομής και την φθορά στο δάσος και το ρέμα – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Σήμερα το πρωί στις 11:00 πραγματοποιήθηκε μπροστά στην υπό ανέγερση οικοδομή (Ιπποδρομίου 92), έκτακτη συνέλευση της Πρωτοβουλίας κατοίκων Κρυονερίου μετά τις νέες χθεσινές εξελίξεις και την κατεδάφιση του κτίσματος.  Συζητήθηκαν οι επόμενες κινήσεις και η μεθόδευση του αγώνα ώστε να ασκηθεί πίεση προς τον Δήμο, ο οποίος φέρει και την κύρια ευθύνη για το ζήτημα. Στο προγραμματισμένο για το Δημοτικό Συμβούλιο στις 27/6 θα τεθεί το θέμα συνολικά.

Το συγκεκριμένο κτίσμα το οποίο όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι, ένας εκ των ιδιοκτητών σε μια από τις κατοικίες της δεκαετίας του ’60, διεκδίκησε το οικόπεδο το οποίο βρίσκεται εντός του ρέματος και του δάσους και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη διαδικασία ανέγερσης εξαώροφης (που μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 10 ορόφους) οικοδομής. Αυτή η διαδικασία θα έχει σημαντικές συνέπειες στο ρέμα και το δάσος τα οποία σύμφωνα με τους κατοίκους έχουν σημαντική χλωρίδα και πανίδα. Απέναντι στην τσιμεντοποίηση της περιοχής οι κάτοικοι ζητούν να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και αναψυχής για όλη τη γειτονιά.

Εχθές, πρόσωπα που δήλωσαν ότι είναι ιδιοκτήτρια του ακινήτου και ο εργολάβος, υποστήριξαν ότι διαθέτουν άδειες κατεδάφισης και οικοδόμησης, κυριότητα καθώς και δικαστική απόφαση υπέρ τους, ότι η περιοχή είναι σε σχέδιο πόλης που ισχύει από το 1983 και πως όλη η γύρω περιοχή χτίστηκε σύμφωνα με το ίδιο σχέδιο πόλης.

Σε ότι αφορά την καταγγελία μελών της πρωτοβουλίας για τον σοβαρό ακρωτηριασμό της ελιάς οι, κατά δήλωσή τους, ιδιοκτήτρια και εργολάβος υποστήριξαν ότι αυτό δεν οφείλεται στις εργασίες στο οικόπεδο και ότι το δέντρο ήταν ήδη τραυματισμένο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ (Β. Γλ.)


Η περιοχή στον φράχτη του οικοπέδου.

https://www.youtube.com/shorts/XfQr28HG1J0

Συνέλευση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Κρυονερίου και δηλώσεις


Όχι στην τσιμεντοποίηση, ναι στην προστασία του δάσους και του ρέματος, λένε οι κάτοικοι του Κρυονερίου στην Τούμπα

Μοιραστείτε το άρθρο