Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα της πανελλαδικής πορείας της 15/1, Τετάρτη 15/6 στις 9:00 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο 15/1 περισσότερα από 1000 συντρόφια έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο στέκι στο βιολογικό, που εκκενώθηκε στις 31/12, και στις καταλήψεις γενικότερα, κατεβαίνοντας στο δρόμο και πλαισιώνοντας την πανελλαδική πορεία αλληλεγγύης. Μετά το τέλος της ακολούθησαν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις και κυνηγητό στο κέντρο της πόλης με συνέπεια 30 προσαγωγές και εν τέλει 23 συλλήψεις εκ των οποίων η μία κακουργηματικού χαρακτήρα.Με τον οχετό των ΜΜΕ της τελευταίας εβδομάδας να προετοιμάζει το έδαφος για καταστολή, πραγματοποιήθηκε η εκκένωση του νέου κατειλημμένου χώρου πίσω από το Χημικό ΑΠΘ την περασμένη Τετάρτη 12/1 (δύο μόλις μέρες μετά την κατάληψή του),που αιχμαλώτισε έστω για λίγο 15 συντρόφια μας, που τον υπερασπίζονταν, ενώ τώρα ακολούθησε η καταστολή της 15/1.Την Κυριακή 16/01, μεταφέρθηκαν τα συλληφθέντα άτομα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΘ στα δικαστήρια για να περάσουν από εισαγγελέα . Η μία συλληφθείσα που αντιμετωπίζεικακουργηματικές κατηγορίες πέρασε εισαγγελέα και ανακριτή τη Δευτέρα 17/01. Τα συλληφθέντα με τις πλημμεληματικές κατηγορίες πέρασαν τη διαδικασία του αυτοφώρου την ίδια μέρα και το δικαστήριο πήρε αναβολή για τις 15/06.Εμείς, ως δομή αλληλεγγύης σε φυλακισμένα και διωκόμενα συντρόφια, που στεγαζόμασταν μάλιστα τα τελευταία χρόνια στο κατειλημμένο στέκι στο βιολογικό, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στα 23 συλληφθέντα και καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 15/06 στις 09:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Τίποτα δεν τελείωσε. Όλα συνεχίζονται.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ 23 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 15/1

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών (συνέλευση Θεσσαλονίκης)


Ξημερώματα παραμονής πρωτοχρονιάς πλήθος αστυνομικών δυνάμεων αποκλείει το πανεπιστημιακό campus του ΑΠΘ και ξεκινάει την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης του Βιολογικού. Εισβάλλουν στο χώρο μας και αφού πραγματοποιούν έρευνες ξεκινούν τις εργασίες κατεδάφισης μέρους της κατάληψης υπό το πρόσχημα δημιουργίας βιβλιοθήκης – με το χώρο μας βέβαια να φωτογραφίζεται ως αίθουσα αναμονής. Για 34 συνεχόμενα χρόνια η κατάληψη του Βιολογικού αποτελούσε πνεύμονα ελευθερίας μέσα στην αστική και εξουσιαστική ασφυξία. Δεκαετίες ολόκληρες ο χώρος είχε γεννήσει και στεγάσει πολιτικές και πολιτιστικές συλλογικότητες, δομές αντίστασης, αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, αγώνες και αντιστάσεις τόσο εντός όσο και εκτός της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Ένα κύμα αλληλεγγύης ξεκίνησε με παρεμβάσεις και δράσεις αντιπληροφόρησης με αποκορύφωμα την πανελλαδική πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και υπεράσπισης του στεκιού στο Βιολογικό στις 15/1. Ή θα νικούσε ο φόβος ή το δίκιο. Και το δίκιο στάθηκε ψηλότερα ακόμη μια φορά. Πάνω από 1000 διαδηλωτές/ριες έσπασαν στο δρόμο την τρομοκρατία, υπερασπιζόμενοι/ες στην πράξη τις καταλήψεις που βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος της καταστολής. Μετά το τέλος της πορείας ακολούθησαν συγκρούσεις με τα ένστολα μιάσματα, τα οποία και εξαπέλυσαν ένα πρωτοφανές ανθρωποκυνηγητό σε όλη την πόλη για να πραγματοποιήσουν δεκάδες προσαγωγές, εκ των οποίων οι 23 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Μπροστά μας βρίσκεται ακόμα μια φορά η πρυτανεία του ΑΠΘ που τα τελευταία χρόνια τείνει να αποτελέσει το νέο στρατηγείο της αστυνομίας στην πόλη με τρανό παράδειγμα τα γεγονότα που εκτυλίσσονται τους τελευταίους μήνες με την εγκατάσταση των ΜΑΤ και των ασφαλιτών μέσα και έξω από το campus και τη βίαιη καταστολή απέναντι στον κόσμο του αγώνα που οξύνεται μέσα από νέα χτυπήματα, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις όσων επιδιώκουν να σπάσουν στην πράξη το φόβο και αντιστέκονται στην κανονικοποίηση της δυστοπίας.

Κάτω τα ξερά σας από τις καταλήψεις και τον κόσμο του αγώνα

Τετάρτη 15/6, 9:00 Δικαστήρια Θεσ/νίκης – Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις συλληφθείσες/έντες της πανελλαδικής πορείας της 15/1

κατάληψη Terra Incognita


Ξημερώματα 31 Δεκέμβρη του 2021, οι πρυτανικές αρχές σε συνεργασία με το κράτος και τους συμμορίτικους κατασταλτικούς του μηχανισμούς, περικυκλώνουν το πανεπιστημιακό campus του Α.Π.Θ., προχωρώντας στην εκκένωση και στον βανδαλισμό του κατειλημμένου μας χώρου. Η εισβολή πραγματοποιείται ξημερώματα παραμονής της πρωτοχρονιάς, δεδομένου ότι εκείνες τις ώρες και τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν θα είχαν να αντιμετωπίσουν κάποια μορφή αντίστασης. Δεν θεωρούμε ότι η εκκένωση αποτελεί εξαίρεση, καθώς μέρος των πολιτικών μεθοδεύσεων του κράτους με τη μορφή ελέγχου και καταστολής, είναι να φιμώνει οποιονδήποτε τρόπο έκφρασης και δράσης που αποκλίνει από το κυρίαρχο.

Έπειτα, καλείται εβδομάδα δράσεων αλληλεγγύης (10 – 17 Γενάρη) με το κατειλημμένο στέκι στο Βιολογικό, ανταποκρινόμενη τόσο από Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, κορυφώνοντας, στις 15 Γενάρη, με την πανελλαδική πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και της υπεράσπισης του στεκιού. Περισσότερες/οι από 1000 συντρόφισσες/οι θα πλαισιώσουν την πορεία κατεβαίνοντας στο δρόμο και υπενθυμίζοντας ότι οι καταλήψεις αποτελούν ανάχωμα στο τρομοκράτος. Μετά το πέρας της πορείας, θα ακολουθήσουν συγκρούσεις κι ένα ανθρωποκυνηγητό στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα 30 προσαγωγές που θα καταλήξουν σε 23 συλλήψεις.

Από τις εκκενώσεις των καταλήψεων πανεπιστημιακής ιδιοκτησίας, Terra Incognita, Rosa Nera, Βανκούβερ Απάρτμαν, Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε., τις εισβολές στη Φ.Ε.Π.Α. και τις εκτεταμένες φθορές στους υπό κατάληψη πολιτικούς χώρους. Την πρόσληψη της πανεπιστημιακής αστυνομίας – Ο.Π.Π.Ι. όπως και το φύτεμα της εντός. Την παρωδία του δείγματος D.N.A. και τις διώξεις των 14 αγωνιστρ(ι)ών της κατειλημμένης πρυτανείας του Ε.Μ.Π. της Αθήνας. Μέχρι τη πρόσφατη στρατοπέδευση των Μ.Α.Τ. (και των ασφαλιτών) και την καταστολή σε όσες/ους αντιστέκονται, γίνεται ξεκάθαρο ότι το πανεπιστημίου του αριστοτελείου είναι το νέο αστυνομικό παράρτημα της πόλης.

Αν ο στόχος τους είναι τα αποστειρωμένα πανεπιστήμια και οι πόλεις φυλακές, εμείς βρίσκουμε και δημιουργούμε όλους τους λόγους και όλους τους τρόπους για να ζούμε στιγμές ελευθερίας

Κάτω τα χέρια σε όσες/ους αντιστέκονται σε κάθε μορφή εξουσίας

Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις

Τετάρτη 15.06, 9:00, Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις συλληφθείσες/έντες της πανελλαδικής πορείας στις καταλήψεις και της υπεράσπισης του στεκιού της 15.01

Biologica

Μοιραστείτε το άρθρο