Παρουσιάσεις βιβλίων στο Ποέτα (Συνεταιριστικό Βιβλιοπωλείο – Καφέ), Κυριακή 12/6 – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σήμερα,  Κυριακή 12 Ιουνίου 2022 στο Ποέτα Συνεταιριστικό Βιβλιοπωλείο Καφέ (Αριστοτέλους 34, δίπλα στο Εργατικό Κέντρο) πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των βιβλίων: «Καημένε Αθανασόπουλε;», «Padre Camilo» και «20+1 παραμύθια για μεγάλα παιδιά», στα πλαίσια της περιοδείας των εκδόσεων red n’ noir στη Θεσσαλονίκη.
Η υποψήφια διδακτόρισσα Νεοελληνικής Φιλολογίας, Εύα Γανίδου με τον Τάσο Θεοφίλου με αφορμή το βιβλίο του «Καημένε Αθανασόπουλε;» εκδόσεις Red n Noir, μίλησαν για τον Τύπο και την γραφή στον Ελληνικό Μεσοπόλεμο, για το δικαστικό ρεπορτάζ και για μια από τις μεγαλύτερες μισογυνικές κακοδικίες στα ελληνικά δικαστικά χρονικά.
Η επιλογή των πληροφοριών και των περιγραφών δεν έγινε με όρους ακαδημαϊκής ή ερευνητικής αντικειμενικότητας. Η επιλογή δεν έγινε καν με όρους δημοσιογραφικής αντικειμενικότητας. Έγινε με στόχο να φωτιστούν πτυχές μιας υπόθεσης, που λόγω του θεσμικού μισογυνισμού, οδήγησε στη θανατική καταδίκη και στον αιώνιο κοινωνικό διασυρμό, δυο αθώες γυναίκες. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης ακολούθησε συζήτηση, με ερωτήσεις – απαντήσεις οι οποίες αφορούν κυρίως το θέμα των γυναικοκτονιών, αλλά και τον ρόλο της εκτελεστικής εξουσίας στην απόδοση δικαιοσύνης.
Αμέσως μετά η Χρύσα Τζιαφέτα μίλησε για την σκέψη και την δράση του «Τσε της Κολομβίας», Καμίλο Τόρες με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της «Padre Camilo».
Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης, η συζήτηση περιστράφηκε σε ζητήματα σχετικά με την χριστιανική θρησκεία και την επανάσταση.
Ακολούθησε ο Νίκος Ζαννής, με αφορμή το καινούριο βιβλίο του «20+1 παραμύθια για μεγάλα παιδιά» πιάνει ψιλή κουβέντα παρέα με την Νένα Γεωργιάδου και την Αλίνα Σαπρανίδου!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (Β. Γλ.)

Μοιραστείτε το άρθρο