Οι αλληλέγγυοι στη ΒΙΟΜΕ έσπευσαν προς υποστήριξη στους χώρους του ανακτημένου εργοστασίου, για τη ζωή και την αυτονομία – ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ δεύτερης μέρας

9 χρόνια αυτοδιαχείριση, 9 χρόνια για μια κοινωνία χωρίς αφεντικά! Ο κόσμος της αλληλεγγύης πλημμύρισε τους χώρους του ανακτημένου εργοστασίου, στηρίζοντας το εργατικό εγχείρημα, μετά από δύο χρόνια απουσίας της καθιερωμένης γιορτής. Κατά την δεύτερη μέρα (Σάββατο) της διήμερης γιορτής οι συζητήσεις επικέντρωσαν στην υπό συγκρότηση δικτύωση των αγώνων και αντιστάσεων, την αναγκαιότητα ενός εναλλακτικού μοντέλου ενέργειας προς εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών, την αλληλεγγύη στη λειτουργία και πορεία της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ.
Η διήμερη γιορτή της ΒΙΟΜΕ για τα 9χρονα γεννέθλιά της ολοκληρώθηκε νωρίς σήμερα (Κυριακή) το πρωί . Την δεύτερη μέρα διεξήχθησαν συναντήσεις, όπως της υπό συγκρότηση Δικτύωσης αγώνων, αντιστάσεων και εγχειρημάτων για ζωή και αυτονομία, δίνοντας το επόμενο ραντεβού στο 10ήμερα αγώνα στις Σκουριές (15-24/7).
Στο πλαίσιο αυτής έγινε η δεύτερη συζήτηση για την ενέργεια, τη συλλογική αυτονομία, τη διαχείρισή της από τις κοινότητες, τη συνδιαμόρφωσή της με την κοινωνία, αλλά και για την αναγκαιότητα ενός εναλλακτικού μοντέλου, που θα εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.
Ακολούθησε η συνέλευση των αλληλέγγυων του αυτοδιαχειριζόμενου ανακτημένου εργοστασίου, όπουσυζητήθηκαν ιδέες για τη λειτουργία, την πορεία και την υποστήριξη της ΒΙΟΜΕ. Το βράδυ οι χώροι της πλημμύρισαν με μουσικές και συμμετοχή όσων έσπευσαν στη διήμερη γεννέθλια γιορτή, που κράτησε μέχρι τις σημερινές πρωϊνές ώρες.
Φωτό: Χαρά.Χ. Ανθή.Κ., ΒΓλ


BIOME 9 χρόνια αυτοδιαχείρισης, για μία κοινωνία χωρίς αφεντικά! – ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ πρώτης μέρας εκδηλώσεων

Μοιραστείτε το άρθρο