9ο Αντιφασιστικό Τουρνουά Μπάσκετ, ενημέρωση για την υπόθεση του Πάνου Καλαϊτζή και live στις Δυτικές Συνοικίες, Σάββατο 4/6 στις 16:00

ΠΑΡΚΑ ΜΕ ΖΩΗ, ΓΗΠΕΔΑ ΑΝΟΙΧΤΑ

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Τι είναι:

Για 9η συνεχή χρονιά οργανώνουμε το αντιφασιστικό τουρνουά στις δυτικές συνοικίες. Σκοπός μας είναι να δώσουμε το μήνυμα ότι στις γειτονιές μας δεν υπάρχει χώρος για κανενός είδους φασίστες. Αποτελεί ακόμα μια ευκαιρία για να βρεθούμε με ελεύθερους όρους, να παίξουμε, να αράξουμε, να ακούσουμε μουσική και να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα που μας βαραίνει. Τουρνουά μπάσκετ 3*3, μουσικές, συλλογική κουζίνα, παιχνίδια για παιδιά, έκθεση έντυπου υλικού, εργαστήρια και άλλα δρώμενα και εκδηλώσεις είναι κάποιες από τις δραστηριότητες που πλαισιώνουν τη διοργάνωση όλα αυτά τα χρόνια.

Ποιες/οι είμαστε:
Το τουρνουά συνδιοργανώνεται από την Ανοιχτή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών, τον Αστέρα Κουκλουτζά και από αντιφασίστ(ρι)ες από τα δυτικά.

Η Ανοιχτή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών παράγει λόγο και δράσεις για τοπικά ζητήματα που αφορούν τις συνοικίες αυτές. Είμαστε αντιφασίστριες/στες, αντισεξίστριες/στές και συμμετέχουμε σε αδιαμεσολάβητους αγώνες μακριά από δήμο, κόμματα και αυθεντίες. Μοναδικό όργανο απόφασης είναι η τακτική μας συνέλευση, στην οποία λειτουργούμε αντιιεραρχικά, οριζόντια και επιδιώκουμε την ομοφωνία μέσω της συνδιαμόρφωσης.

Ο Α.Σ. Κουκλουτζά ιδρύθηκε το 2013 στο Εύοσμο με σκοπό να εφαρμόσει τις αρχές της αυτοοργάνωσης της ισότητας και της αλληλεγγύης, στηρίζοντας κάθε αντιφασιστική δράση στην πόλη με όχημα τον αθλητισμό και συγκεκριμένα την καλαθοσφαίριση. Ενάντια στα κλασικά μοντέλα διοίκησης (παράγοντες-χορηγοί-εμπορευματοποίηση) και με όργανο αποφάσεων την συνέλευσή μας καταφέραμε να φτάσουμε στην Β’ τοπική κατηγορία και η σημαία του αντιφα να έχει κρεμαστεί σχεδόν σ’ όλα τα γήπεδα του νομού.

Τι θέλουμε:

Τους τελευταίους μήνες ο δήμος περιέφραξε με ψηλά σύρματα το γήπεδο του μπάσκετ στη Γωγούση, τοποθέτησε πόρτα εισόδου και σύντομα με πρόσχημα την επικινδυνότητα των μπασκετών, κλείδωσε με λουκέτο την πόρτα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο κόσμος της γειτονιάς και όσοι/ες ήθελαν να παίξουν μπάσκετ παραβίασαν αρκετές φορές τα σύρματα διεκδικώντας την ελεύθερη πρόσβαση στο γήπεδο και στην άθληση χωρίς αδειοδότηση και περιορισμό ωραρίου. Αυτή τη στιγμή η πόρτα του γηπέδου είναι ξεκλείδωτη, ωστόσο ο δήμος έχει δείξει με την περίφραξη και το μεγάλης διάρκειας κλείδωμα ότι προσπαθεί να διατηρεί τον έλεγχο στην προσβασιμότητα του γηπέδου και ότι μπορεί να το πράττει όποτε νομίζει με ένα απλό κλείδωμα με λουκέτο, χωρίς να είναι γνωστό το ποιος/α έχει τα κλειδιά του
Για εμάς, τα πάρκα και οι πλατείες δεν είναι κενά σημεία στο χάρτη της πόλης αλλά σημεία συνάντησης, παιχνιδιού, συζητήσεων και χαλάρωσης από την εντατικοποιημένη καθημερινότητα, μακριά από κάθε λογική εμπορευματοποίησης. Είναι χώροι που μπορούμε να έρθουμε κοντά, να γνωριστούμε, να συζητήσουμε για τα κοινά μας προβλήματα και στη συνέχεια να δράσουμε παλεύοντας γι΄ αυτά συλλογικά.

Την ίδια στιγμή που μετανάστ(ρι)ες βρίσκονται στοιβαγμένοι/ες σε κέντρα κράτησης μακριά από τον αστικό ιστό ή έρχονται αντιμέτωπες/οι με εξώσεις από τους χώρους κατοικίας τους και τις βίαιες επαναπροωθήσεις…
Την ίδια στιγμή που φασίστες προσπαθούν και πάλι να καταλάβουν δημόσιο χώρο, πραγματοποιώντας ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστ(ρι)ες, σε μαθήτ(ρι)ες, σε αντιφασίτ(ρι)ες αλλά και σε κοινωνικούς χώρους…
Την ίδια στιγμή που το κράτος επιτίθεται σε πολιτικές και κοινωνικές ελευθερίες, κεκτημένα κοινωνικών αγώνων, ελεύθερους αυτοοργανωμένους χώρους και σε κάθε μορφή αντίστασης απέναντι στην πραγματικότητα που θέλει να επιβάλλει, βασιζόμενο στον φόβο και την καταστολή…

Την ίδια στιγμή που οι πόλεμοι εθνών – κρατών, οικονομικών συμφερόντων απλώνονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη δημιουργώντας νέα κύματα μετανάστευσης, προσφυγιάς και φτωχοποίησης αλλά και καθεστώς φόβου, φανατισμού και ανασφάλειας, καλούμαστε και πάλι να πληρώσουμε με κάθε τίμημα τις συνέπειες των ανταγωνισμών τους. Εδώ και μήνες βιώνουμε ένα νέο κύμα ακρίβειας, ακόμα πιο σκληρό και καταστροφικό, για μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου. Η αυξανόμενη φτωχοποίηση μεγάλου μέρους της κοινωνίας γίνεται ακόμα πιο αισθητή στις γειτονιές μας, των χαμηλών οικονομικών στρωμάτων, της εγκατάλειψης, της περιθωριοποίησης, της προσφυγιάς. Η ανάγκη για ελεύθερους δημόσιους χώρους όπου όλοι/ες/α θα μπορούμε να βρισκόμαστε και να παλεύουμε με όρους αλληλεγγύης γίνεται ολοένα και πιο μεγάλη.

Προτάσσουμε την αλληλεγγύη σε όσες και όσους βιώνουν την καταπίεση στους χώρους δουλειάς, στο σπίτι, στο σχολείο ή στην καθημερινότητά τους γενικότερα.
Στις δυτικές συνοικίες χωράμε όλες και όλοι ανεξάρτητα από καταγωγή, θρησκεία, φύλο, σεξουαλικές προτιμήσεις, χρώμα και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στον εθνικισμό, το φασισμό και την ομοφοβία.

ΟΥΤΕ ΔΥΤΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

στο Πάρκο της Γωγούση (Σταυρούπολη)

Ανοιχτή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών
Α.Σ. Αστέρας Κουκλουτζά
Αντιφασίστ(ρι)ες από τα Δυτικά

Μοιραστείτε το άρθρο